Diskuse

Proč "umírněnému" českému muslimovi vadí odhalení nenávisti v českých mešitách?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Lukáši, nebudu Vás zde trápit ani komentářem komentářů. Myslela jsem to dobře, nepřeji Vám soud, myslím si, že jste v jádru dobrý člověk a jen se něco stalo, čemu nerozumím. Je to možná jen moc velký strach, nevím. Každopádně Vám přeji nalezení sebe sama, skutečné propojení s Bohem, pochopení přesahu všech náboženství a klid v duši. Myslím to upřímně srdečně, protože jsem měla možnost se setkat s lidmi v ČR, kteří propadli strachu a nebyli to zlí lidé.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

TZ

T31o40m54a45s 31Z74a42j90i72c

12. 2. 2017 16:44

Kolik muslimů, tolik výkladů. Čím víc muslimů, tím víc třecích ploch a problémů. Žádný muslim v zemi = žádný problém s islámem.

6 0
možnosti
VV

Podvedomi mi nejak rika, ze je lepsi verit moslemovi s tureckym jmenem, nez nekomu s ceskym, ktery dokazal vystridat nekolik nabozenstvi.

0 5
možnosti
JH

J65i72ř77í 51H33r54b57e62k

12. 2. 2017 17:37

Podvědomí toho leckdy naplácá a člověk si to může uvědomit až když to vytáhne na světlo.

„Vystřídání několik náboženství“ není automaticky nic opovržlivého, naopak - člověk, který se nedrží zkostnatěle a fanaticky jedné věci i když se mu odhalí chybná podstata, projevuje upřímného hledajícího ducha.

5 0
možnosti
JH

J94i11ř91í 77H41r42b75e42k

12. 2. 2017 10:44

Časté útoky různých Čechů na Vaší osobu vidím v několika skutečnostech:

- v ateistické Czechii působí každý kdo se přidá k nějakému náboženství poněkud nevěrohodně. Ten, kdo to bere tak vážně, že si dovolí „vyčuhovat“ z běžných všedních zvyklostí už je považován za poněkud podivného, nevěrohodného nebo dokonce fanatického

- v Czechii se hodně cení konzistentnost. Věrohodný je ten, kdo nikdy nezměnil názor a stojí si za každým ze svých výroků a činů. Uznat, že jsem udělal chybu, podlehl a zastával mylnou informaci se tady nenosí. Možná je to i z toho důvodu, že když člověk „konzistentně“ lže a neuznává svou chybu dostatečně dlouho, tak společnost „vyměkne“ a ještě se mu omluví - viz. např. trafikanti bývalé ODS nebo pan Rath. Vy jste si „dovolil“ minimálně 2x radikálně změnit své vyznání a pohled na svět. To se nechápe jako projev hledání, růstu, snahu oddělit se od chybného, když pochopím, že je to chybné. Chápe se to povrchně jako projev přelétavosti a nespolehlivosti.

- v Czechii se obecně málokdy věří, že by někdo něco mohl dělat pro věc samu. Kdo tomu věří, je „naivní ovce“. Ti „chytří“ jsou vždy po ruce, aby vysvětlili, že ve skutečnosti ten zdánlivej obětavec není nic jiného, než osoba snažící se zviditelnit, vytřískat z něčeho prachy nebo se alespoň někomu pomstít - a to bez ohledu na to, jak moc aktivity tohoto obětavce jdou v souladu s jejich vlastními zájmy a pohledy.

Chápu Vaší těžkou pozici - z jedné strany jste škodící „Jidáš“ a z druhé strany nekonzistentní fanatik, snažící se zviditelnit. Byť osobně nesouhlasím s některými Vašimi závěry, Vaše aktivity nám objektivně poskytly mnoho materiálu, který má moc zabránit nereálným a zkresleným představám, jejichž obránců ochotných klamat sami sebe je všude dost. Věřím, že zdaleka nejsem sám, kdo Vaše úsilí oceňuje.R^

2 1
možnosti
TZ

T69o59m21a72s 49Z30a62j71i12c

12. 2. 2017 16:56

- Ve věřících zemích působí divně nevěřící.

- takto to funguje snad asi všude na světě

- ano, lidé zde upřednostňují spíše osobní než veřejný zájem. Kdyby to bylo opačně, přineslo by to jiné problémy a výhody.

Další, co papouškuje, jak jsou češi hrozní. Jeden z typických znaků pravého čecha ;-DR^

1 0
možnosti
JH

J85i91ř87í 18H28r66b64e67k

12. 2. 2017 10:43

Chci Vám pane Lhoťan takto otevřeně poděkovat za všechny informace a zveřejněné záznamy, které ukazují skrytou praxi určité části současných muslimů. Dle mého ukazují jak se „praktikuje“ Islám tam, kde je nevzdělanost, nepochopení a nebo nečistý záměr. Vaše aktivity vidím podobně užitečné, jako například blogy pana HB, který dle mého naopak ukazuje, jak by se Islám praktikovat mohl, kdyby lidé šli po podstatě a měli skutečně čisté úmysly.

1 0
možnosti
Foto

J83a38k77u73b 84R40o76t56h

12. 2. 2017 10:31

a) omlouvám se za to, že jsem vás označil za fanatického vyznavače pravoslaví. Získal jsem ten dojem z vašich textů. Pokud jste římským katolíkem, o to hůř. Pokud jste snad členem nějaké protestantské církve, říkám No hrůza...

b) pan B. na vás neútočil, vy si pletete útok s obranou. Byl jste to vy, který napsal nechutný difamační článek.

c) nepřímo jste naznačil, že jsem snad nějakým muslimofilem. Přiznám se, že pokud by snad měli být mí bratři a sestry v Kristu stejně nechutní, jako vy, mnohem raději budu v teologické disputaci setrvávat s imámy, pokud budou ti uvažovat alespoň z desetiny jako pan B.

d) vám modlitbu a přání, ať vás Pán ráčí chránit před vámi samotným.

1 5
možnosti
MK

K diskusi....Lukáše znám cirka 14 let, z toho pomalu sedm let osobně, tedy déle než většina kdy věděla, že nějaký LH existuje. Iv době, kdy jsme spolu měli neshody ohledně islámu a Lukáš islám propagoval, tak jsem svědkem toho, že LH nikdy, nikdy nepropagoval islám v jeho fundamentální podobě. Naopak se snažil o ukazování té "přívětivější" tváře islámu. Byl jedním ze skupiny, která si říkala Liberální muslimové, snažil se o skutečný dialog, byť postavený na nekonfliktních verších z Koránu a citací ze Sunny. Proto mohu říci že to co napsal HB jsou obyčejné lži.

Naopak, jsem jedním z mála, kdo od prvního blogu HB, tomuto člověku nevěří a několikrát jsem to napsal i v jeho diskusi a že tomuto člověku se nedá věřit plyne nejen z obhajoby Saňky, ale z jeho podílu na překladu a vydání oné knihy, o čemž jsem se několikrát zmínil a také při jeho článcích, kde islám obhajuje, ale kde neotevře diskusi.

Za Lukáše Lhoťana dám ruku do ohně. HB mi nestojí ani za pozdravení. Tož asi tak

7 0
možnosti
MS

Pane Lhoťan já souhlasím s panem Berezougou.Máte oba opravdu jen dvě možnosti a žádná třetí neexistuje.Buďto budete na Idnesu hrát tu žabomyší válku jako na malém písečku s bábovičkami,nebo se oba přesunete na TV diskuzní platformu,kde si všechno vyříkáte na téma kontroverzní kniha a soudní spor a kde si divák udělá obrázek sám.

Otázka pro vás-Jestliže jste ho viděl třikrát v životě,jaký by to- ve vaší optice -byl muslim,kdyby neobhajoval předmětnou knihu?Umírněný,převlečený,dvojitý agent,který na jedné straně bojuje proti Hate Free a ne druhé obhajuje knihu,čelící soudu?Vzhledem ke skutečnosti,že ani jednoho z vás neznám osobně(jen Idnes)jsem už trochu zmaten.

1 0
možnosti
LB

Neexistuje žiadny "umiernený" islam. Ježiš hovorí : Miluj blížneho svojho. Mohamed: zabite neveriacich. Ježiš povedal: chodte do celého sveta a učte všetky národy. Mohamed postavil armádu a zabíjal a lúpil. Nehovoriac o maloletých "manželkách" a iných hnusoch.

17 0
možnosti
LL

To řekněte Hatemovi a jeho věrným ....

5 1
možnosti