Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Milý kolego, žádná válka s teroiosmem není a nikdy nebude vyhraná. To ještě nevíte? Jenom se teroru a násilí nesmí ustupovat, ale pokud chcete ten boj vyhrávat, jste možná nebezpečnější, než teroristé.Rv

0 1
možnosti
JC

Islám v České republice nechceme...

Mno, vidíte, oni taky nechtějí cizí vojska ve své zemi...

1 0
možnosti
PP

„Křivdy se však dějí oboustranně. Jako mnohem masovější porušování lidských práv vidím okupaci celých území západními mocnostmi. Dříve to byla rozsáhlá kolonizace muslimských území, dnes to jsou různé zásahy do jejich suverenity, včetně přímé okupace (např. Irák, Afghánistán). Tyto křivdy pak mohou vyvolat různé reakce.“

=

Čeští vojáci jsou pro islámskou komunitu v České republice okupanti Afghánistánu a tedy i jejich zabíjení je pro naše muslimy v pořádku.

 Opravdu?

0 0
možnosti
Foto

Když někam pošlete vojáky, stanou se vždy cílem, z   pohledu té druhé strany určitě legitimním.  Jinak by neválčili.   Nelze někomu vnutit svobodu, pokud ji nechce převážná část jejich obyvatel a pokud většina nechce za tuto svou svobodu sama bojovat.   Svoboda ve vnímání lidí může mít mnoho úrovní.  Tam kde se já nebo vy můžeme cítit nesvobodní, oni to mohou vnímat  jinak.  Jak stále připomínám, svoboda má také jednu zajímavou vlastnost ,  že ji nikomu nelze vnutit násilím.  Ke svobodě musí dané společenství dospět samo na základě své kultury, poznání a všeobecné lidské emancipace. 

Tyhle naše pokusy jsou jen  mrháním lidskými životy a hodnotami.  Problém je, že ti co o tom rozhodují mrhají jen našimi životy a našimi hodnotami.

1 0
možnosti
TP

S tímto  názorem máte pna Lhoťane naprostou pravdu. Ale nesouhlasím s Vašími závěry. Já nechcu v České republice lidi, kteří slaví smrt našich vojáků. Islám mi nevadí. Ne všichni, kteří slaví smrt našich vojáků jsou muslimové a ne všichni muslimové slaví smrt našich vojáků.

0 1
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).