Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J42a70n 98P70u98l60e82c

2. 4. 2016 9:35

To mi připomíná Červeného Trpaslíka a válku mezi přívrženci červených čapek a přesvědčenými modročapkáři. ;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

No jenže v tomto případě nejde o to, jestli červené čapky či modré čapky, ale jestli nekamenovat (Ježíš) nebo kamenovat (Mohamed). A to je velký rozdíl.

0 0
možnosti
ZA

Už jen logicky je to nesmysl. Ježíš se nemůže podřizovat učení Mohameda, který přišel po něm. Je to naopak Mohamed staví na učení Ježíše a bez pochopení toho co Ježíš učil o morálce a milosrdenství, nelze dobře chápat Korán. Ježíš je Slovo Boží. Mluvil to, co mu Bůh řekl a podřizoval se pouze Bohu. Stejně tak Mohamed učil, co mu bylo uloženo učit a nepodřizoval se Ježíši, ale Bohu. Já nějak nevím, pane Lhoťane, v co jste to věřil, když jste byl muslim a pokud jste fakt věřil tomu, že Ježíš se podřizuje člověku, který učil o 500 později, nedivím se, že Vám to nedávalo smysl. Ale islámu bych to za vinu nedávala. Zase už z pozice "odborníka" šíříte vlastní domněnky a zase už kvůlu vlastnímu nepochopení děláte z muslimů cvoky a satanisty. Pořád si říkám, jak hrozně se k Vám někdo z muslimů musel zachovat, že máte potřebu se mstít všem, protože si nedovedu představit, že byste šířil zlo jen z čisté radosti z něj.

4 0
možnosti
ZH

Jste vedle úplně stejně jako Polický. Naopak, co píše Lhoťan, je velmi logické. Jenže to byste musela něco vědět o tom, co vlastně Mohamed učil...

2 1
možnosti
Foto

Tak bludy tu píšete především vy.

Ježíš se nemohl podřizovat učení Mohameda když žil dávno před ním a nemůže tudíž být ani potvrzovatelem Mohamedova učení.

To, že není Ježíš Boží syn je názor většiny světa (s vyjímkou křesťanů)-proč by v tom měli být muslimové vyjímkou?

0 4
možnosti
VM

Až se s ním setkáte, změníte názor, ale to bude pozdě.

0 1
možnosti
Foto

Souhlas. Jen satan si vybere za ústředního proroka vraha znásilňovatele zloděje a pedofila.

4 1
možnosti
ZH

Největší prča je, že Mohamed na začátku až tak špatným nebyl - alespoň dle popisů, jakým způsobem začínal, ale i dle prvních súr. Kazil se postupně, až byl ke konci života nenávistným a mocichtivým člověkem. Což podporuje myšlenku, že měl vidění právě od Satana.

5 1
možnosti
DB

starý zákon také zrovna není moc mírumilovný a naše křižácké výpravy opravdu nebyly "sluníčkářské"....JENŽE je tu evoluce lidských skupin a tak se některé skupiny vyvinuly více než ty druhé a .....a to bylo vždy.....Když Římané bojovali s Germány...říkali o nich, že jsou to primitivové...no a dnes patří jejich potomci ke špičce na světě.....

Kdysi byla řecká kultur na výši..a dnes žije Řecko ze sociálních dávek EU, a kdysi byly arabové na výši....píšeme arabskými číslicemi a ještě pořád zde máme zbytky čtení zprava doleva......"PĚTADVACET"

Je tedy dle mne se vůbec zabývat jevem náboženské víry, a věření..a na to vřele doporučuji celoživotní práci Richarda Dawkinse a všech jeho kamarádů ve zbrani...

0 3
možnosti
ZH

Jenže je tu pár drobných "detailů". Například číslicím se sice říká arabské, ale ve skutečnosti došlo k jejich "vynálezu" v Indii - http://www.geneze.info/pojmy/subdir/historie_cisel.htm

Arabové je jen převzali.

A Dawkins je vůči náboženstvím osobně zaujatý, takže se neumí na problematiku dívat s potřebným odstupem. Důsledkem toho je, že v této věci často plácá někdy až nesnášenlivé nesmysly.

3 0
možnosti
MK

Když nebudu popírat, že Mohamed měl zjevení (alespoň z počátku), není nikde jistota, že mu Korán nenadiktoval satan. Způsob zbytečného popírání Božího sestoupení v podobě Ježíše tomu nasvědčuje.

4 1
možnosti
Foto

Na těchto příkladech je vidět, že jak Islám, tak Křesťanství jsou totálně zastaralá náboženství, když se opírají o naprosté faktické nesmysly, které patří do říše bajek a pohádek.

2 7
možnosti
Foto

Do podsvětí vstoupil i Théseus a islám to popírá, protože nevěří antické mytologii.

Pokud věřím v peklo, tak je to to sartovské ze hry S vyloučením veřejnosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).