Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Osobní vzkaz voličům a členům Suverenity blok J. Bobošíkové

V roce 2010 jsem mediím potvrdil slova bývalé muslimky Pavliny Bitárové o tom, že kandidát Suverenity blok Janý Bobošíkové v Brně Libor Matouš je člověk jenž byl několik let jedním z nejaktivnějších brněnských muslimů. Strana Suverenita se veřejně hlásí k odporu k islámu a islamizaci a toto podivné propojení s muslimy v Brně mně osobně znepokojuje.

Samozřejmě, že Libor Matouš novinářům popřel, že by vůbec měl něco společného s islámem a muslimy. Tvrdí, že nikdy muslim nebyl a také nebyl nikdy v Saudské Arábii. Pavlínu Bitárovou a mně označil za lháře a jak uvedl bude se soudně bránit proti informovanosti veřejnosti o jeho vztazích s islámem. V tomto postoji ho podpořila i paní Bobošíková, která, ale nikdy neřekla, že Libor Matouš nebyl muslim nebo není muslim. Jen řekla, že ji náboženské přesvědčení členů její strany nezajímá. Tedy mohou být klidně i muslimové.

Když jsem zveřejnil své svědectví o tom jak jsem několik let byl svědkem velkého zanícení Libora Matouše pro islám byl jsem některými členy a sympatizanty Suverenity blok Jany Bobošíkové značen za placeného provokatéra. Například takto mně obviňuje pan Marek Vokšay (člen Suverenity Jany Bobšíkové a v roce 2010 i kandidát ve volbách) a samozřejmě bez důkazu, takže dle logiky jeho strany bych ho měl asi zažalovat za lhaní a šíření pomluvy o mé osobě?

Poté co jsem byl opakovaně kontaktován příznivci a členy Suverenity a žádán abych se vyjádřil ke svým údajným lžím o panu Matoušoví a proč o něm rozhlašuji, že jej znám jako aktivního muslima rozhodl jsem se k tomuto tématu vrátit ještě jednou a jasně říci co vím.

Znal jsem pana Libora Matouše zhruba od roku 2003/4 a byl jsem svědkem nejen jeho islámských aktivit, ale i jeho rodinného života. Osobně jsem byl svědkem toho jak byl do roku 2010 nejen přítelem mnoha vlivných muslimů a muslimských podnikatelů, ale i aktivním v brněnsko mešitě. V letech 2009/10 jsem byl svědkem opakovaných setkání různých muslimů, kteří se chlubili, že přispěli finančně na jeho tehdejší volební kampaň. On sám mi v rozhovoru mezi čtyřmi očima řekl, že mu ředitel jazykové školy Alfirdaus Bader Mea Eknafit zajistil více peněz než předseda brněnské mešity Muneeb Hasan Alrawi. To jak byly tyto peníze použity ve volební kampani a jestli šly přes oficiální účty Suverenity nebo nějak bokem nevím, ale určitě to bude muset soud a policie vyšetřit.

Co pan Libor Matouš prováděl s muslimy poté co jsem odešel z brněnské mešity nevím. Minulý týden jsem hovořil s jedním známým muslimem z Brna a ten mi řekl, že Libor Matouš je stále v komunitě muslimů brán jako muslim neboť se nikdy nevzdal veřejně islámu a proti islámu a muslimům ani nevystupuje.

Ano milí členové a příznivci Suverenity blok Jany Bobošíkové je mi to líto, ale pokud vaše strana a její vedení útočí na jiné politické strany a obviňuje je z prospěchářství, lháni voličům apod. nemůžete se divit, že lidé co znají informace o pozadí některých z politiků Suverenity se rozhodnou veřejně promluvit a poukázat na lhaní a přetvářku politiků.

Vaše strana by mně nezajímala a nemám ani proti Vám jako jejím voličům, pouze jsem znechucen z toho, že Jana Bobošíková a Suverenita vystupuji veřejně jako zásadoví politici bojující proti islamizaci, islámu apod. Snaží se tak získat hlasy Čechů, Moravanů a Slezanů kteří jsou proti islámu a šíření islámu v České republice, ale přitom brání a podporují takové lidi jako je Libor Matouš.
Svým způsobem mi ovšem cela tato kauza vyhovuje a to v tom, že díky snaze Libora Matouše, podporované paní Bobošíkovou, soudně se domoci zákazu informováni o jeho islámské minulosti a požadováni soudu, aby mně donutil říci, že nikdy nebyl muslim ani v Saudské Arábii budou před soudem stát sami brněnští muslimové a i jejich šéf Muneeb Hasan Alrawi a tam se teprve ukáže nakolik myslí upřímně svá slova o tom, že islám je proti lhaní, pokrytectví a požaduje od muslimů mluvení pravdy.

Naštěstí kdyby se pan Alrawi a jeho lidé rozhodli lhát je již dnes tolik bývalých muslimů a muslimek znalých pravdy a dalších důkazů, že budou snadno ze lži usvědčeni a tak Libor Matouš vlastně naplňuje program Jany Bobošíkové o boji proti islámu a islamizaci jen tím pohřbívá sebe, brněnské muslimy a hlavně Suverenitu Blok Jany Bobošíkové.

Nakonec si říkám, že jestli mi to vyjde asi se zajedu v pátek 7 záři zeptat samé Jany Bobošíkové na celou kauzu do Ostravy na Tiskovou konferenci od 10:00 na Černé louce u Divadla loutek Ostrava.

Takže milí voliči a sympatizanti Suverenity blok Janý Bobošíkové nezlobte se na mně, ale pravda mi je důležitější než to, aby mně Suverenita či její politici neočerňovali nebo netáhali po soudech. Není to nic příjemného, ale pravda nad lži dříve či později vyhraje. S pozdravem a přáním dobrého Lukáš Lhoťan

Reakce právníka na snahu politika Suverenity Libora Matouše mně umlčet:

Nelze proto ani v nejmenším akceptovat zjevnou a zcela nelegitimní snahu žalobce umlčet žalovaného, tím méně akceptovat, aby žalovaný směl informovat o žalobci pouze ve světle nekonfliktním a pro žalobce příznivém, aby tento i přes svoji osobní minulost získával přízeň voličů právě v anti-islámsky laděné politické straně. Naopak je úkolem tisku, aby kriticky, a třeba i vyhroceně a pro účely informování na omezením tiskovém prostoru třeba i zjednodušujícím způsobem, informoval o motivech, osobním životě, osobní integritě i špatných vlastnostech politiků. Snaha žalobce umlčet žalovaného je v tomto kontextu zcela nepřijatelná, nelegitimní a nezákonná a připomíná doby před rokem 1989, kterém se již zdály býti překonány.

Libor Matouš na islámském kongresu v Třebíči

 

Muneeb Hasan Alrawi rozmlouvá s Janou Bobošíkovou

Libor Matouš s českým muslimem Ladislavem B. v brněnské mešitě

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Lhoťan | čtvrtek 6.9.2012 11:42 | karma článku: 22,19 | přečteno: 2313x
  • Další články autora

Lukáš Lhoťan

Alternativní verze historie aneb jak StB předala Československo neomarxistům v Bruselu ...

Když si již uvědomělí soudruzi z StB uvědomili, že stávající komunistický systém již nemá šanci existovat, tak se spojili s marxistickými extremisty, kteří byli extrém i na komunisty, a odstartovali tzv. Sametovou revoluci 17.11.

30.11.2017 v 19:28 | Karma: 16,28 | Přečteno: 953x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Halík odsoudil nenávist k ďáblu ...

Jste křesťan a odmítáte Satana? Tak Tomáš Halík Vám nepodá svaté přijímání! Vyplývá to z jeho kázání v Litomyšli, který zveřejnil Christnet.eu A je to opravdu šokující.

9.7.2017 v 21:50 | Karma: 26,17 | Přečteno: 1827x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Jak čeští muslimové lžou o těch, kteří poznají o čem je islám a začnou před ním varovat

Když jsem v roce 2010 začal veřejně pod svým pravým jménem upozorňovat na nebezpečí islamizace a islámského extremismu, tak jsem musel čelit i promyšlené kampani českých islamistů vůči své osobě. Jedním z bodu bylo i očerňování.

25.6.2017 v 17:06 | Karma: 20,89 | Přečteno: 1888x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Diplomat republiky Kongo: Z Afriky prchá hlavně spodina společnosti ...

V naších mediích se nás někteří novináři a aktivisté snaží přesvědčovat, že se nemáme bránit masové imigraci do Evropy, protože je to přínosné a obohacující. A když to přeženu, tak každý druhý uprchlík je podle nich jaderný fyzik

11.4.2017 v 18:53 | Karma: 27,80 | Přečteno: 1437x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Uprchlíci znásilňují a politici nic na své politice tolerance ilegalní imigrace nemění

Proč pro dnešní vládnoucí evropské politiky má větší cenu nechat na svobodě žadatele o azyl a ilegální imigranty, než chránit životy a bezpečí obyvatel Evropy? Opět slyšíme jak ilegální imigranti v Evropě vraždí a znásilňují ...

10.4.2017 v 19:27 | Karma: 40,85 | Přečteno: 1999x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Politici si na Vítkově připomenou výročí konce války, Pavel jmenuje generály

8. května 2024  8:50

Lidé si ve středu na různých místech Česka připomenou výročí konce druhé světové války. Nejvyšší...

Rusko útočilo desítkami střel a dronů, poškodilo tři ukrajinské elektrárny

8. května 2024  7:09,  aktualizováno  8:30

Rusko v noci na středu vyslalo na Ukrajinu více než 50 střel a 20 dronů, uvedl ukrajinský prezident...

Jedenáctý nejteplejší měsíc v řadě. Duben opět trhal historické rekordy

8. května 2024  7:44

Letošní duben se jako 11. měsíc v řadě stal nejteplejším v historii měření. Podle meteorologické...

Kácíš? Pak sázej či plať. Novela zákona zpřísní podmínky kácení stromů

8. května 2024

Premium Pokuta až milion pro jednotlivce, až dvacet milionů pro firmu. Tedy desetkrát víc než nyní. Takové...

  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).