Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Bez emocí si srovnejme dostupná fakta.

Základní motto všech, kdož se zabývají uprchlíky, je pomoc těm nevíce pronásledovaným, často bez prostředků. Ústy p. Chovance a i nepřímo je to i tendence vlády. Tímto prizmatem jsou nejvíce vidět křesťané. Jsou jich min. stovky, spíše tisíce v táborech v okolních státech kolem Iráku a Sýrie.

I G21 by měla tuto tendenci sledovat, i když vlastní přesun je pouze v jejich režii, neboť mnohé následné náklady jdou z peněz daňových poplatníků.

Tím reaguji na některé dosavadní disk. příspěvky pode mnou.

Otázka zní: jsou křesťané, kteří dorazili do Jihlavy, ti, kteří odpovídají výše uvedenému? Já říkám, že nejsou. Další peripetie kolem jejich výroků stran kvality bydlení jsou jen nádavkem.

Ještě znovu; pokud by G21 zajišťovala vše, tedy i následné náklady, platily by námitky zde diskutujících, že je to jejich věc, koho přivezou, při předcházející prověrce bezp. orgány. Jenže ono to tak není. A ani morální status - pomáhat těm nejpotřebnějším, zde není naplněn.

Poznámka na okraj: troufám odhadnout, že dobrá čtvrtina českých občanů nebydlí v takových bytech, které byly přišedším nabídnuty!

19 2
možnosti
ZB

Nejprve hysterie proti muslimům ve jménu "záchrany křestanských hodnot",nyní hysterie proti křestanům ve jménu...čeho vlastně,čím se budou "vlastenci" ohánět nyní...?Správný "český vlastenec" pro nikoho nehne ani prstem a ještě útočí na lidi,kteří chtějí křestanským uprchlíkům pomoci.Hnus.

6 18
možnosti
MK

Plácáte, plácáte, jen abyste plácal. Má odpověď je výše.

11 1
možnosti

Jestliže pan Batto řekl "přemalovaný kravín" podle reportáže TV Prima nebo "pokud nedostaneme odpovídající ubytování, nemohli bychom pracovat" podle překladu fondu G21, není to tak podstatné, jako to, co řekl jeho syn a co nikdo nerozproruje. "Naše rodina má příbuzné v USA, Kanadě, Švéds.ku a je o ně lépe postaráno". Vlnu emocí vyvolalo, proč fond G21 přivezla tuto rodinu, která neprchá z války, ale už několik let žije v Libanonu v bezpečí a má statut uprchlíků UHCR.

TV Prima pouze ukázala realitu.

25 2
možnosti
Foto

Pravda, bavil jsem se o tomto případu s Karlem Orlíkem, říkal mi, že raději věří křesťanům, než bezbožné televizi Prima...

4 5
možnosti
MN

Brno bude spolupracovat na integraci křesťanských uprchlíků z Iráku s nadací Generace 21

............

„Chtěl bych poděkovat městu Brnu za to, že jsou zde uprchlíky ochotni přivítat. Jde o skupinu 24 lidí, většinou rodiny s dětmi. Pokud vše půjde dobře, měli by tito lidé přiletět 19. února,“ doplnil Jan Talafant, ředitel Nadačního fondu Generace 21.

http://www.brno.cz/brno-aktualne/co-se-deje-v-brne/a/brno-bude-spolupracovat-na-integraci-krestanskych-uprchliku-z-iraku-s-nadaci-generace-21/

1 1
možnosti
MP

Honem zjistěte všechny podrobnosti a vyslepičte to Primě a všem dalším bulvárním médiím ;-D.

1 2
možnosti

A proč máme být nuceni posuzovat důvěryhodnost importérů a kvalitu jejich práce, když o žádný dovoz nechtěnců nemáme (takřka) nikdo zájem?

5 1
možnosti
JT

tím nadpisem mi mluvíte z duše:-)R^

0 4
možnosti
JT

k těm křestanům bych přibalil i muslimy

0 4
možnosti
JN

J67i38ř53í 43N59o47s91e14k

16. 2. 2016 16:41

Navíc, pokud k nám Generace 21 vozí potenciální příští spoluobčany a horko těžko odpovídá na to, odkud jsou (tihle v táboře nebyli), co jsou zač atd., tak je to taky divné. Zajímá nás to ne ze zlomyslnosti nebo kritice, ale komu budeme pomáhat. Budou čerpat z našeho zdravotnictví, školství, bytového fondu atd. Je jim přáno, ale proč z toho někdo dělá Kinder vajíčko s překvapením?

19 1
možnosti

Koukám, že ani netušíte, že tihle uprchlíci, které sem přiváží Generace 21, byli velmi podrobně prolustrování českými bezpečnostními silami, než dostali povolení se k nám přistěhovat.

4 0
možnosti
JH

Jako vždy hysterický....

6 3
možnosti
JN

J96i17ř35í 98N95o63s26e57k

16. 2. 2016 16:34

Lukáši, lidi nejsou nenávistní - jen nejsou blbí a nejsou rádi, když se k nim "elity" tak chovají. Vážně pomůžeme rádi - potřebným a těm, kteří pomoc ocení. Posté opakuju: existují jistá a všeobecně platná pravidla slušného chování, jež chybí panu Batto i Generaci 21 s Danem Drápalem v čele. Nejde o nedostatek dobré vůle z naší strany, ale o přezíravost ze strany druhé.

Vážně je tak složité to pochopit?

28 4
možnosti
Foto

Každý dárce má právo darovat tomu, koho sám uzná za vhodného. Máte něco proti tomuto principu?

1 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).