Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co k tomu dodat? Pane teologu Halíku, co tak najednou?

Proč tam sám nezajede a nepromluví těm mírumilovným a laskavým lidem do duše?

4 0
možnosti
VK

Nerad bych se pletl, ale mám pocit že pan teolog Halík byl jedním z těch, kteří začátkem měsíce hrozili prstíkem a vyčítali policii jejích zákrok v muslimských modlitebnách. Ono ale vše souvisí se vším, neboli nejde sedět jednou zadnicí na dvou židlích a platí to i pro teology.

1 0
možnosti
PS

P79e11t65e81r 57S73m75r95e81k

20. 5. 2014 18:08

Je dobré, že ste to spomenul Lukáš.

 Akurát dnes som sa  dostal, prvý krát k jednej knihe od Halíka, tak som zvedavý...

0 0
možnosti
VK

Na ten Sudan bacha. Jsou tam pyramidy, jak zde tvrdi jeden ocity svedek, proto tam k porusovani lidskych prav dochazet nemuze. Ale na druhou stranu, u tohoto svedka jsme uz oba stejne dostatecne prokleti, takze klidne muzeme sirit pravdu dale. Ode mne karma...

1 0
možnosti
SS

A pokud s nim nesouhlasite tak pouzije svuj oblibeny teleskopicky obusek ... ;-D

0 0
možnosti
MS

Halíkova výzva je konzistentní s částí jeho vyjádření k policejnímu zásahu v mešitách:

"Věřím, že křesťané i muslimové budou schopni jasně odmítnout především ve svých vlastních řadách všechny projevy extrémismu a neúcty k druhým a tím nejlépe dokážou, že není třeba zásahů světské moci."

8 1
možnosti
MK

Světské moci je třeba všude tam, kde daná církev porušuje zákony této země. A u toho, který nabádá k nenávisti ke státu ,ve kterém žije, se není potřeba zouvat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).