Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

K článku a jeho názvu jen tuto maličkou (sebe)reflexi: Než začneme řešit, zda náhodou nehlásá nenávist pan Alrawi, měli bychom nejprve řešit, zda ji náhodou nehlásáme my sami. Pokud zjistíme, že sami nějak přispíváme k šíření nenávisti vůči komukoliv, měli bychom s tím přestat. Jinak je to o třísce v oku druhého a břevnu ve vlastním oku...

2 2
možnosti
VK

Pane Machalku, evidentne nechapete, nebo nechcete chapat oc tu bezi. To ze pan Lhotan a dalsi, vcetne me nepatrnosti upozornujeme na zrudnost islamistickeho uceni neznamena, ze sirime nabozenskou nenavist. Islam totiz jednak neni nabozenstvi a pak, my nevolame po diskriminaci kohokoliv jen proto ze veri v jinak smyslejiciho Boha. Naopak islamiste aktivne hlasaji nenavist nejen k jinym formam viry ale predevsim k tem, kteri jejich predstavy nesdileji. Jak takova nenavist vypada, to si muzete smele a snadno na interneru vyhledat. Nikdo z kritiku Islamu nevola po zabijeni muslimu ovsem z opacne strany to slysime dnes a denne. Takze s prominutim, pri vsi povinne ucte, se bezte s tema kecama a trisce a brevnu v oku vyfotit pred tunel Blanka.

1 3
možnosti
Foto

Všechno jsem si to nepřehrál, ale, zajímavé to je. Zajímavé především tím, jak to může být příkladem vzniku dogmat a nedorozumění, nerozumění. Nevím jak je co psáno v koránu. Vím ale , že duchovní texty mají velmi často několik rovin, pater, z nichž se někomu daří pochopit třeba jen první vrstvu. Bible taková je. Dokonce i sám překlad do češtiny bývá překážkou k hlubšímu porozumění.

Zaujala mne ta myšlenka, že jediná duše muslima je cennější, než celý svět. Ti, kdo věří, že existuje jediná duše, které jsme všichni součástmi, by s tím nemuseli mít problém:-)

Jakmile však dojde k záměně duše s tělem, což, jak se zdá, ze záznamu plyne na samém začátku, kde zazní slovo "zabít",  pak mám podezření z překroucení původního výkladu. Takové a podobné "doplňky" přinášejí v dějinách lidstva tragická rozhodnutí i důsledky.

2 0
možnosti
Foto

Manipulace :) Jediná duše muslima a jediná duše, jejíž součástí jsme všichni - například ve smyslu hinduismu -jsou hodně rozdílné kategorie :)

1 0
možnosti
JC

Hlásání náboženské nenávisti nemůže být trestné, neboť v opačném případě by museli být potrestáni všichni ti novináři a blogeři a politikové KSČM a ČSSD, co denně chrlí nenávistné články proti křesťanům, zejména katolíkům.

2 2
možnosti
JT

Tak ono to asi nebude proti krestanum, zejmena katolikum, spis proti jejich slechte.

2 1
možnosti
VV

Jiný pohled na problematiku by mohl být tento......: Oni tady přednášejí svoje náboženství. Naše civilisace tam u nich bombami zabíjí jejich lidi. Co je zrůdnější...?

1 4
možnosti
LZ

Jejich "civilizace" shazuje bomby a posílá živé bomby do naší CIVILIZACE. Kde vidíte rozdíl?

1 1
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).