Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J43a73n 26R14á24ž

28. 5. 2015 19:24

Pomocí satelitů je naprosto lehce zjistitelné odkud která loď z běženci pluje. A tak není problém tu loď dopravit zpět do teritoriálních vod domovského státu. Výmluvy na mezinárodní právo jsou znakem vrcholného pokrytectví.

Pro invazi do Iráku stačila nepotvrzená záminka vlastnictví chemických zbraní, téže záminky chtěli použít Amíci pro invazi do Sýrie. No a pro invazi do Lybie, či Mali nebo Somálska se ani záminka nehledala. A najednou je velký problém, z důvodu imaginárního mezinárodního práva, vracet běžence do země odkud vypluli. Je to od kašparů v Bruselu trapné, směšné a zbabělé.

0 0
možnosti
ZS

Hlavně je třeba rozlišovat ekonomické imigranty/žadatele o pracovní povolení - zde by měly být stanoveny kvóty, kolik každý rok od každé profese EU přijme (když už máme kvóty na každou hloupost, tady by alespoň měly smysl). Šikovných inženýrů a lékařů není nikdy dost, zemědělské dělníky moc nepotřebujeme (nebo jenom v sezóně). Tohle by mohly řešit ambasády přímo v daných zemích a žádný ilegální utečenec by neměl šanci takové povolení získat.

Druhou skupinou jsou žadatelé o azyl. Zde je třeba zajistit zejména rychlé, ale pečlivé vyřízení žádosti a posoudit, zda daný člověk byl ve své vlasti skutečně pronásledován. U mladého zdravého muže, co nechal doma celou svou rodinu to není zrovna dvakrát pravděpodobné. Těm, jejichž žádost byla oprávněná by EU poskytla časově omezený azyl, ty, jimž byla žádost zamítnuta, by byli posláni okamžitě zpět.

5 0
možnosti
ZH

Dal jsem plus za myšlenku, ale hned Vám jí vyvrátím. Není v lidských silách, ani v silách žádného EU úředníka, rozlišit kdo je ekonomický uprchlík, kdo utíká před válkou, nebo kdo je islamista zaúkolovovaný vyhodit něco do povětří. to je i důvod proč je nemůžeme nechat se utopit, většina si to jistě nezaslouží. Ministři na jednání v Luxemburku by měli mít na paměti 2 věci. Nemůžeme nechat ty lidi se topit, a nemůžeme je pustit do Evropy. Čili je zapotřebí nějaký mandát OSN, někde v Africe koupit příhodné místo, kde se dá postavit přístav, a tam je všechny posílat. Peněz má Brusel dost, postaví se tam přístav, můžou se tam posílat potraviny a stavební materiál. Bude to ale oplocené, bude tam platit stané právo a dovnitř se bude chodit jen v povlíkačkách, aby tam nikdo nedostal zbraně. Až se situace uklidní, můžou se váleční uprchlíci vracet domů. Bude to levnější, než se starat o miliony bezdomovců u nás doma.

2 0
možnosti
BM

Připomělo mi to Havlovo humanitární bombardování.

2 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).