Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ve Vašem článku chybí zásadní informace - kde byl celou tu dobu skutečný otec? Věděl o tom? Proč jste utíkal k pratetě a stěžoval si na hodinách náboženství? Měl jste jít za tátou a všechno mu říct, aby Vás v tom nenechal. Chápu, že za socíku otcové po rozvodu měli ještě méně práv než dnes, ale i tehdy platilo, že čím větší dítě, tím větší šance se u soudu vyjádřit. Pár útěků k otci a stížnosti na OSPOD mohly pomoci.

0 0
možnosti
VD

Lukáš není tak starý, dědeček mu umřel až po Listopadu. Ale nejspíš jeho vlastní otec na některé věci rezignoval, možná měl novou rodinu. Nevím, o tomhle jsem s ním nikdy nemluvil.

0 0
možnosti
MS

Důvody, proč jste konvertoval k islámu, jste popsal dobře, ale chybí mi vysvětlení, proč jste se od islámu odklonil.

0 0
možnosti
VD

O tom napsal několik článků.

0 0
možnosti
MS

Oceňuji odvahu k otevřenosti popsat tyto niterné věci. Neméně oceňuji odvahu o pár let později si přiznat, že jste se ocitl ve slepé uličce, a od té doby otevřeně říkat "Tudy ne, přátelé!" ;-) I když mi něco občas připadne příliš radikální, ale je to věc osobního názoru.

Mimochodem v době, kdy jste zde na blogu hájil islám, jste psal také názory, které s islámem moc kompatibilní nejsou. Napsal jsem tenkrát do diskuze něco ve smyslu, zda jsou tyto názory s proklamovaným světonázorem dlouhodobě slučitelné; opravdu nebyly.

0 0
možnosti
Foto

kazdý člověk na neco věří, ale ja vzdy nechapu, proč k tomu potřebuje nabozenství, nebo chodit do kostela, konvertovat nebo se nechat křtít.....

jedno by mne zajímalo, kde proboha byla hodina nabozenství? Za mych mladých let se malem do skoly nesměly ani nosit křiízky....

1 0
možnosti
MK

konvertité k islámu jsou lidé s nějakým traumatem, těžkým životem, kdy islám slibuje spravedlnost, útěchu atd., ale to je omyl, islám jen zneužívá zranitelné lidi....a v okamžiku, kdy člověk očeká, že řekne, že tedy náboženství nemůže být taková berlička pro řešení traumat, tak vypálí, že řešením je láska Ježíše Krista. Odvrhněte islám, toto náboženství nemůže vyřešit vaše životy, přijměte místo něj náboženství křesťanství, to je úplně něco jiného, i když slibuje stejnou spravedlnost, útěchu atd., tak tentokrát už je to pravda, ne jako u toho prvního náboženství :-)))) ....jako nezlobte se, ale pohanit jedno náboženství, protože láká zranitelné, traumatizované lidi, načež dáte "prašť jako uhoď" řešení, nejprve to odmítnete, načež to samé zopakujete.

0 0
možnosti
Foto

P67e19t40r 71H18a96n89n18i90g

16. 4. 2016 22:13

Evropská společnost ztratila jakoukoliv orientaci. Nemá žádný pevný bod. Rodiče se nechovají k dětem tak, jak by měli a děti ztrácejí v dětství v rodičích oporu a v dospělosti zase staří rodiče ztrácejí oporu v dospělých dětech. V Evropě se ztratila úcta k jakémukoliv pevnému bodu . V Boha se nevěří, hlavy států se neustále kritizují, ztrácí se jakákoliv disciplína. Mládež se chová tak, jak by to před cca 30 lety nebylo vůbec myslitelné. Zjevný vandalismus a agrese. Vojska se v podstatě rozpustila, neboť profesionální armády postrádají zakotvení - dříve se tomu říkalo zemřít za vlast. A pak je velice jednoduché, když nastoupí něco, co má cíl, co má ideál, ať už je jakkoliv pokroucený. Jinak si Vás velice cením za odvahu se kterou vystupujete. Já ovšem osobně žádnou víru neodsuzuji. Všechno má svá pro a proti.

3 2
možnosti
PS

Taky Vás, pane autore, neodsuzuji. Jen konstatuji, že jste měl v životě smůlu na Vaše vychovatele. Podobně jako když někdo s myšlenkou na sebevraždu nepotká zrovna cestou k propasti svého kamaráda, který ho vezme do hospody a tam mu vysvětlí, že život stojí za to.

V duchovní oblasti nyní by pro vás bylo vhodné se pustit do diskuze s odborníky na http://www.hcjb.cz, tedy pokud máte stále chuť se vzdělávat a neustrnout na cestě TAM. Po několikaletých zkušenostech tvrdím, že v Bibli je popsán život každého jedince. Jsou tam všechny životní situace současnosti i minulosti lidstva. Nevěřte mně to, ověřte si to.

Podobně jako já jsem s doporučením dostal od přítele do rukou Korán. Víte, kdy jsem tuto knihu zaklapl a vrátil příteli? Po přečtení věty, že muž může mít několik žen. Nenajdete v historii lidstva příklad společnosti, která by na těchto základech prosperovala, která by přečkala třeba 300 let, jako bylo například Rakousko-Uhersko. Jeho základem byla funkční rodina - muž, žena a děti. U šlechticů pak předávání žezla tak, aby rod pokračoval v odkazu předků. Skutky přesvědčují, že?

No a v Bibli naleznete i povzbuzení: „Všechnomohu v Kristu, který mi dává sílu“ » Filipským 4:13

Pro současnou dobu je tam i tohle: "Bože,povstávají proti mně opovážlivci, o život mi ukládá smečkaukrutníků, na tebe se neohlíží."

Větav závěru Žalmu č. 86 vystihuje situaci ne nepodobnou nynější,tedy po roce 2015...

A některých našich bližních trudný občanský život, tedy jeho nesmyslné počínání, vystihuje tato část Žalmu č.127, odst.2:Nadarmo časně vstáváte, dlouho vysedáváte a jíte chléb trápení, zatímco Bůh dopřává svému milému spánek.

Víte o které lidi jde? O vítače tzv. "letního času", kteří si myslí, že mají "delší" odpoledne.

Shrnuto, podtrženo - naleznete v Koránu shodné myšlenky z Bibli shora uvedené? Já jsem v Koránu např. nenašel "Nezabiješ", naopak krev tam kape ze stránek. Ano, v Bibli se též píše o odplatě a krvi, ale víme my něco o vyjadřovacích prostředcích autorů Bible?

1 0
možnosti
AF

Petr Burian vyjádřil přesně můj názor - z extrému do extrému, a respekt za upřímnost.

Pane Lhoťane, rád bych se na Vás obrátit s touto věcí:

Už jistý čas nedovedu pochopit, jak si sebevražedný islámský atetntátník může užít věčný život v nebi, kde se na něj vrhne 7 krásných panen a jsou mu plně k dispozici. Jestli se totiž takový sebevrah dostane do nebe, bude to jenom ve formě tisíců kousků a své mužské přirození nebude moci plně využívat, neboť tento jeho orgán po takovém úrazu nemúže být v kondici a více kouskú mu může chybět. Nikdo také nikdy neviděl Alláha nebo některého z jeho podřízených sbírat kousky mučedníka a slepovat je, aby pak v nebi mohl být mučedník už v původní podobě.

Nebylo by vhodné tyto fakta dát na známost potenciálním atentátníkúm, aby se zamysleli nad tím, že jejich činnost asi nepovede k vytyčenému cíli?

Děkuji a zdravím :-)

2 0
možnosti
JH

Do nebe má odcházet (podle většiny náboženství) jen duše, nikoli fyzické tělo, to je určeno pro pozemský život, tam ho jednoduše nepotřebujete. Jinak, ač s panem Lhoťanem v některých článcích nesouhlasím s jeho názory, které jsou mnohdy založené jen na jeho osobní dedukci, nikoli opírající se o podložená fakta (např.při hodnocení kroků některých politických stran a hnutí), cením si toho, že dokázal o tomhle vůbec veřejně napsat R^

0 0
možnosti
TH

Dobrej blábol;-D.Červená knihovna hadr,jedno oko nezůstane suché.Tak hlavně,že to funguje.Ty poturčenče.

0 8
možnosti
Foto

I29v41a46n 11M40a56r57e19k

16. 4. 2016 18:06

A že jste p.Lhoťane nekonvertoval raději např. k Budhismu , ten se mi zdá daleko umírněnější a mírumilovnější , určitě nemá tak "tvrdé" zákony pro všechny jako Islám ve všech svých podobách ? ! 8-o

6 0
možnosti
Foto

J81a46n 22Č80e65r67m57á86k

17. 4. 2016 11:45

no, asi to bude proto, že pan Lhoťan hledal pravdu, lásku a opravdového živého Boha... Minimálně třetí bod v Budhismu nenajdete...

2 0
možnosti
MR

Co jste to měl za matku???Frajer jí je přednější než dítě?

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).