Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IB

isabell

10. 5. 2011 8:33
...

Vy máte osypky z vyplňování kolonky, která ani nebyla povinná a tedy ji kolikrát nevyplnili ani věřící?

Chudáčku ;-)

0 0
možnosti
PGS

pgjed

10. 5. 2011 8:14
izolovaný věřící bez vztahu k ostatním stejné víry? Absurdit

Ano to je mnohem větší absuedita. Absurdita na druhou. Plně chápu, že žít společenství v církvi je někdy pěkně těžký kříž. Ale i to patří k víře a životu. Nicméně představovat si že jsem křesťan, ale bez účasti na životě církve, to je absurdita, které jde přím o proti evangeliu. Kristus nezaložil "křesťanství" , Kristus založil křesťanskou církev, kterou teprve lidé ve své pýše a hlouposti rozdrobili na spoustu menších a větších... Je ale snad možné dohledat apoštolskou posloupnost a držet se jí. Ale křesťan, izolovaný, sám o sobě? To je absurdita všech absurdit!

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

10. 5. 2011 11:12
Re: izolovaný věřící bez vztahu k ostatním stejné víry? Absurdit

Ale ona neexistuje žádná "muslimská církev", v tom je ten vtip. Nemůžete sice být křesťan bez účasti na životě církve, ale jste-li muslimem, žádné církvi nepodléháte, žádná není.

0 0
možnosti

Pavel Černík

10. 5. 2011 0:11
chyba na opačné straně

Dobrý večer (nebo noc?) pane autore,

mám pocit, že k napsání tohoto článku vede pouze vaše omezenost při chápání významu "věřící bez příslušnosti k církvi" .. Jste muslim ale nejste člen ústředí muslimských obcí? tak jste věřící bez příslušnosti k církvi. Jste křesťan ale nejste příslušníkem žádné konkrétní křesťanské církve? tak jste opět věřící bez příslušnosti k církvi.

Základem je to, že ČSÚ vůbec nezajímá jakou víru máte. Zajímá ho pouze a jen příslušnost k církvi nebo náboženské společnosti. Nepotřebuje totiž dělat statistiku kolik máme mezi sebou muslimů a budhistů a jestli náhodou nepřekročili nějakou hranici. Potřebuje totiž zjistit, kolik oveček kdejaká církev má, a kolik mají dostávat peněz od státu.

Myslím že není až tak těžké pochopit ty čtyři slova: "bez příslušnosti k církvi" . Pokud jste je nepochopil (a článek je bezvadným důkazem že tomu tak je, tak opravdu nejde o hloupost ČSÚ.

přeji hezký další den a spoustu "pochopení" pro budoucí kolonky. Pavel Černík

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).