Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Řekl bych, že se pohybujete z extrému do extrému, ovšem máte můj respekt za Vaši upřímnost R^

6 0
možnosti
LJ

R^Karma za upřimnost. Nejste prvý, kdo ve svém vyznání přiznal, že ho k příklonu k islámu vedly neutěšené poměry v rodině.

15 0
možnosti
Foto

H47a45n70a 80V77l21k72o57v61á

16. 4. 2016 14:06

Víte, při všech výhradách, které mám k islámu....jeden můj známý podobnou situaci v 17 řešil tím, že žil v komunitě Hare Krišna.

Tím chci říct, že útěk a hledání pevného bodu nesouvisí pouze s islámem, ale může se týkat jakéhokoli náboženství. Včetně křesťanství.

12 0
možnosti
PS

Souhlas. Hodně záleží na vychovatelích, jak človíčka orientují. Někdo na ně měl štěstí, někdo zase nikoliv. Co my víme, jak má být?

Jen mne mrzí, že náš velikán není u nás ani po roce 1990 uznávaný. Není využíván jeho odkaz:

"Jsmesvobodné bytosti, jež v nekonečnu nekonečna samy sebe tvoří".> J.A.Komenský.

2 0
možnosti
ZH

R^

Nechci být škodolibý, ale bůh je prý jen jeden, takže přelejzat od jedněh k druhým nic nemůže změnit. Jasně v 17 to těžko někdo rozklíčuje. My atheisti tyhle problémy naštěstí nemáme. :-)

10 0
možnosti
PS

Prozatím problémy nemáte, ale jak nastane (nemoc, rozpad rodiny, deprese, nikomu tohle nepřeji) nesnáz, kam se ateista obrátí? Ve zdravém těle - zdravý duch ....neplatí. I kulturista s vymakanou a velmi zdravou hmotou těla se psychicky (duchovně, duševně jak chcete) složí, když přijde domů a manželka mu oznámí, že podala žádost o rozvod. Takže k čemu je hmota, tělo?

Hmota a energie jsou dva pojmy o téže věci - řekl A.Einstein. Takže pokud ateisté chtějí prokázat správnost jejich nastoupené cesty,musí překonat tohoto velikána a potom je to na Nobelovu cenu. Velmi trudné vyhlídky mají před sebou, šance nulová.

Překážky v nás vyvolají schopnosti, které by za příznivých okolností zůstali dřímat. Takže když schopností je vzdělávat se, stačí začít každý sám u sebe. V Bibli jsou popsána všechna konání lidského rodu. Příklad:

Životnístyl některých našich bližních, kteří vítají tzv. „letníčas“, vystihuje část Žalmu č.127, odst.2:

Nadarmočasně vstáváte, dlouho vysedáváte a jíte chléb trápení,zatímco Bůh dopřává svému milému spánek.

Prozatím jsou známy případy, kdy vzdělanci šli cestou k prokázání neexistence Boha a nakonec skončili u Něho. Opačný příklad není znám...R^

0 1
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).