Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Islámské volby, které potvrdily mé obavy

Nedělní „volby“ do Islámské nadace v Brně prokázaly to na co jsem osobně upozorňoval již víc jak dva roky. Většina brněnských muslimů ignoruje Islámskou nadaci jako svého představitele. Z víc jak tisíce brněnských muslimů se voleb zúčastnilo pouze 13 osob (tj. nadpoloviční většina z maxima 20 uznaných členů majiteli mešity).

Vzhledem k faktu, že do konáni „shromáždění“ majitel brněnské mešity Munib Alrawi nepřiznal muslimům, že Islámská nadace je dle platných zákonů České republiky, soukromým majetkem zřizovatelů a neexistují tedy členové a volby, rozhodl jsem se setkáni na protest nezúčastnit. A jak jsem se dověděl od zúčastněných ani nemusím litovat. Pokud od zúčastněných totiž odečteme rodinu pana Alrawiho zjistíme, že na shromáždění přišlo méně jak 1% brněnských muslimů.

Podle mého názoru je cela fraška kolem údajných „voleb“ v Islámské nadaci pouze důkazem prohlubující s propasti mezi brněnskými muslimy a majiteli Islámské nadace a dokazuje, že Islámská nadace nejenže nemá vliv na brněnskou muslimkou komunitu, ale rozhodně ji ani nereprezentuje.

Podle toho co znám z  osobního setkáni s brněnskými muslimy, podařilo se za poslední roky, díky politice ignorace brněnských muslimů ze strany pana Alrawiho a jeho rodiny, docílit zničení sounáležitosti muslimské komunity v Brně.

Neustále tvrzení pana Alrawiho z posledních let, že odchází z vedení Islámské nadace již nikdo dávno nevěří (kde by našel lépe placenou práci?) a jeho „diplomatické“ chováni jen vyvolává mezi muslimy obavu z toho, že bude na základě jeho chováni negativní postoj většiny lidi vůči muslimům prohlubován.

Tento týden jsem měl možnost se soukromě sejít s několika politiky a úředníky z Brna, kteří mně oslovili na základě mého článku „Můj osobní postoj ke krizi české muslimské komunity“ A chtěli semnou hovořit o chováni pana Alrawiho. Toho co jsem se dověděl jsem upřímně zdrcen, neboť se potvrdily mé nejčernější obavy.

Pan Alrawi ve snaze zalíbit se těmto lidem a vybudovat si u nich pozici jim vykládal spoustu polopravd a lží. Například tvrdil, že to nemá s muslimy v Brně jednoduché, protože podporují sebevražedné atentáty a muslimské radikály a jemu se s obtížemi daří udržet je na uzdě. Jak šílené vzhledem k faktu, že většina obyčejných brněnských muslimů odmítá islámský radikalismus  a kritizuje pana Alrawiho za jeho podporu zvrácené ideologii Hamasu, Hizballáhu a muslimským radikálum.

Slyšel jsem i mnoho dalších pomluv na adresu brněnských muslimů, které pan Alrawi rozhlašuje, ve snaze udržet si výsadní postavení vůči českým úřadům a politikům a nemá smysl je zde všechny vypisovat. Jak jsem ujistil všechny s nimiž jsem diskutoval, takija (přetvářka ospravedlň ziskem pro „islám“, většinou ale ve skutečnosti ziskem pro toho kdo ji dělá) pana Alrawiho je jen osobní akci jeho a lidi co ho podporují a rozhodně většina muslimů buďto se o Islámskou nadaci a aktivity již nezajímá a žije si svůj život nebo je vůči pana Alrawimu v opozici.

Smůlou je, ž většina brněnských muslimů již nemá po letech „boje s větrnými mlýny“ nemá snahu usilovat o zlepšeni situace a proto rezignovala a žije si svůj život s ignorováním stavu muslimské komunity. Bohužel já osobně za tento stav nesu spoluvinu, protože jsem delší dobu pana Alrawiho podporoval a věřil, že se mi ho podaří ovlivnit tak, aby mezi-náboženský dialog, multikulturalismus apod. nepoužíval jen jako zástěrku pro svou propagaci, ale snažil se je realizovat. Bohužel v posledních měsíci jsem si musel chtít nechtíc uvědomit, že jediné k čemu má snaha o prosazováni upřímnosti v práci pro muslimy a osvětu kolem islámu vede, je že se mně snaží pan Alrawi a jeho kolegové odradit od islámu a vyhnat do řad islamofobů.

Proto jsem se po posledním pokusu pana Alrawiho o praktikováni takije na veřejnosti rozhodl veřejně vystoupit a začít psát o skutečných problémech muslimů v České republice. Problémem totiž není islám, ale to že si desítky muslimů na „islámu“ postavili své živobytí a svou existenci. Jedním z příkladu byla kauza kandidatury (ex) muslima v Brně, který chodil mezi muslimy a sliboval jim, že bude hájit jejich práva v politice  a pak se nedokázal postavit své šéfové ve straně odmítnout její islamofobní projevy. A pan Alrawi ho ještě chtěl krýt a chtěl veřejně lhát o tom, že daný člověk nikdy nebyl na pouti v Saudské Arábii.

Vím, že pan Alrawi a jeho kolegové si uvědomují, že nemohou zpochybnit mou kritiku jejich pokrytectví a tak se mně snaží očernit a zdiskreditovat jinými způsoby. Ale jediné k čemu toto jejich využití satanských metod vede, je že se stále více přibližují satanovi a ne Bohu. Když kdo ví možná se pro ně satan stal bohem? Na rozdíl od Boha totiž Satan platí hotově a hned v tomto životě …

 

Svoboda slova, právo veřejně kritizovat a povinnost hájit své společenství proti zkorumpovanosti mocných je povinností i v islámu.

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Lukáš Lhoťan | středa 15.12.2010 12:39 | karma článku: 11,55 | přečteno: 1510x
  • Další články autora

Lukáš Lhoťan

Alternativní verze historie aneb jak StB předala Československo neomarxistům v Bruselu ...

Když si již uvědomělí soudruzi z StB uvědomili, že stávající komunistický systém již nemá šanci existovat, tak se spojili s marxistickými extremisty, kteří byli extrém i na komunisty, a odstartovali tzv. Sametovou revoluci 17.11.

30.11.2017 v 19:28 | Karma: 16,28 | Přečteno: 953x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Halík odsoudil nenávist k ďáblu ...

Jste křesťan a odmítáte Satana? Tak Tomáš Halík Vám nepodá svaté přijímání! Vyplývá to z jeho kázání v Litomyšli, který zveřejnil Christnet.eu A je to opravdu šokující.

9.7.2017 v 21:50 | Karma: 26,17 | Přečteno: 1827x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Jak čeští muslimové lžou o těch, kteří poznají o čem je islám a začnou před ním varovat

Když jsem v roce 2010 začal veřejně pod svým pravým jménem upozorňovat na nebezpečí islamizace a islámského extremismu, tak jsem musel čelit i promyšlené kampani českých islamistů vůči své osobě. Jedním z bodu bylo i očerňování.

25.6.2017 v 17:06 | Karma: 20,89 | Přečteno: 1887x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Diplomat republiky Kongo: Z Afriky prchá hlavně spodina společnosti ...

V naších mediích se nás někteří novináři a aktivisté snaží přesvědčovat, že se nemáme bránit masové imigraci do Evropy, protože je to přínosné a obohacující. A když to přeženu, tak každý druhý uprchlík je podle nich jaderný fyzik

11.4.2017 v 18:53 | Karma: 27,80 | Přečteno: 1437x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Uprchlíci znásilňují a politici nic na své politice tolerance ilegalní imigrace nemění

Proč pro dnešní vládnoucí evropské politiky má větší cenu nechat na svobodě žadatele o azyl a ilegální imigranty, než chránit životy a bezpečí obyvatel Evropy? Opět slyšíme jak ilegální imigranti v Evropě vraždí a znásilňují ...

10.4.2017 v 19:27 | Karma: 40,85 | Přečteno: 1999x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Strážníci v ulicích naháněli bagr, opilý řidič si jel pro cigarety

26. dubna 2024  15:42

Městská policie z Krupky na Teplicku zveřejnila video z netradičního zásahu svých strážníků. Ti...

Medaile z policistova hrobu nosil zloděj jako ozdobu klíčenky. Odhalila ho DNA

26. dubna 2024  15:36

Policie dopadla zloděje, který v říjnu roku 2022 v Ostravě-Vítkovicích ukradl dvě medaile z hrobu...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  15:10

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Policie navrhla obžalovat za podvod dva rusínské aktivisty s vazbami na Zemana

26. dubna 2024  15:05

Policie navrhla obžalovat dva proputinovské rusínské aktivisty Mychajla Ťaska a Vasyla Džuhana z...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).