Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

čarovná rybí kostička

7. 4. 2010 7:14
O islámské "pravdě"

http://www.muslim.cz/informace/dzihad.htm (aneb o muslimské pravdě)

Arabští muslimové měli pro lidstvo poselství...Ale kdo tehdy byl připraven vyslechnout volání Boží? Ve skutečnosti se mnoho nevěřících vyhýbalo poslechu Proroka, aby snad nebyli ovlivněni jeho mírumilovným učením. Dokonce se mírumilovnému volání islámu protivili silou.První zkušenosti z Arábie muslimy naučily, že mnohem účinnější je být mírumilovný a současně se mít na pozoru; že se mohou pohybovat klidně jen tehdy, když jsou dostatečně silní, aby si svůj klid a mír uhájili, zjistili, že hlas míru má lepší odezvu, jsou-li schopni odolávat nátlaku a likvidovat útlak.Pak museli podle Božího příkazu rozšířit znalost islámu po světě, jenže neexistoval žádný telekomunikační systém, tisk nebo jiné médium masové komunikace.

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

7. 4. 2010 7:14
Re: O islámské "pravdě"

Jediný způsob jak to provést spočíval v osobních a přímých kontaktech, což znamenalo, že museli překročit hranice. Nemohli je však překračovat v malých neozbrojených skupinách. !Proto se přesunovali ve velkých ozbrojených skupinách, které se určitě jevily jako armáda. Nešlo však o armádu v pravém smyslu slova.! Překračovali hranice různými směry a v různých dobách.Rv

0 0
možnosti
U

Ulator

7. 4. 2010 7:10
Lhoťane

Když už meleš něco o svitcích z Nag Hammádí, tak uveď i číslo svitku. A mimochodem, ani jeden spisek neodsuzuje církve a ani jeden spisek není o tom o čem by psali pozdější muslimští pisatelé. Koukám, že jsi si změnil jméno a o to více zde lžeš. Už jsi si koupil opasek s dynamitem?

0 0
možnosti
K

Kozlík_

7. 4. 2010 0:48
Muslimští teologové jsou velcí praktici

Teror, jehož většina spadá pod svět islámu, k tomu nenabádají nějací vojáci, ale učí se mešitách a muslimských náboženských školách. Skutečnými šiřiteli teroru jsou militantní muslimští klerikové. Poslat např. 10leté kluky házet kameny proti vojákům, k tomu povzbudit kleriokové skutečně umí. To je skutečný fanatismu, ne jako u českých či sovětských pionýrů jen vyčůranost a prospěchářství. Ty děti věří, že se dostanou do ráje.

Každý den nějací mrtví, většinou jde o terorismus muslimský. Teror v moskevském metru, v Indii, v Izraeli, v Evropě i Americe.

Dle mého názoru islám do Evropy nepatří. Nadělal tu dosti zla a stále dělá, muslimové na Balkáně nepředstavují dobro, i když jsou umírněnější než jejich souputníci v Turecku či mezi Araby. Nevadí mi jakákoli sekta, náboženství či ideologie, pokud respektuje svobodu člověka, aspoň na občanské rovině. Tj. Jehovisty nemusím, Mormony taky ne, ale ti neodpálí bombu, když pojedu v MHD. U některých muslimů si nejsem jist. Je to ideologie nenávis

0 0
možnosti
PK

Ccecil

6. 4. 2010 23:54
MASAKR

chudák rozum ;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).