Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EN
ON

O14t72t79o 56N44o70v64a98k

8. 4. 2014 9:37

Ano je to tak, buddhismus ani krestanstvi tohle nemaji zapotrebi, jejich vyznavaci totiz ostatni nenazyvaji podradne a nehodlaji je nasilne konvertovat, nebo vyvrazdit.

2 0
možnosti
MP

Je škoda, že neexistuje nějaká podpisová akce.

1 0
možnosti
JT

J88i57r31i 65T55i51c46h45y

7. 4. 2014 19:28

Vyznavaci Islamu nemeli byt nikdy prijati v demokratickych zemich, protoze Islam je inherentne nedemokraticky. Islamskou viru neni mozno opustit (v nekterych zemich pod trestem smrti), zena si nesmi vzit "neverce", jina nabozenstvi (krestanstvi) se nesmi kazat v Islamskych zemich (trest smrti v Saudi Arabii).

3 0
možnosti
MN

Aby došlo k vyváženosti, doufám, že ve stejném rozsahu bude probíhat na školách v muslimských zemích vzdělávací projekt Křesťanství a jeho kultura....

8 0
možnosti
PS

Ale majú to celkom dobre vymyslené cez ti oficiálne resp. polooficiálne organizácie. Dávajú tomu punc normálnosti. Akoby to bola prirodzenosť sama. Inak karma samozrejme R^

1 0
možnosti
Foto

Lukáši, doufám, že se neurazíte (a pro rejpaly v diskusích, nemyslím to nijak zle). Ale zaujala mne ta formulace v profilu autora, tedy "bývalý muslim". O tom, že někdo konvertoval k islámu jsem již slyšel, ale netušil jsem, že lze od něj odejít. Jinak je to zajímavý článek, hodný zamyšlení...

0 0
možnosti
PP

Proč by nemohl. Svobodná lidská bytost může islám a ummu opustit, přestat být muslimem, stejně jako může opustit spolek zahrádkářů resp. přestat vyznávat jakoukoliv jinou ideologii.

Ano, prismatem muslima to nejde resp. je trestné, ale hledíte snad na svět očima muslima, a podle toho uvažujete co lze a nelze? ;-)

5 3
možnosti
PH

Tohle je větší malér, plíživé nebezpečí a myslím si, že prohrané, bohužel a Vám R^

9 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).