Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

tojsouveci

15. 8. 2012 13:23
Není

Není nad to, když můžu krást nebo podvádět "spravedlivě". Akdyž se mohu  s druhými podobnými plácat po rameni, jak to děláme správně.

Myslím si, že podobně jedná i jistá nejmenovaná menšina při různých krádežích. I oni si to rozumně zdůvodní a dají si za pravdu, že je to tak správně. ;-D

5 0
možnosti
RJ

neni.mi.to.jedno

15. 8. 2012 13:32
Re: Není

Ano myslím, že vztah této skupiny k okrádání bílých je velmi podobný "optimalizátorům" daní. Obě skupiny okrádají někoho, koho nemají rády a o kterém na obhajobu sebe sama tvrdí, že vlastně je to naopak, že okrádá on je.

Jenže pro tu skupinu co okrádá bílé mám o něco větší pochopení, protože oni jsou skutečně v menšině (zatím), se kterou nikdo nechce nic mít a práci jim nedá, i kdyby náhodou v protikladu se svýmí vlohami o nějakou stáli. Jsou prostě v situaci, že opravdu nemají jinou reálnou možnost, jak přežít.

Oproti tomu OSVČ jsou pouzí vychc..nci, kteří neplacením daní zvyšují svůj profit na úkor ostatních členů společnosti a to vše za mohutného křiku, že okrádáni jsou vlastně oni sami. Přitom 3 mld. odvedených daní od OSVČ je čistý výsměch všem ostatním.

0 0
možnosti
BP

pavelthelong

15. 8. 2012 12:47
prenaset zodpovednost na druhe

je typicky ceska vlastnost. Do konce komunisticke ery to byl samozrejme komunismus, o tom zadna. Nyni je nutne najit si jineho vinika - za vsechno muze vlada, politicke strany, nadnarodni koncerny. Bohuzel uz ale rozzlobeny obcan davno zapomnel, ze zije v demokracii a ze ty "nahore" si sam a dobrovolne zvolil a zase jenom sam on muze odvolat. Cili - pokud se obcan sam do toho nevlozi a demokratickou cestou si nevybere jine a rozumnejsi zastupce, kteri ho v sprave budou zastupovat, nezbyva mu nic jineho nez puste plkat o tom, jak ho stat/ministr financi/bernak a ja nevim kdo jeste okrada. Protoze ti nahore se o sebe jiz dobre postarali, je nyni potreba, aby se o sebe postaral i obcan. Bohuzel malokomu dojde, ze postarat se o sebe vubec neni jednoduche, dat to spoustu prace a da se jenom vyjimecne delegovat na nekoho jineho

2 0
možnosti
FH

Bouše

15. 8. 2012 12:59
Re: prenaset zodpovednost na druhe

Situace je mnohem horší, než se domníváte. Nestalo se nic horšího, než že dosavadní vládní garnitury nechaly v naší zemi tak rozbujet korupci a klientelismus (v podstatě už je to regulérní mafie), že už to žádné volby nespraví. I kdyby v parlamentních volbách nakrásně zvítězila strana nějakých Mirků Dušínů, tak s tím rozlezlým všobjímajícím podhoubím nic neudělá, protože  p r a c h y  má ta druhá strana. Podle mne jsme na hodně dlouhou dobu v pytli. :-/

3 0
možnosti
JS

Jajajajajajajja

15. 8. 2012 12:36
Prime dane

Penize ktere clovek vydela patri jemu a nikomu jinemu. Stat by nemel mit pravo parazitovat na nasi praci. Prerozdelovani vede VZDY ke korupci, nikdy se nepodari volbami ani jinymu zpusobi vytvorit statni spravu ktera bude bez korupce, protoze samotny system korupci vytvari, je temer jeji organickou soucasti. Vetsine lidi ale staci kdyz jim ta ktera strana slibi maly kousek z tohoto kolace a jsou ochotni tento system opet na styri roky podporit.

Jediny zpusob je chtit od statu malo, malo mu davat, tak bude mit malo z ceho ukrast .

0 0
možnosti
RJ

neni.mi.to.jedno

15. 8. 2012 12:48
Re: Prime dane

Kdo myslíte, že financoval provoz základní  a stření školy, kterou jste absolvoval?

0 0
možnosti
RJ

neni.mi.to.jedno

15. 8. 2012 12:18
Na co si tu hrajete?

Tohoto hesla se drží OSVČ už dvcet let. :-P

1 0
možnosti
K

kikinka

15. 8. 2012 12:27
Re: Na co si tu hrajete?

...á, tady má někdo strach, že nezbude na jeho pravidelný příjem ze "státního".

3 0
možnosti
JK

J.K.S

15. 8. 2012 11:13
Důslednost

Jak tady už někdo psal, je třeba být důsledný. Nedávat státu peníze, ale taky od něho nic nechtít. Nechtít silnice, chodníky, veřejné osvětlení, policii, školy, zdravotnictví, dotace do vlastní firmy, granty na kde co, prostě nejlépe koupit si pustý ostrov a tam si žít bez placení daní a z vlastních zdrojů. Přeji šťastnou cestu.

4 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

15. 8. 2012 11:18
Re: Důslednost

Daně mají jít s absolutní prioritou na služby poplatníkům- policie která bude chytat zloděje má mít přednost před placením sociálních dávek.

Stát má sloužit těm co daně platí. Nikomu jinému.

1 0
možnosti
JK

kotja

15. 8. 2012 10:51
Rozhodně

by mi prošlo nekouřit, nepít alkohol a chodit pěšky nebo jezdit mhd

0 0
možnosti
VP

Sípomat

15. 8. 2012 10:45
Tak by mě zajímalo

Jestli ti neplatiči také přestanou využívat vše to, co se z daní platí. Jinak totiž nevidím, co je odlišuje od těch, na které si stěžují.

4 0
možnosti
JN

tojsouveci

15. 8. 2012 11:24
Re: Tak by mě zajímalo

Velmi trefné.R^

0 0
možnosti
TA

Tichý Američan

15. 8. 2012 10:44
:)

Konečně to začíná lidem docházet. Jediné správné řešení je - pokud máte např. firmu - platit daně jinde. Nejlépe tam, kde jsou velmi velmi nízké (Kypr, Gibraltar je také sympatický). Je to legální a správné. Pak můžete jít po ulici a usmívat se, protože víte, že na ten bordel a lůzu kolem neplatíte nic. Samozřejmě, některým daním (DPH, spotřební daně atd.) se člověk nevyhne, nicméně i tak to za to stojí :)

9 0
možnosti
H

http://brixner.blog.idnes.cz/

15. 8. 2012 11:07
Re: :)

Jo, ale trochu morální dilema je pak to, že daně v ČR neplatíte a využíváte alespoň ty zbytky, co tu fungují. Není lepší se spíše přesunout na ten Gibraltar kompletně? Já vím, tam zrovna nic není, ale jsou i jiné země ;-D

0 0
možnosti
PH

petrph

15. 8. 2012 10:37
ono je to vůbec o hroucení legitimity státu

Před pár dny tu byla zpráva že ve Španělsku si prostě zajeli odboráři do supermarketu, nabrali si co chtěli nic nezaplatili, ještě zmlátili ochranku a v klidu si odjeli. Napadlo by snad něco takového u nás? Asi ano, soudruhy Rómy, ale jinak by to asi slušného člověka nenapadlo.

Takže, podobně to bude i s těmi daněmi. Dokavad bude většina "slušných lidi" uvažovat že je normální pracovat platit daně a až za zbylé peníze si něco kupovat, tak bude tento státní systém  fungovat. Až si řeknou, že to vlastně potřeba není, daně platit nemusí, a můžou si vzít co chtějí, a nikdo-ani stát jim v tom nedokáže zabránit, tak to bude v....

3 0
možnosti
P

proost

15. 8. 2012 12:36
Re: ono je to vůbec o hroucení legitimity státu

A není v podstatě něco podobného tunelování rozpočtu? Přijdu, nakradu co můžu a odejdu. Jenom je to ve větším a méně na očích.

1 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

15. 8. 2012 10:35
Tohle nic neřeší

Neplatit daně, nechodit k volbám, to nejsou návody na lepší společnost.

-

Je potřeba usilovat o změnu systému k větší demokracii, aby bylo možné odebrat politikovi hlas, pokud nedělá, co slíbil, aby občané mohli skutečně kdykoli rozhodovat, ne jednou za přestupný rok.

-

Dnešní systém voleb je loterie, ve které si z nabídky mafií vybíráme, která nás bude okrádat v následujících čtyřech letech. Občan je v této hře zneužíván k legitimizaci tohoto okrádání. :-(

3 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).