Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

3. 8. 2012 11:46
jo jasně

Ale tyhle případy je nutné oddělit. Naše policie skutečně neposkytuje stoprocentní a okamžitou ochranu. Jestli k Vám vleze zloděj, Vy zavoláte na policii a ta přijede za půl hodiny, kdy už můžete bejt pětkrát vyloupenej a třeba zavražděnej, tak to není nic proti čemu se můžete ohrazovat nebo si stěžovat. Takto prostě policie ze zákona pracuje a větší prostředky na okamžité zásahy nemá. To ať si každý kdo na to má zaplatí privátní security service.

Druhá věc je tedy osobní ochrana před zločinem .A zde zákon hovoří relativně jasně "Nejde o nutnou obranu, byla-li obrana zcela zjevně nepřiměřená způsobu útoku".. Čili-toto pak zkoumá  soud při uznání přípustné obrany. A žádný jiný paragraf, který by říkal "osobní obrana proti zločinu je automaticky beztrestná " není. Třeba je to špatně...

0 0
možnosti
MB

mbem

3. 8. 2012 12:27
Re: jo jasně

Já myslím, že to spolu docela souvisí. Buď má policie monopol na obranu a musí být všude okamžitě (nemožné). Nebo přiznáme člověku právo bránit se samostatně, pak ale nemůžeme být svědky takovýhto skandálních (mluvím o tom prvoinstančním) rozsudků. Čili zákon hovoří jasně, ale toto posuzuje už policie a státní zástupce. Tak, jak je případ prezentován v médiích, je pro mě naprosto nepochopitelné, že vůbec padlo nějaké obvinění.

5 0
možnosti
DZNF

dluhousek z narodni fronty

3. 8. 2012 11:41
pro vás

HEY CAME FIRST for the Communists, and I didn't speak up because I wasn't a Communist.

THEN THEY CAME for the Jews, and I didn't speak up because I wasn't a Jew.

THEN THEY CAME for the trade unionists, and I didn't speak up because I wasn't a trade unionist.

THEN THEY CAME for the Muslims, and I didn’t speak up because I was a Christian.

THEN THEY CAME for me and by that time no one was left to speak up.

2 0
možnosti
MB

mbem

3. 8. 2012 11:30
A pak se...

A pak nám redaktoři televize noha pouští kamerový záznam nějakého takového útoku a znechuceně se pozastavují nad tím, že kolemjdoucí dělají, že nic nevidí. Prostě se bojí, že by asociálovi udělali bebí a šli sedět.

9 0
možnosti
JN

Yesname

3. 8. 2012 14:09
Re: A pak se...

Ale no tak... až takhle obhajovat svůj strach?

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).