Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

H.S.U.

27. 9. 2012 11:46
Chceme dialog

‎99% lidí v ČR touží po klidném životě,bez ohledu na víru.

Vytváření imaginárních konfliktů přisuzování falešných úmyslů muslimům,vkládáním lží do jejich idejí a historie apod. si někteří jednotlivci z různých důvodů snad nahrazují hledání smyslu života,určení,že já jsem ten správný atd.Ale časem to vede k jejich radikalizaci.

Jako muslimové a nemuslimové bychom měli vědět,že jen a jen na nás závisí budoucnost naší krásné vlasti, a nemůžeme nechat extrémisty zakládat ohně nenávisti mezi různými skupinami obyvatel.Víme, že rasismus je špatný.

Chce to klid a rozum,ignorování lživých informací,které o islámu někteří šíří.A zejména rozum v kritickém přístupu ke zprávám,jsme Češi a chceme dialog-bez urážek a vstřícný k našim tématům,ne tématům zahraničním,které nemůžeme ovlivnit,nebo tématům vyvolávající nenávist a šíříci lži.To je zbytečné řešit.Vzájemné poznávání je nejkrásnější věc a sbližování vede k pochopení a pochopení vede k respektu a respekt vede ke svobodě jednotlivců.

0 0
možnosti
K

karvac

6. 9. 2012 7:30
Drzost uctívačů satana roste

Když USA a EU podporují šíření islámu, jejich drzost roste i v ČR. Uctívačům pouštího démona nesmíme jejich rozpínavost dovolit.

0 0
možnosti
JH

H.S.U.

6. 9. 2012 13:37
Re: Drzost uctívačů satana roste

Islám byl v ČR státem uznán jako náboženství v roce 2004. [>-]

Nejedná se o drzost, ale o to, že chceme my, čeští muslimové, svobodně žít bez fašistických a xenofobních omezení a bořit mýtus o špatném islámu.

V

1 0
možnosti
MM

captain cook

3. 9. 2012 11:44
oni to zkouseji vsude

v Australii chteli nekteri extremneji uvazujici muslimove zavest sarii pro obcany muslimskeho vyznani.

Bylo jim slusne receno, dekujeme pekne, ale Australie ma sve zakony a dobre zavedeny a osvedceny justicni system platici pro VSECHNY obcany bez rozdilu barvy kuze, puvodu ci vyznani a u toho zustavame. Sarija  je v Australii nepripustna protoze nelze mit zakony platici jen pro nekoho.

0 0
možnosti
JH

H.S.U.

3. 9. 2012 13:03
Re: oni to zkouseji vsude

Muslimové v Austrálii se šaríou řídí ve svém každodenním životě normálně řídí!

Jestli chcete, dám vám kontakt na muslimy - Australany a můžete se jich zeptat sami. A žádný rozpor se místními zakony není.

Šaría není "zákoník" ale rámec, jak se má muslim chovat, tak, jak to odpovídá islámské morálce a tomu, co Bůh zakázal a přikázal.

Takže australští muslimové v mešitě, modlící se dodržují šaría. Australší muslimové postící se v ramadánu, dodržují šaría. Australší muslimové dávající almužnu (zakát) praktikují šaría.

Islám se nevztahuje k žádné specifické kultuře, etniku, nebo státnímu zřízení. Islám je víra, aplikovatelná kdekoliv a kdykoliv. Navíc je to víra lidskosti a středu - jak vidíte u miliónů muslimů na světě, kteří islám dodržují tak jak mají, víra jim přináší Boží vedení, jistotu svědomí, klid, mír, prosperitu a štastné rodiny. Ti, kteří se své víry nedrží, a chovají se špatně, budou mít zúčtování s Bohem, ne s námi. Každá duše je odpovědná jen a jen za sebe.

0 0
možnosti
JH

H.S.U.

3. 9. 2012 10:53
Když chcete kritizovat,přečtěte si oficiální popis skupiny

Zamyšlení: Jak může sekulární, demokratická, středoevropská, kapitalistická, ateistická země, jako je ČR čerpat ve svém společenském životě z islámu tak, aby to přineslo zlepšení stavu muslimům a i nemuslimům, a bylo to pro nemuslimy přijatelné? To je otázka, na kterou budeme hledat odpověď. Když dodržujeme své náboženství, držíme se ve skutečnosti šaríi, ať žijeme v jakékoli zemi, kultuře a společnosti. Téma hanobení, nebo zenužívání vlajky je irelevantní, protože takový obrázek není českým státním symbolem a nenaplňuje podstatu výtržnictví, zneužití, ani hanobení. Chceme-li šaríu pro tuto zemi, znamená to, že chceme:

1) SVOBODU PRAKTIKOVÁNÍ VÍRY

2) MISIJI ISLÁMU A DOBROVOLNÉ KONVERTOVÁNÍ LIDÍ K ISLÁMU

3) ČERPÁNÍ Z TOHO DOBRÉHO, CO ČESKÁ KULTURA MÁ V SOULADU S ISLÁMEM, TAK, ABY BYL ISLÁM ČÁSTÍ ČESKÉ KULTURY

4) DODRŽOVÁNÍ ZÁKONŮ TÉTO ZEMĚ, I KDYŽ NA NĚKTERÉ MŮŽEME MÍT JINÝ NÁZOR, NEBO JSOU ODLIŠNÉ OD BOŽÍHO ZÁKONA

0 0
možnosti
C

Cowboy.from.hell

2. 9. 2012 13:10
z Černých baronů snad jen toto:

"Chce se mi zvracet."

0 0
možnosti
KV

_-1-_

29. 8. 2012 18:26
Zinscenovat nějakou provokaci ....

a hned potom zakázat !

0 0
možnosti

THEPitris

29. 8. 2012 16:35
!!

To by nám tu ještě tak chybělo...

1 0
možnosti
C

certik_bertik

29. 8. 2012 15:46
hmm

jak dlouho bude trvat přechod k činům

1 0
možnosti
GK

Gábuša

29. 8. 2012 14:52
škoda,

že je ta skupina uzavřená...

0 0
možnosti
LL

lukaslhotan

29. 8. 2012 15:09
Re: škoda,

Možná to má svuj důvod, aby policie nemohla konat?

0 0
možnosti
JK

kotja

29. 8. 2012 14:43
Snadná pomoc

Ať táhnou do Saúdské Arábie

1 0
možnosti
.

.Camino

29. 8. 2012 18:18
Re: Snadná pomoc

V mem meste je jich jiz 1.200 a jiz se zvydiltelnuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).