Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Lukáši, Hatem sám není pro příjem většího počtu muslimů - skutečně by nás to zahubilo. Jsou jinde jak povahou, tak historicky a ještě rozbití Američany, Angličany a tím radikalizovaní....ale ne všichni a je třeba pracovat i s těmi, co jsou zde déle nebo by se sem dostali podobně jako jiní se sem dostali jako odborně kvalitní lidé, o které jsme stáli a stojíme. I pro ně - je dobré hovořit o tom, co je Světelným základem islámu. I já to chci vědět - NEBERTE MI TU MOŽNOST! - a "Světlo nemůže zahalit žádná tma" - to víte z křesťanství nejlépe. Tudíž bez ohledu na účel - hluboce přeložit Korán, žít hluboký islám s přesahem, podobně jako žili sufijci a další nevyšší bytosti...co je na tom špatného? Hatem není ani nezisková organizace chtějící přivádět davy, ani člověk, který by neměl do čeho píchnout a potřeboval se uživit integrací. Naopak by bylo třeba více takových Hatemů, aby se Světlo v tak bolavém údolí celého islámského blízkého východu šířilo...po prvotní práci zde. Dává Vám to smysl?

0 0
možnosti
Foto

Lukáši, tvoje neznalost, nepoctivost a zbabělost ti umožní jenom citovat věty mimo kontext a neustále se vyhýbáš konfrontaci, abys mluvil o kontextu celé knížky. A tu větičku o Alláhových zákonech, kterou si vytrhl, je z Koránu, kapitoly Rod Imrán, který začíná : "Alláh není božstva kromě Něho - je živý stále trvající - On seslal ti Písmo s pravdou, potvrzující pravdivost dřívějšího, a On seslal i Tóru a Evangelium již předtím jako správné vedení pro lidi a seslal spásné rozlišení."

Tys nechápal ani islám a očividně nechápeš ani křesťanství a v Tauhídu na str. 102 se mluví o univerzálních principech, které všechny učení dostaly společně a ne o specifikách, které každý národ má ve svém učení - jsou Alláhovy zákony všechny, které zjevil, včetně Tóry a Evangelia a tady se neřeší islámská legislativa, která je specifická pro každou islámskou oblast a nemá univerzální platnost. A takhle argumentovali největší juristé v dějinách islámu. Přijď na tu debatu a vysvětlím ti, jaký je rozdíl mezi hranicemi v Koránu, šáríou a fiqh, jelikož nechápeš ani slovo arabsky! A o té nadřazenosti, o které mluvíš, str. 103 vysvětluje, že "jde o nadřazenost související s Iménem, čilí vírou, její sílou a hloubkou, živoucí víra vede člověka tak, že se ubrání všemu, z čeho by Alláh neměl radost. Této obraně se arabsky říká taqa. Toto slovo bývá překládáno různě, např. jako zbožnost, bohabojnost nebo uvědomování si Alláha."

Tohle není eugenika a není to nacismus! Nacismus se nachází jen v tvé hlavě, jelikož hned se v té knize Muhammad říká: "Podívej, určitě nejsi o nic lepší než hnědý nebo černý člověk, ledaže bys byl víc bohabojný než oni."

Problém je v hlavě neznalců a ignorantů a ne v učení všech proroků. Někteří čtou a někteří knihy jen pálí a pomočí. Víra ti nic nedala, jenom parazituješ na prorocích a přinášíš svojí nenávist z jednoho poselství do druhého. Měl bys přemýšlet, jakého Stvořitele uctíváš, jelikož to, co děláš, je zakázáno všude.

Přijď na tu debatu.

1 0
možnosti
MS

"Kultůrní zbližování" jste napsal naschvál? No comment.

Od dob, kdy jste se s Hatemem stýkal na jedné lodi, jste prodělal podstatný vývoj názorů, ale zdá se, že takovou možnost jemu upíráte. Předpokládám, že si uvědomujete, že z hlediska jeho ortodoxních souvěrců napsal v odkazovaném článku nejednu herezi, a vyznívá to také podstatně jinak než Vaše citáty z knihy, kterou Hatem kdysi vybral k překladu. Citace:Jsme občany jedné země a platí na nás jen jeden zákon, a to ten místní. Nebude zde žádná snaha o prosazování cizích zákonů, legislativ či zvyklostí, které jdou proti duchu tolerance a koheze většinové společnosti.

Rovnost všech náboženství, pohlaví a sexuálních menšin.

Přizpůsobení se, respekt a zachování místní kultury není ztráta identity ani odpadnutí od víry.

.

Psychologové říkají, že u druhých můžeme posuzovat jednání, ale ne jejich úmysly. Teoreticky jsou možné oba výklady - Hatem to myslí upřímně a sám v muslimské komunitě riskuje, nebo podle Vás mate tělem. První variantě napovídají jednoznačné mnou citované formulace, kterým se obvykle muslimští duchovní vyhýbají a používají typické slizké neuchopitelné obraty.

Za varující bych pokládal, kdyby se za jeho iniciativu postavili představitelé českých muslimů, u nichž je známá jejich radikálnost, aniž by se jí předtím přesvědčivě zřekli. To ale myslím "nehrozí", Hatemův vliv je nejspíš omezený a sám to v závěru článku realisticky uznává.

Zajímavý je také jeho předchozí článek, kde na začátku prohlašuje, že základní prameny islámu v sobě obsahují mix dobrého a zlého. Pro mnohé souvěrce opět poněkud silná káva.

http://berrezouga.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=587134

2 0
možnosti
Foto

R^Ježkovy oči...kdo zná Hatema a není utopený ve vlastním strachu, toto vůbec neřeší. V Ale strach se pochopitelně šíří čím dál více a v tom chápu i Lukáše Lhoťana. Najednou se to "co by teoreticky mohlo být" vezme z té nejhorší (ale nepravdivé) varianty jako nutné, "abychom se ochránili". Jenže v tomto případě je to jak sebedestrukce, tak destrukce hlubokého přesahujícího islám!!. Můžeme se modlit za Lukáše, ať se navrátí ke Světlu ;-)

0 0
možnosti
MK

M77i62l58a77n 83K49e62s44l

21. 2. 2017 18:00

Včera jsem viděl reportáž z Turecka.Reportér se ptal mladých mužů jak by se chovali k jinověrcům nebo k ateistům.Každý odpovídající neviděl jiné řešení než podřezat jako ovci.Jiné řešení není.Nechť se islamisté reformují doma a potm mohou přijít.Jinak padla klec.

2 0
možnosti
Foto

Lukáši Lhoťane, proč odstřelujete člověka, který je velmi kritický k současným českým muslimům, kteří jsou fungamentalističtí, proč odstřelujete mentálně Hateme Berrezougu, který píše v tomto kontextu blog? Hatema, který nevěří na multikulturalismus a který sám říká, abychom si sem moc muslimů nebrali? To, že pro ty již zde přistěhovalé, ale i pro nás, co se chceme vzdělávat píše i etymologické překlady, to přece není špatné. Prosím, poslechněte si Hatema zde - rozhovor na dvtv. Znám Hatema osobně, to skutečně není žádný převlečný dvojitý agent ;-D8-o[>-], to je opravdu sebedestrukce tohoto člověka pošpiňovat. Prosím, zastavte to Vhttps://video.aktualne.cz/dvtv/dvtv-19-8-2016-islam-a-terorismus-senkypl-o-epojistenicz-fot/r~5503ffec660d11e68d00002590604f2e/https://video.aktualne.cz/dvtv/dvtv-19-8-2016-islam-a-terorismus-senkypl-o-epojistenicz-fot/r~5503ffec660d11e68d00002590604f2e/

3 0
možnosti

mám rád vaše blogy. sú písané z prvej ruky. My Slováci sme zažili diktatúru hnedú, potom 40 rokov diktatúry červenej. ale nič sa v podstate nestalo, zostali sme rovnakými, stále vyznávame rovnaké hodnoty. ale 10 rokov islamu bude znamenať náš koniec, už nebudeme Európania ale Arabi.

3 0
možnosti
RT

Dobře napsáno, jen si po napsání článku zkontrolujte lépe svůj text, jinak díky za informace, ke kterým se z oficiálních médií vůbec nemáme možnost dostat.

4 0
možnosti
EH

Bigotní křesťanství na americký kontinent taky přinesli přistěhovalci, takže bohužel nás islamizace čeká. Navíc spojená s kulturou na úrovni středověku. Jenže ti, co prosazují evropské hodnoty, to tak chtějí. Po nás potopa.

2 0
možnosti
Foto

Reformní islám, už není islám. Korán byl nadiktován samotným Alláhem a nelze jej měnit. Je to slovo boží.

3 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).