Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Muslimská občanská společnost – odpověď na názory Wilderse a Abaido

„Pan Wilders je nebezpečný ideolog, který rozdělil nizozemskou společnost,“ vypověděla u soudu Naoual Abaidová, studentka práv, jejíž matka je rodilá Nizozemka a otec pochází z Maroka. „Jakožto muslimka a Maročanka vás žádám, abyste mě před ním ochránili,“ dodala Abaidová.

Když jsem si přečetl tento odstavec ve zprávě „Wilders je nebezpečný, tvrdí muslimové u soudu“, zhrozil jsem se. Pokud tato mlada dáma opravdu řekla slova, že „Jakožto muslimka a Maročanka vás žádám“ potvrdila jen to, co mnozí islamofobové říkají a čím straší většinovou veřejnost. Tato mladá dáma má totiž za otce cizince marockého původu a matka je rodilá Evropanka. Z informací, které jsem vygoogloval vyplývá, že Naoual Abaidová vyrůstala v Nizozemí. Její přihlášení se k marocké národnosti ukazuje na zásadní problém v západoevropské společnosti. Přistěhovalci a mnohé jejich děti se snaží prezentovat islám a muslimy, jako cizince v Evropě a mnohdy tím nahrávají xenofobům a islamofobům. Mužští konvertité naopak ve většině případů trvají na tom, že muslim může být i rodilý Evropan. To znamená, že přijmout islám, neznamená vzdát se své identity ve prospěch identity cizího národa.


Muslimská občanská společnost – odpověď na názory Wilderse a Abaidová
„Pan Wilders je nebezpečný ideolog, který rozdělil nizozemskou společnost,“ vypověděla u soudu Naoual Abaidová, studentka práv, jejíž matka je rodilá Nizozemka a otec pochází z Maroka. „Jakožto muslimka a Maročanka vás žádám, abyste mě před ním ochránili,“ dodala Abaidová.
Když jsem si přečetl tento odstavec ve zprávě „Wilders je nebezpečný, tvrdí muslimové u soudu“ zhrozil jsem se. Pokud tato mlada dáma opravdu řekla slova, že „Jakožto muslimka a Maročanka vás žádám“ potvrdila jen to co mnozí islamofobové říkají a čím straší většinovou veřejnost. Tato mlada dáma má totiž za otce cizince marockého původu a matka je rodila Evropanka. Z informací, které jsem vygugloval vyplývá, že Naoual Abaidová vyrůstala v Nizozemí. Její přihlášení se k marocké národnosti ukazuje na zásadní problém v západoevropské společnosti. Přistěhovalci a mnohé jejich děti se snaží prezentovat islám a muslimy jako cizince v Evropě a mnohdy tím nahrávají xenofobům a islamofobům. Mužští konvertité naopak ve většině případů trvají na tom, že muslim může být i rodily Evropan. To znamená, že přijmout islám neznamená vzdát se své identity ve prospěch identity cizího národa.
Ukážeme-li si to matematicky Naoual Abaidová říká, že:
Maročan + evropská žena = marocké potomstvo
Místo Maročana si můžeme dosadit jakýkoliv jiný národ  a získáme obdobný výsledek. Pokud bychom měli, ale na tuto rovnici přistoupit museli bychom také přiznat, že v takovém to případě je integrace muslimských přistěhovalců prakticky nemožná. A to z prostého důvodu, po člověku který se neidentifikuje se společnosti v niž žije je nemožné chtít aby ji respektoval. Pokud pro toho člověka je nadřazen kultura a sociální struktura společnosti exitující někde v cizině nemůže dlouhodobě existovat bezproblémové soužití s většinovou společnosti zde.
Ve své podstatě Naoual Abaidová uvažuje stejně jako Wilders, akorát z jiné strany problému, a je ji uvažováni je stejně nebezpečné pro bezproblémové soužití muslimů s nemuslimy v Evropě.
Svým uvažováním nám totiž říká, že být muslim znamená nehlásit se k evropské identitě.
Osobně nesouhlasím s nacionalistickým viděním světa, ale je potřeba zdravého vlastenectví. Jsem osobně zklamán z toho, že v Evropě mezi přistěhovalci není moc silný vztah k zemím v niž žijí. Bohužel to není jen jejich vina, ale i vina chováni státu, které doposud neakceptovali přítomnost muslimů v Evropě a pořád na ně nahlížejí jako na návštěvníky, kteří se jednou odstěhují. Ale největší chybu udělají muslimové, pokud na tento styl uvažováni přistoupli a budou se chovat jako Naoual Abaidová.
U nás v Čechách zatím většina muslimských přistěhovalců co znám učí své děti k lásce vůči tomuto státu a jeho demokratickým hodnotám. Existuje sice par výjimek, ale většina z muslimů je vděčná, že zde nalezla nový domov, bezpečí, svobodu a stejně tak i jejich děti. Tyto děti sice vědí, že je jeden z jejich rodičů, nebo oba, cizinci ale zároveň se nepovažuji za cizince v této zemi, ale za české muslimy. Jeto obrovský dar od Boha pro naši zemi a české muslimy a je mi bohužel líto, že někteří lidé včetně islamofobů a islamistů jsou s tímto vztahem českých muslimů k České republice znepokojení.
Je až paradoxní jak v tomto tématu nacházejí islamofobové spojence v islamistech – ani jeden z nich nechce aby čeští muslimové považovali Českou republiku a její demokratické hodnoty za svůj domov.
Jak jistě mnozí z čtenářů vědí, věnuji se hlavně práci v muslimské komunitě s islamofobii a obhajobou občanské společnosti mezi muslimy, věřím v jednotu všech lidi dobré vůle bez ohledu na jejích náboženství a politické přesvědčení a právě proto mně znepokojuje když slyším názory vyslovované lidmi jako je Wilders nebo Abaidova. Ze stejného důvod jsem opustil Brněnskou mešitu v situaci, kdy její současné vedení chtělo veřejně lhát o pouti jednoho muslima kandidujícího ve volbách do Mekky kvůli svým soukromým zájmum. Podle mého názoru nic neospravedlňuje pokrytectví a lháni, ani prospěch pro muslimy. Wilders není jediný kdo vytváří islamofobii, občas ji svým neislámským chováním vytvářejí samotní muslimové.
Hájit zájem muslimské komunity podle mne neznamená lhát, podvádět  zdělat si z islámu byznys, ale znamená to prosazovat i nepopulární opatření a snažit se vést muslimy k tomu, aby sami vzali svůj osud do svých rukou.
My občanští aktivisté musíme naše bratry muslimské přistěhovalce naučit, že všechno, co se děje a co se stane v jejich komunitě zrovna tak jako v jejich okolí, je jejich starost. A že jsou za to odpovědni před lidem a Bohem (Alláhem) – ať již nic neudělali nebo dělali vždy ponesou odpovědnost za své rozhodnutí. My muslimští občanští aktivisté je musíme učit  a podporovat, že se mešity, muslimské organizace a záležitostí muslimů nesmí nechat v rukou hrstky profesionálních správců mešit a muslimských politiků, protože to sice mohou být čestní lidé, ale také se z nich mohou stát zloději, gauneři, dobrodruzi, hrdlořezové, kariéristi a kšeftaři se životy muslimů.
Moc totiž korumpuje charakter a absolutní moc bez zájmu o kontrolu z okolí korumpuje absolutně. A já nechci aby se z českých muslimů mající Českou republiku v úctě stali muslimové žijící sice v Česku, ale uvažující jako cizinci – tj., jako paní Naoual Abaidová. Tím by jsme totiž se vydali na špatnou cestu dle Nizozemí a ta nevede k ničemu jinému než k problémům, nárůstu nenávisti a střetu dvou etnik.Když jsem si přečetl tento odstavec ve zprávě „Wilders je nebezpečný, tvrdí muslimové u soudu“ zhrozil jsem se. Pokud tato mlada dáma opravdu řekla slova, že „Jakožto muslimka a Maročanka vás žádám“ potvrdila jen to co mnozí islamofobové říkají a čím straší většinovou veřejnost. Tato mlada dáma má totiž za otce cizince marockého původu a matka je rodila Evropanka. Z informací, které jsem vygugloval vyplývá, že Naoual Abaidová vyrůstala v Nizozemí. Její přihlášení se k marocké národnosti ukazuje na zásadní problém v západoevropské společnosti. Přistěhovalci a mnohé jejich děti se snaží prezentovat islám a muslimy jako cizince v Evropě a mnohdy tím nahrávají xenofobům a islamofobům. Mužští konvertité naopak ve většině případů trvají na tom, že muslim může být i rodily Evropan. To znamená, že přijmout islám neznamená vzdát se své identity ve prospěch identity cizího národa.Když jsem si přečetl tento odstavec ve zprávě „Wilders je nebezpečný, tvrdí muslimové u soudu“, zhrozil jsem se. Pokud tato mlada dáma opravdu řekla slova, že „Jakožto muslimka a Maročanka vás žádám“ potvrdila jen to, co mnozí islamofobové říkají a čím straší většinovou veřejnost. Tato mladá dáma má totiž za otce cizince marockého původu a matka je rodilá Evropanka. Z informací, které jsem vygoogloval vyplývá, že Naoual Abaidová vyrůstala v Nizozemí. Její přihlášení se k marocké národnosti ukazuje na zásadní problém v západoevropské společnosti. Přistěhovalci a mnohé jejich děti se snaží prezentovat islám a muslimy, jako cizince v Evropě a mnohdy tím nahrávají xenofobům a islamofobům. Mužští konvertité naopak ve většině případů trvají na tom, že muslim může být i rodilý Evropan. To znamená, že přijmout islám, neznamená vzdát se své identity ve prospěch identity cizího národa.

 

Ukážeme-li si to matematicky, Naoual Abaidová říká, že:

Maročan + evropská žena = marocké potomstvo

Místo Maročana si můžeme dosadit jakýkoliv jiný národ a získáme obdobný výsledek. Pokud bychom měli, ale na tuto rovnici přistoupit, museli bychom také přiznat, že v takovém to případě je integrace muslimských přistěhovalců prakticky nemožná. A to z prostého důvodu, po člověku který se neidentifikuje se společností v niž žije, je nemožné chtít, aby ji respektoval. Pokud je pro tohoto člověka nadřazena kultura a sociální struktura společnosti exitující někde v cizině, nemůže dlouhodobě existovat bezproblémové soužití s většinovou společnosti zde.

Ve své podstatě Naoual Abaidová uvažuje stejně jako Wilders, akorát z jiné strany problému, a její uvažováni je stejně nebezpečné pro bezproblémové soužití muslimů s nemuslimy v Evropě.

Svým uvažováním nám totiž říká, že být muslim znamená nehlásit se k evropské identitě.

Osobně nesouhlasím s nacionalistickým viděním světa, ale je potřeba zdravého vlastenectví. Jsem osobně zklamán z toho, že v Evropě mezi přistěhovalci není moc silný vztah k zemím v niž žijí. Bohužel to není jen jejich vina, ale i vina v chování státu, které doposud neakceptovali přítomnost muslimů v Evropě a pořád na ně nahlížejí jako na návštěvníky, kteří se jednou odstěhují. Ale největší chybu udělají muslimové, pokud na tento styl uvažováni přistoupí a budou se chovat jako Naoual Abaidová.

U nás v Čechách zatím většina muslimských přistěhovalců co znám, učí své děti k lásce vůči tomuto státu a jeho demokratickým hodnotám. Existuje sice pár výjimek, ale většina z muslimů je vděčná, že zde nalezla nový domov, bezpečí, svobodu a stejně tak i jejich děti. Tyto děti sice vědí, že je jeden z jejich rodičů, nebo oba cizinci ale zároveň se nepovažuji za cizince v této zemi, ale za české muslimy. Je to obrovský dar od Boha pro naši zemi a české muslimy a je mi bohužel líto, že někteří lidé včetně islamofobů a islamistů, jsou tímto vztahem českých muslimů k České republice znepokojení.

Je až paradoxní, jak v tomto tématu nacházejí islamofobové spojence v islamistech – ani jeden z nich nechce, aby čeští muslimové považovali Českou republiku a její demokratické hodnoty za svůj domov.

Jak jistě mnozí z čtenářů vědí, věnuji se hlavně práci v muslimské komunitě s islamofobií a obhajobou občanské společnosti mezi muslimy, věřím v jednotu všech lidi dobré vůle, bez ohledu na jejích náboženství a politické přesvědčení a právě proto mě znepokojuje, když slyším názory vyslovované lidmi, jako je Wilders, nebo Abaidova. Wilders není jediný, kdo vytváří islamofobii, občas ji svým neislámským chováním vytvářejí samotní muslimové.

Hájit zájem muslimské komunity podle mne neznamená lhát, podvádět a dělat si z islámu byznys, ale znamená to prosazovat i nepopulární opatření a snažit se vést muslimy k tomu, aby sami vzali svůj osud do svých rukou.

My občanští aktivisté musíme naše bratry muslimské přistěhovalce naučit, že všechno, co se děje a co se stane v jejich komunitě, zrovna tak jako v jejich okolí, je jejich starost. A že jsou za to odpovědní před lidem a Bohem (Alláhem) – ať již nic neudělali, nebo dělali, vždy ponesou odpovědnost za své rozhodnutí. My muslimští občanští aktivisté je musíme učit  a podporovat, že se mešity, muslimské organizace a záležitostí muslimů, nesmí nechat v rukou hrstky profesionálních správců mešit a muslimských politiků, protože to sice mohou být čestní lidé, ale také se z nich mohou stát zloději, gauneři, dobrodruzi, hrdlořezové, kariéristi a kšeftaři se životy muslimů.

Moc totiž korumpuje charakter a absolutní moc bez zájmu o kontrolu z okolí korumpuje absolutně. A já nechci, aby se z českých muslimů, mající Českou republiku v úctě, stali muslimové žijící sice v Česku, ale uvažující jako cizinci – tj., jako paní Naoual Abaidová. Tím bychom se totiž vydali na špatnou cestu, jako Nizozemí a ta nevede k ničemu jinému, než k problémům, nárůstu nenávisti a střetu dvou etnik.

 

Autor: Lukáš Lhoťan | neděle 24.10.2010 23:01 | karma článku: 11,82 | přečteno: 1272x
  • Další články autora

Lukáš Lhoťan

Alternativní verze historie aneb jak StB předala Československo neomarxistům v Bruselu ...

Když si již uvědomělí soudruzi z StB uvědomili, že stávající komunistický systém již nemá šanci existovat, tak se spojili s marxistickými extremisty, kteří byli extrém i na komunisty, a odstartovali tzv. Sametovou revoluci 17.11.

30.11.2017 v 19:28 | Karma: 16,28 | Přečteno: 953x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Halík odsoudil nenávist k ďáblu ...

Jste křesťan a odmítáte Satana? Tak Tomáš Halík Vám nepodá svaté přijímání! Vyplývá to z jeho kázání v Litomyšli, který zveřejnil Christnet.eu A je to opravdu šokující.

9.7.2017 v 21:50 | Karma: 26,17 | Přečteno: 1827x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Jak čeští muslimové lžou o těch, kteří poznají o čem je islám a začnou před ním varovat

Když jsem v roce 2010 začal veřejně pod svým pravým jménem upozorňovat na nebezpečí islamizace a islámského extremismu, tak jsem musel čelit i promyšlené kampani českých islamistů vůči své osobě. Jedním z bodu bylo i očerňování.

25.6.2017 v 17:06 | Karma: 20,89 | Přečteno: 1887x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Diplomat republiky Kongo: Z Afriky prchá hlavně spodina společnosti ...

V naších mediích se nás někteří novináři a aktivisté snaží přesvědčovat, že se nemáme bránit masové imigraci do Evropy, protože je to přínosné a obohacující. A když to přeženu, tak každý druhý uprchlík je podle nich jaderný fyzik

11.4.2017 v 18:53 | Karma: 27,80 | Přečteno: 1437x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Uprchlíci znásilňují a politici nic na své politice tolerance ilegalní imigrace nemění

Proč pro dnešní vládnoucí evropské politiky má větší cenu nechat na svobodě žadatele o azyl a ilegální imigranty, než chránit životy a bezpečí obyvatel Evropy? Opět slyšíme jak ilegální imigranti v Evropě vraždí a znásilňují ...

10.4.2017 v 19:27 | Karma: 40,85 | Přečteno: 1999x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Jako prd do Stromovky, posmívá se Fico slovenské sbírce pro Ukrajinu

29. dubna 2024  10:08

Slovenský premiér Robert Fico označil úspěšnou sbírku na munici pro Ukrajinu, ve které Slováci už...

„Islamisté si tu dělají, co chtějí.“ V Hamburku žádali zřízení chalífátu

29. dubna 2024  9:54

Víkendová demonstrace radikálních muslimů v severoněmeckém Hamburku, při které účastníci požadovali...

Královéhradecký kraj opět očekává těsný souboj ODS s hnutím ANO

29. dubna 2024  9:50

Billboardy a plakáty už několik dnů patří kandidátům červnových voleb do Evropského parlamentu. A...

Žena, kterou ve žďárském útulku surově pokousal pes, v nemocnici zemřela

29. dubna 2024  9:48

Svým velmi vážným zraněním podlehla dvaašedesátiletá žena, kterou v půlce dubna napadl v psím...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).