Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Lukáši, to, že "v Indii se bouří", je poněkud zkreslující - bouří se v jednom zvláště otřesném případě. Ale různého násilí, vražd ze cti, kyselinových útoků, znásilnění apod. bylo v Indii přehršle i před tím, aniž by se někdo bouřil. Jako obvykle jsi zjednodušil skutečnost a učinil kulhající srovnání, abys mohl opět dokázat, že islám je špatný. V islámu je jen to, co i v jiných patriarchálních kulturách, není to jen výsada isláma. A kyselinové útoky už s islámem nemají společného nic, vyskytují se i v nemuslimském prostředí, zejména v tzv. kulturách cti. Pokud bys chtěl poukazovat na kulturní kořeny neúcty k ženám a pranýřovat patriarchální vzorce, bylo by to záslužné, ovšem nesměl bys zůstat u islámu.

1 1
možnosti
LL

Dobrý pokus pane Sycha bránit islám, položím Vám otázku jinak. Najdete násilí v Evangeliu? Kázal Ježíš násilí? A najdete násilí v Koránu? Kázal násilí Mohamed? Opravdu je chyba v lidech nebo ideologii? To rovnou můžete obhajovat nacismus nebo komunismus ...       ;-D

5 0
možnosti
MR

M59i82c50h13a11l 20R38y42b21a

31. 12. 2012 15:11

Pane Lhoťane, podobné otázky jsem položil absolventovi islámské univerzity panu Benešovi.

Byl jsem poučen, že přeložené úryvky z koránu nemají žádnou vypovídací hodnotu, musíte pracovat s originálem doplněným vysvětlivkami a komentáři.

3 4
možnosti
PS

P45a36v40e82l 67S94y78c40h22a

31. 12. 2012 15:12

Pane Rybo, najdete násilí v Bibli?

3 3
možnosti
BO

Pro Pavel Sycha: Opravdu jste si jistý, že nejste maskulin co ho rajcuje bití, znásilňování a týrání žen? Já bych si být vámi tak jistá nebyla. Navštivte psychiatra, dokud je čas.

9 2
možnosti
PS

P96a45v17e33l 96S11y69c98h28a

31. 12. 2012 14:24

Paní Oulehlová, ještě že mnou nejste. A teď se odmlčím, jdu si znásilnit jedno dítě a dva ježky:)))

1 11
možnosti
MP

Ano, fanatizmus islámu je mnohdy strašný.Ale...byl jste někdy v nějaké islámské zemi, viděl jste jak se chovají muži k ženám, znáte nějakou islámskou rodinu ?Pokud jste napsal knihu o islámu, snad ano.Snad i potvrdíte, že mnohde je chování mužů k ženám lepší než u nás.

Za znásilnění a brutální dostane náš kmán několik let natvrdo, a to v lepším případě.Za brutální znásilnění té indické dívky v autobuse, její vyhození z autobusu a za její následnou smrt , bylo obviněno 6 mužů a dostanou patrně smrt.Nevím jestli  to byli muslimové , či ne.A davy žen jdou do ulic, i mužů.Tady ?Zprávička v televizi Nova.....a pár lidí si pitomě řekne...byla ve špatnou dobu na špatném místě, a bůhví jak to vlastně bylo.....Tedy islám ?! No...

0 8
možnosti
LM

jenze v Indii neni muslimske pravo... nesoudili je muslimove... Najdete si na netu pripady, kdy znasilnena, byla za to znasilnena jeste soudem potrestana treba 100 ranami bicem, ci ji rodina nutila si toho parchanta co ji znasilnil vzit...

6 0
možnosti
JH

J73a59n 27H31o42r80á91k

31. 12. 2012 11:44

Rozhodně zajímavý článek.

Chtělo by to začít vkládat reklamu a za utržené peníze zaměstnat korektora. ;)

0 3
možnosti
LL

Bohužel pravidla blogu to nedovolují :-(

4 0
možnosti
PS

P34a54v85e91l 80S14y34c48h96a

31. 12. 2012 11:09

Stačí první odstavec a už zase se směju:)

3 8
možnosti
LL

Smějete se? Můžete protože žijete u nás v naši civilizaci ne té islámské, jenže otázka je čemu se tak smát? Tomu, že islám podporuje násilí na ženách???

11 1
možnosti
PN

Škoda, že forma naprosto zastíní obsah článku. Trochu mě děsí, že jste dokonce napsal knihu. Ale tam snad zasáhl korektor a všechny hrubky dal do pořádku ;-)

Jinak těžko hodnotit chování ostatních kultur, když naše chápání světa je zcela odlišné. Pro ně jsme také jen psi. Tak to bylo a bude. Snažit se na tom něco změnit rozhodně nefunguje, to už nám předvedli křesťané ve svých křižáckých taženích. Jinou otázkou je, pokud takový člověk přijde do Evropy, který funguje jinak a nedokáže se přizpůsobit. Takové bych deportoval zpět, pokud se jim nelíbí naše kultura.

2 3
možnosti
LL

Dobrý den, já jsem obyčejný člověk co jen prostě ještě nerezignoval. To co mně osobně děsí není to, že se najdou mezi námi kolaboranti co rádi pomáhají ve jménu šíleného snu o splynutí všech kultur, a přitom ponecháni jejich odlišného chápaní práv člověka, do sebe. Ale děsí mně kolik lidí rezignuje na to pokusit se s tím něco udělat. Dějiny nezastavíme, ale můžeme se postarat, aby naši potomci a následovnici měli naše civilizační dědictví k dispozici. Jednoduše řečeno, Řím zanikl, ale jeho civilizace v nás přetrvala. Ale kde je dědictví civilizací, které zničil islám a které tam byly před ním? Jsou to naši archeologové ne muslimové kdo to dědictví zachraňuje.

7 0
možnosti
LH

Moc zajímavý a dobře mířící článek. Vůbecc mě nenapadlo takto přemýšlet, že v Indii se davy bouří a v případě muslimů se už násilí považuje za běžný jev. Evropa je moc tolerantní, nebo spíš lhostejná?

9 5
možnosti
JD

A co násilí nevěřících na nevěřících u nás. Byl slyšet váš hlas?

4 8
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).