Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Pan Záturecký a Mašek se točí na výkladu Koránu, který dle nich je již modernizován.

P.Mašku, ukažte mně jediný, který je v souladu s evropským právem. Nevěřím, že existuje, protože pokud by se objevil, byla by větší událost než vítězství našich v Nagánu.

Nečte se při ramadánu (tedy u správných muslimů) po částech celý Korán? Muškou bych chtěl být u toho, když se čtou verše proti židům nebo o boji proti všem jiným náboženstvím.

V historii jsou zaznamenány pokusy islám oprostit od násilí nebo modernizovat, ale všechny selhaly. Poslední kompaktní sdělení muslimů je Káhirská deklarace z r. 1990 a všechny její body jsou opřeny o šárii. S tím korepetují anonymní průzkumy mezi muslimy v Evropě, kde se cca 50% dotázaných vyslovilo pro výměnu demokratických pravidel právě za šárii!!!

Základní podmínka je, že se pomocí výkladu dá s verši pracovat. Nejblíže jsou k tomu šiíté, ale většina (a je jich většina) sunnitů to odmítá.

1 0
možnosti
Foto

72 % muslimů ve Francii a 69 % muslimů v Británii chce šariíu jako jediný, nebo hlavní zdroj práva.

http://www.evropskehodnoty.cz/studie-extremismus/

3 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).