Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevim co tady kdo pořát řeší. Osobně nejsem zvědavej,abych tu pobíhal po ulici,řval na všechny ("po dobrem skutku") allah akbar a když se na někoho špatně podivam,tak mi uřežou hlavu. Tak takovou verbež tady opravdu nechci,a proč bych měl. Ať si žij kde se narodili,tak jako já. A to jsem dnes ještě hodně slušnej!

5 0
možnosti

Islam považujem za ideológiu veľmi blízku komunizmu. Chcú vybudovať raj na Zemi a majú na to zvláštnu logiku: možné to bude až vtedy, keď tá SPRÁVNA ideológia bude na bez výnimky na celom svete. ;-D

Často sa islam porovnáva s kresťanstvom, ale v kresťanstve nie je ani náznak takéhoto uvažovania. Základom kresťanskej filozofie je, že každý musí začať od seba: najskôr vyber brvno zo svojho oka, a až potom hľadaj smietku v oku svojho blížneho... Dá sa to povedať aj inak: zmeň seba, a zmeníš celý svet.

V islame aj komunizme je to presne opačne - zmeniť sa majú tí druhí na opačnej strane barikády...

3 0
možnosti

R^R^R^ Díky za článek, snad jednou otevře oči i panu Polickému.

3 1
možnosti
Foto

Snůška štvavých nesmyslů mi má otevřít oči?8-o

0 9
možnosti

Když označujete Tomáše Halíka jako spojence českých muslimů, zajímavý je úryvek z rozhlasového rozhovoru před pár dny:

"Oslovil jsem i české muslimy: Podívejte se, já jsem se vás zastal, tady požíváte přeci jen značné svobody, tak to vás zavazuje také k tomu, abyste apelovali na ty muslimské autority. Ty budou slyšet váš hlas více než hlas sekulárních lidí ze Západu. A vaší povinností také je, muslimů na Západě, nabídnout tuhle tu zkušenost, že islám může žít také vlastně velmi dobře v té otevřené pluralitní společnosti a že z té liberální společnosti, že se jim tam dostává mnohého dobra a že by se neměl bát islám také určitého způsobu aspoň jiné interpretace toho práva šaríja. Tady nemůžeme hned apelovat na to, že se toho vzdají a tak dále, to by byl v této chvíli psychologicky nereálný požadavek, ale aspoň jinou interpretaci toho práva."

http://www.rozhlas.cz/dvojka/jaktovidi/_zprava/1356206

Tedy za vstřícnost hostitelské země požaduje alespoň umírněnou interpretaci práva šaríja, ale jako konečný cíl, byť zatím v nedohlednu, považuje jeho zrušení. Do jaké míry je tento postoj realistický, těžko říct.

2 0
možnosti
Foto

J15i88ř71í 49L23i46b78e52r

4. 6. 2014 22:32

Mám obavu, že realistický tento cíl není. Asi bych se přimlouval za vyžadování respektu vůči zákonům hostitelské země.

6 0
možnosti
Foto

J98i97ř61í 28L71i25b33e87r

4. 6. 2014 19:08

Myslím, v naší republice už máme jedno etnikum, které si s platnými zákony moc neláme hlavu. Zato by nás mohli školit v nárocích na sociální přídavky. Abych nebyl zase příliš příkrý - jsem rád, že se nepodílejí na sebevražedných bombových útocích a dokonce bych byl schopen tvrdit, že newyorská "Dvojčata" by byla vůči nim v bezpečí. Aby v našem státě někdo zaváděl právo šária a tím pádem kašlal na platné zákony, na to doopravdy vůbec nejsem zvědavý. Myslím, že na světě je místa dost, pokud se jim tady nelíbí, nikdo je tu nedrží. !!

17 1
možnosti

no, zrovna dvojčata by před nimi byla v bezpečí jen do chvíle, než by zjistili kolik je v nich železa ;-)

1 0
možnosti
Foto

Pane Lhoťane

nedávno proběhl zákrok kvůli podezření z korupce mimo jiné na krajském úřadě-kraj Vysočina

Policie normálně přišla a požádala o součinnost-nikomu nevyrožovala střelbou, nikdo neklečel s rukama za hlavou.....

Proč takto nepostupovali proti muslimům v modlitebně?odpovím si sám protože se jednalo o muslimy-pokud by to bylo jiné náboženství použili by nepochybně jiný postup

Z tohoto pohledu policie konala jednoznačně v rozporu se svobodou vyznání a dopustila se diskriminace:-(

0 23
možnosti
Foto

U podezreni z korupce predpokladam celkove jiny postup, nez v zavaznejsich pripadech .... vy si ale na vse stejne odpovite sam a sem pisete jen proto, abyste chytracil sam pred sebou ;-)

13 1
možnosti

R^

Inak z informácie, že v mešite boli ozbrojený moslimovia a ešte k tomu "legálne !?!",  mám divný pocit okolo žalúdku...

14 1
možnosti
Foto

Co je divného na tom, že členové indonéského vyslanectví   / ochranka / byli ozbrojeni8-o

0 14
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).