Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ES

Ať ten cizinec vyjádřil opovržení nad nabídnutým bytem, nebo jen vypočítal, co musí být splněno, aby byl ochoten tu zůstat, choval se nepřijatelně. Přišel sem PROSIT o pomoc, nikoli klást si podmínky. Prosba vskutku vypadá jinak než ultimátum.

21 4
možnosti
LL

Když se Vás někdo zeptá, jestli by jste tu zůstali, pokud by v Iráku bylo bezpečno a tady by jste měli horší podmínky než v Iráku, co by jste řekla? Prima to celé sestříhala a zmanipulovala, je to sprostá lež :-(

5 15
možnosti
VK

Pokud je někdo na návštěvě, měl by se chovat slušně. Překlady říkají jasně o kravínech a o tom, že doma měli 5x větší plat. Nedovedu si představit, co budou tito naši noví spoluobčané dělat a říkat za 10 roků.

18 2
možnosti
LL

Ten plat měl před válkou, před odletem do ČR byl chudák. Což je další manipulace Primy, ona to sestříhala tak, že to vyznělo jak to vyznělo. Prostě manipulatoři a lháři :-(

6 9
možnosti
JC

Nevím, zda se mýlíte, nebo lžete, nebo jste jen hloupý.

Televize Prima nic nezpůsobila a nic nerozvířila. Natočila reportáž a tu odvisílala. A teprve ten následující šílený útok na svobodu slova, na televizi Prima, na její redaktory, vyvolal nutno obrany. A ta televize se samozřejmě brátní a tedy to vysílá znovu a znovu, aby si každý mohl ujasnit, že útoky na ni jsou nesprávné.

Nebyla to Prima, kdo rozpoutal tuto aféru.

27 4
možnosti
LL

Jak vypadá desetiminutový rozhovor s otázkami a odpovědmi? jako pár sekundový sestřih? Prima nezveřejnila celý rozhovor a už vůbec ne otázky, ale jen jednu sestříhánou odpověď. Pokud jste si toho nevšiml jste slepý? Prima prostě lže.

5 6
možnosti

včera jsem si poslechl zprávy TV Prima a bylo mi z nich na blití. Za takovou prasáckou manipulaci, kterou Prima včera předvedla, by se nestyděl ani hlavní ideolog nacistů nebo bolševiků.

Furt dokola mleli o tom, že ten irácký křesťan řekl opravdu cosi o kravíně. A furt dokola nechtějí zveřejnit celý záznam rozhovoru, a už vůbec nechtějí zveřejnit otázku, na kterou ten Iráčan odpovídal.

6 22
možnosti
JC

Ale vždyť to zveřejnili. Odvysílali. Otázku i odpověď. Sám jsem to slyšel.

Problém není v té televizi, ale v lidech, kteří na ni útočí.

15 2
možnosti
Foto

RvRvRv V sobotu 13. 2. Prima odvysílala znovu skoro celý hrubý záznam přímo v arabštině. Dva další překladatelé z arabštiny následně potvrdili správnost původního překladu o kravínu (či stáji, či obydlí pro zvířata). A současně vyšlo najevo, že obě nahrávky – nahrávky Primy i nahrávky nadace z mobilního telefonu – pokrývají jinou část rozhovoru. Kdo byl tedy manipulátorem? Patrně nadační fond, který svou politicky daleko lépe znějící nahrávku záměrně vydával za identickou té nahrávce, kterou měla k dispozici Prima. Fond uvádí na svých stránkách, že jeho hlavním cílem je „dostat do bezpečí do České republiky 153 křesťanů, jejichž životy jsou ohroženy v Iráku a v Sýrii.“ Ve skutečnosti do Jihlavy byly převezeny vytipované rodiny sice původně z Íráku, které se ale následně přesunuly do relativního bezpečí v Libanonu.

20 2
možnosti

To je zvláštní, že Vám unikla dost zásadní věc, a to ta, že zveřejněna nebyla otázka redaktora. Zveřejněna byla až odpověď toho Iráčana. Na co se vlastně redaktor ptal, zůstává velkým tajemstvím TV Prima.

Takže už to řeší Rada pro televizní vysílání, kde už Primě nezbyde, než opravdu tam předat celý záznam. A nejspíš bude následovat mastná pokuta.

6 7
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).