Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Poláku, islám v České republice je v rozporu se zákonem o náboženských společnostech v ČR:

Zákon č. 3/2002 Sb., o svobodě náboženského vyznání, část první, hlava první

§ 5

Podmínky vzniku a působení církví a náboženských společností

Vznikat a vyvíjet činnost NEMŮŽE církev a náboženská společnost, jejíž činnost je v rozporu s právními předpisy a jejíž učení nebo činnost ohrožuje práva, svobody a rovnoprávnost osob a jejich sdružení včetně jiných církví a náboženských společností, ohrožuje demokratické základy státu, jeho suverenitu, nezávislost a územní celistvost, a

a) je v rozporu s ochranou veřejné mravnosti, veřejného pořádku, veřejného zdraví, principy lidskosti a snášenlivosti a bezpečnosti osob, b) popírá nebo omezuje osobní, politická nebo jiná práva fyzických osob pro jejich národnost, pohlaví, rasu, původ, politické nebo jiné smýšlení, náboženské vyznání nebo sociální postavení, rozněcuje nenávist a nesnášenlivost z těchto důvodů, podporuje násilí nebo porušování právních předpisů, c) omezuje osobní svobodu osob zejména tím, že využívá psychický a fyzický nátlak k vytvoření závislosti, která vede k fyzickému, psychickému a ekonomickému poškozování těchto osob a jejich rodinných příslušníků, k poškozování jejich sociálních vazeb včetně omezování psychického vývoje nezletilých a omezování jejich práva na vzdělání,4) zabraňuje nezletilým přijmout zdravotní péči odpovídající zdravotním potřebám, nebo d) je utajována vcelku nebo v některých částech, stejně jako organizační struktura církve a náboženské společnosti a vazby na zahraniční složky, je-li částí církve nebo náboženské společnosti působící mimo území České republiky.

4 0
možnosti
Foto

Prorok Mohamed kázal aby se islám ,,šířil a prosazoval mečem,, takže na mírumilovnost a loajálnost muslimů nevěřím a mněl bych se před nima na pozoru

14 0
možnosti

pane autore, co je to plne uznani ismlamu ve vasem pojeti?

0 13
možnosti
LL

Podle českého zákona sice může 300 lidi registrovat náboženskou komunitu, ale stejná práva jako židé a křesťané dostanou nejdříve po 10 letech a zhruba 10 tisících podpisech a souhlasu vlády ... přesně to je v zákoně.

4 0
možnosti
Foto

Pane Lhoťane, islám je u nás plně uznán dle ústavy - jako každé jiné náboženství. Zákony dále jasně udělují právo lidem sdružovat se na základě společné víry. Z toho nelze nikoho vylučovat jen proto, že se vám nelíbí. 

Pokud víte o konkrétních porušeních zákona ze strany českých muslimů či jejich organizací, nepište články, pište trestní oznámení.

1 18
možnosti
OF

lepší muslim než odéesák :-P

1 15
možnosti
JT

nesmysl, ODS nerika, ze je treba krestany podrezat, ale sponzorovat.

12 1
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).