Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

KarelV

19. 8. 2012 12:54
Jo, jo... hezky se ta pohádka poslouchá...

moc hezky... Ale pak se probudíte a zjistíte, že ten náš stát (vládou tak DOBŘE řízený) nastavuje další a další pravidla tak, abychom platili skoro pořád. - A kdo nezaplatí, na toho si došlápne ta Kalouskova kohorta (dosaďte si kohokoli, kdo vás jen při jednání s úřady a institucemi napadne - požadavkem na nějakou další a násobně vyšší platbu, na platbu, která tu dosud ještě nebyla, ale už je)... :-/ ... a Kalousek dál sedí v ministerském křesle jak ta žába na prameni a dál se občanům arogantně VYSMÍVÁ... ;-€

0 0
možnosti
SB

Morgiana

18. 8. 2012 18:21
Tak videjko maji

pěkné. To mi přijde jak ty filmy od Rosamndy pilchner , Hezky se na to díva, jen nesmite věřit že takhle se žije . Už vidím jak lidi platí doktorovi, když se mohli zblaznit kvuli 30kč na recept. Jak platí učitelu, , těm .... co se valejí doma dva měsíce, pracují 4 hodiny za den no ty by přece měli ještě platit lidem , že mají co učit.) To samé policie, zdravotnictví. prostě je to blbost . Cesta není ani ta zvolit zas nějaký pokud ala VV kam by se zas nakybloval Kalousek třeba pod krycím jménem Kohoutek .Jediné co může pomoci, je nezávislost soudu, policie  a zaroven tak vysoké platy a tlak občanské společnosti , že se jim nevyplatí brát uplatky a pokud se tak stane , musí se na to přijít například  dopbrou motivační politikou kolegu/ano myslim bonzactvi, ale tady je potreba/

Naprosto pruhledné financovani zakazek, a  tresty, ale zaroven vysoke odsouzeni spolecnosti, moralka. K čemu bude nekomu x milionu, když kamkoli přijde se na něj bude koukat skrz prsty , teda aspon slusni lidé.

2 0
možnosti
MB

Beaver.PV

19. 8. 2012 21:15
Re: Tak videjko maji

No tak se mrkněte, kolik platíte každý měsíc na zdravotním pojištění - a to i když jste zcela zdráv. Pokud tyto peníze platit nebudete, ak vám zbyde dost na to, aby nebyl problém zaplatit tomu doktorovi až jej budete opravdu potřebovat.

0 0
možnosti
TA

tajny agent

18. 8. 2012 16:24
Zlodeji se statu snazi platit co nejmene i bez vyzev

ale nejradeji by od nej nejakou zakazku. Tak jste se zlodeji zase zavlady pravice uvolnili a vyzyvate k tomu co je vam vlastni - neplnit si povinnosti, krast, zit na ukro jinych ... a pod. podobny bordel tady byl za Klause ... no, byl mnohem vetsi ale jeho nohsledove se asi snazi k nemu dospet a obcane se k nim radi pripoji zejmena ti co radi kradou.

5 0
možnosti
TA

tajny agent

19. 8. 2012 3:27
Re: Zlodeji se statu snazi platit co nejmene i bez vyzev

Jinak duvody ve videu chapu, ale to reseni .... zvolite si dvakrat pravicaky a pak brecite ze vas okradaji? :-) "prekvapeni ....".

7 0
možnosti
HSZT

Hodný střelec z Texasu

18. 8. 2012 16:00
Prachy, prachy, prachy...

!Pravicové pojetí svobody = Vaše svoboda je tak velká jak velká je Vaše peněženka.! Aneb kdo má víc peněz rozhoduje o všem jako král nebo TOP menežr. Pokud člověk trochu zná historii ranného kapitalismu 19. stol. tak tyhle bláboly o minimálním státě nemůže brát vážně. Tenkrát si lidi taky mohli svobodně rozhodnout jestli budou dřít 18 hodin denně za stravu a kopku slámy ve sklepě na přespání. Autorovi a podobně smýšlejícím občanům doporučuji Somálsko, tam mají ten ideální minimální stát se všim všady.

7 0
možnosti
E

Erides

19. 8. 2012 18:30
Re: Prachy, prachy, prachy...

Aha jasně... a proto byl v Americe 19. století zaznamenán vůbec nejprudší rozvoj životní úrovně v dějinách lidstva, kdy se z vámi popisovaných chudáků najednou stala celkem bohatá střední třída.

2 0
možnosti
RP

Romiiik11

18. 8. 2012 12:35
Na to, že je ten "chudák" z toho videa zadlužený si celkem

hezky bydlí. Asi jeden z těch, co své věřitele moc "neřeší". Jinak by mne celkem zajímalo, jak ten pán bude v reálu platit ty strážníky, silničáře, zdravotníky, učitele, hasiče... Už se těším na další video, ve kterém bude jistě podrobný postup.

6 0
možnosti
O

ondralik

17. 8. 2012 19:49
...

Tak volte Svobodné a je to, rovnou jim to můžete dát jako návrh do kampaně

2 0
možnosti
K

klobouk.emanuel

17. 8. 2012 20:11
Re: ...

To video není reklama na Svobodné?

0 0
možnosti
JD

TýpekzPostalu

17. 8. 2012 16:29
Reakce

Bavíme se tu dokola o tom samém, tak to odbudu a nebudu reagovat jednotlivě. Minimální stát, co to je? Nejspíš, nějaký státy v Africe kde si dělá každý co se mu zlíbí, děkuji nechci. Větší jak minimální stát, stát bez soc. zabezpečení na principech volného trhu- zřejmě něco jako čína, tam je ale otázka jak by to fungovalo svobodně.......Stát se nemá starat o občany ani firmy, jenom má zajištovat pravidla a jejich dodržování (blbost, protože tím pádem se už stará). Stát má hrát pouze minimální roli, a rozhodovat pouze v klíčových věcech. Vy tam vážně necítíte rozpor?

Rád bych si s vámi o tom pokecal, ale jdu se bavit (nebojte já se vrátím). :-)

0 0
možnosti
K

klobouk.emanuel

17. 8. 2012 17:05
Re: Reakce

Když tak čtu ty sny o minimálním státu, tak si vzpomenu na cvika z jednoho tehdy povinného předmětu v období, kdy v SSSR začali budovat základy komunismu (to direktivně prohlásili na sjezdu, tak to tak bylo). Tak jsem se divil, že na to musí být určité podmínky, a že ty tam nejsou, a učitel na to odpověděl, že oni tam jsou tak morálně vyspělí, že opravdu již jsou v tom dalším levelu. Jak to bylo doopravdy je vidět ještě nyní.

0 0
možnosti

Gaspard

17. 8. 2012 10:44
Já mám lepší nápad

Moc státu se odvíjí od množství přerozdělovaných peněz. Významou část příjmu státu tvoří příjem z DPH (přes čtvrt bilionu ročně) a DPH je jediná daň jejíž objem můžeme ovlivnit bez hrozby sankce ze strany státu. Takže můj nápad zní: Když významná část lidí sníží na, dejme tomu, půl roku svoji spotřebu o 10% - pak se bude jednat o výpadek státního příjmu přes deset miliard a při opakované hrozbě pokračování snížení spotřeby pro další pololetí to žádná vláde nemůže ustát, zvláště, když se to pořádně protáhne skrz média.

2 0
možnosti
AD

Luka lives on the second floor

17. 8. 2012 10:26
Hloupoučký článek a naivní video

Rv?

4 0
možnosti
D

designsekta

17. 8. 2012 9:38
Máme něco lepšího?

Proti nefunkčnosti státu ani slovo. Pokud by neměla zavládnout anarchie a s ní spojené sociální nepokoje včetně neúnosného utrpení a nedůstojného života nezanedbatelné části bývalých občanů,  jeho destrukci by musela předcházet etapa nivelizace majetku, tudíž vyvlastňování. Vždyť jinak by značná část lidí zůstala bez vlastnictví jakožto vehikula ochrany v nepříznivé životní situaci. To je přece nepředstavitelné. Jen diskuse na toto téma by byla tabu!!!! Posílit sociální vazby v širší rodině tak, aby byly opravdu funkční, by představovalo tvrdý oříšek. Sympatické video tak nemohu vnímat jinak, nežli jako chytlavý instrument pro urychlení úspěšně započaté destrukce vymoženosti sociálního státu. Zrodí-li se v opravdu racionální, vědou podložené diskusi funkčnější, humánnější model společnosti, pryč se státem! Nic takového zdaleka nehrozí. Pokud bychom přestali uvažovat v emocionálně podbarvené dimenzi pravice - levice, výlučně v kategorii zisku a prospěchu, překonali bychom sami sebe..

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).