Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RV

antidepka7

28. 11. 2010 1:04
Pane autore,

z Vašeho článku se zdá, že to myslíte dobře, ale realita je úplně jiná. Vaše pojetí islámu je naprosto odlišné od toho, jak ho chápou Vaši souvěrci např. z Hamasu, Al-kajdy, ale i ve všech ostatních muslimských zemí (a oni ho chápou přesně tak, jak to jeho autor a zakladatel myslel). Mezi Biblí a koránem je propastný rozdíl, stejně jako mezi Izákem a Izmaelem, jako mezi trojjediným Bohem Bible a Alláhem. Ježíš řekl, že nemůže nést dobrý strom zlé ovoce ani špatný strom dobré ovoce. Každý strom se pozná podle toho, jaké nese ovoce. Ježíš řekl: Já jsem cesta, pravda, i život, nikdo nepřichází k Bohu (Otci) než skrze mne.

0 0
možnosti
RV

antidepka7

28. 11. 2010 1:21
Re: Pane autore (pokračování)

Tento radikální výrok můžete buď přijmout nebo odmítnout. Pokud ho odmítnete, nemusíte se bát, že Vám nějaký vyznavač Ježíše Krista zakroutí krkem (což se nedá říct v opačném případě). Z toho důvodu je těžké vést nějaký nábožensko-filozoficko-diplomatický dialog. Pro mě osobně je možné mít rád své nepřátele (necítit k nim nenávist a nepřátelství), a to je víc než dialog. :-)

0 0
možnosti
RB

rude boy

28. 11. 2010 1:25
Re: Pane autore,

A co navrhujete? Všechny je postřílet? Každý člověk je přece jiný a má jiné vnímání náboženství a víry.  Co naši turečtí spojenci v NATO, nebo slovanští muslimové v Bosně? Nejsou snad v irácké a afgánské armádě bojujících proti Al-kajdě a Talibanu muslimové? Co si myslíte o nich?

0 0
možnosti
RV

antidepka7

28. 11. 2010 1:58
Re: Pane autore,

Ve svém příspěvku nemluvím nic o vystřílení muslimů apod. Btw, kolik je takových případů ze strany křesťanů a kolik ze strany muslimů (islamistů)? Neznám žádný případ, kdy nějaký křesťan ve jménu své víry vystřílel nevinné lidi. Tím, že není možné vést dialog myslím to, že není možné dělat kompromisy. Mít mít jiný názor než ostatní neznamená, že je musím zamordovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).