Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"obviňováni Mohammeda z pedofile je dosti populistické a nevědecké ukazující spíše na omezené myšlení a slepou nenávist těch kdož tak činí" Více zde: 

http://lhotan.bigbloger.lidovky.cz/c/22723/Media-populiste-a-Mohammed.html

0 1
možnosti

P31e59t68r 10I64s81k76r80a

12. 2. 2013 10:11

Největším nebezpečím pro civilizaci, tedy země mimo islámský svět, není islám samotný, ale jedinci, kteří relativizují naše zvyky a zákony, které pramení z kořenů naší kultury. Tito islámským imigrantům přímo nahrávají. Stejně jako se homosexuální páry snaží relativizovat instituci rodiny ve společnosti a chtějí se jí rovnat, což samo o sobě z podstaty věci není možné.

1 0
možnosti

No jo - a od kdy je zakázán sex s dětmi (a od kolika) v "euro-antlatické civilizaci"?  Že nám (ať Židům či křesťanům) o tom Bůh nic neřekl?

   A zejména: od kdy je skutečně takový sex trestán?

  Ostatně: pokud by tento výmysl naší civilizace neexistoval, existovala by traumata lidí, zazivších v dětství sex?

  PS: To není ochrana pedofilie. Jen reakce na nesmyslné argumenty.

1 4
možnosti

A co takové, že žena může mít první styk až po prvním krvácení? :-)

2 0
možnosti

Definujte mi dítě? Z hlediska biologie je fyzicky dospělý každý živočich fyzicky shopný se rozmnožit.

Trochu nechápu proč se z toho lidská rasa snaží opět nějak vyčlenit.

0 5
možnosti

devitileta, natoz sestileta se nemuze rozmnozit

4 1
možnosti
Foto

Bůh miluje všechny lidi.

4 6
možnosti

V některých kulturách bylo normální, že se muž oženil s děvčátkem, ale pohlavní styk s ní měl až po první menstruaci. Nevidím důvod, proč to vyčítat Mohamedovi, když je dost možné, že jeho devítiletá manželka byla v tomto věku pohlavně dospělá. Kdyby byl pedofil, nečekal by tak dlouho.

Samozřejmě jsem taky odpůrkyní toho, aby se muslimům na našem území ustupovalo. Nepovažuji islám za obohacení, ale za ohrožení.

3 0
možnosti

V některých kulturách bylo normální upalovat kojence na pánvích a roštech – jako oběť bohům. Tento zvyk byl například široce rozšířen ve starověku v oblasti Blízkého východu. Bible to například nazývá "ohavností pronárodů, kteří provádějí své syny a dcery ohněm". Izraelci, kteří tuto praktiku odmítali, působili v tamní společnosti jako nebezpeční exoti, kteří mohou odmítáním dětských obětí vyvolat hněv bohů.

Co tím chci říci? Rozumné a morální normy nejsou relativní, ale mají absolutní platnost – to dokazují dochované texty ze všech starověkých kultur. Vždycky se našel někdo, kdo v podobných praktikách spatřoval hluboce protilidskou a nemorální tradici.

Intimní styk s dětmi je nemorální dnes a byl nemorální i před tisíciletími. Muhammad v Koránu několikrát hovoří o evangeliu. Musel ho tedy znát. Evangelium lze chápat nejen jako svědectví křesťanské víry, ale také jako mimořádně vysokou morální laťku. Například evangelium připouští pouze jediný princip vztahu mezi mužem a ženou – doživotní partnerskou věrnost. Muhammad byl všechno možné, jen ne věrným manželem. Muhammed o funkční rodině věděl prakticky všechno, co dnes o funkční rodině víme my, přesto jednal úplně jinak. Když k tomu připočteme, kolik nařídil poprav a kolik uloupil majetku a kolika vášním podléhal, pak to svědčí o tom, že byl jen pouhým svévolníkem, který si dělal, co se mu zachtělo, nikoli co je správné.

7 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).