Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Pokud nechci jezdit vlevo, nepůjdu do Anglie. Pokud mi vadí zima, nepřestěhuji se do Norska. Pokud mi vadí, že v Česku děcka musí dodržovat školní řád a nemohou chodit do školy v lajntuchu, nebudu se do Česka stěhovat. Jak prosté.

12 1
možnosti
ES

Je nezbytné postavit islám mimo zákon. A u jakýchkoli voleb mě nadále bude zajímat jen to, jak se strana a hnutí staví k muslimské invazi.

7 1
možnosti
JV

Pane Lhoťaně, prosím Vás, v kterém zákonu - případně paragrafu - je napsáno ,že "občan nemůže pobírat sociální dávky vede -li soudní spor se státem či státním (veřejnoprávním) úřadem?

1 0
možnosti
JR

On pan Lhoťan především neuvádí, s kým dotyčná vlastně spor vede. Škola není obecní úřad, přestože ten může být jejím zřizovatelem, ale jde o samostatný právní subjekt.

2 0
možnosti
DS

V žádném případě nejsem zastánkyní nadřazování práva těch, kteří tu chtějí s námi žít. Nelíbí se mi taktéž, jakým způsobem se paní ombudsmanka Šabatová vměšuje do případů. Domnívám se, že jí ani tak nejde o zastání se, ale o politické zviditelnění její osoby a úřadu.

Ale přesto přese všechno si myslím, že pakliže chceme po přistěhovalcích a azylantech již stávajících a budoucích, aby ctili a chovali podle našich právních norem a aby byli pode nich souzeni, nesmíme jim současně upírat práva, která jsou z našich právních norem patrná. A mezi ně zkrátka patří i právo žalovat toho, o kom se domnívají, že se proti nim provinil, mít právo na soud a potažmo i na vlastního právního zástupce. Bránit takovému člověku v těchto právech je nejen nelegální a nemorální, ale také to svědčí o naší nedostatečné důvěře v konzistentnost našeho právního systému a jeho schopnosti hájit naše hodnoty, které se snažíme svým chováním hájit, či si to alespoň namlouváme.

I proto mi obviňování právního zástupce, který se takového případu ujme, přijde, mírně řečeno, nedospělé ba přímo dětinské a především práva neznalé.

Pevně doufám, že zmíněné soudní řízení proběhne a že se příslušný soudce nedá unést veřejným míněním, ale ani svými vlastními pocity. Že jeho rozhodnutí bude v intencích našeho práva a založeno na objektivních okolnostech, nikoliv na našich, silně subjektivních, pocitech. A také, že nám všem dá odpověď na otázku, jak si naše právo dokáže s touto a podobnými situacemi poradit.

2 15
možnosti
AP

A49l85e23s 37P79ř56i29b52y46l

18. 9. 2016 15:54

Právní zástupce se za peníze neštíti ničeho. Normální občan s tím nemusí souhlasit.

5 0
možnosti
IM

I79v30a27n 21M44i87n14á80ř

18. 9. 2016 11:10

Děkuji autorovi za článek ! Mrazí mě, při pomyšlení, že bych měl být s podobnou osobou .. povinně solidární !!!

18 1
možnosti

strašne vám fadím

3 0
možnosti
MO

Velmi dobře napsáno.

20 1
možnosti
Foto

Školy mají samostatnou právní subjektivitu a proto pokud žaluje školu tak nežaluje obec-nedošlo tedy k podvodu.

Není žádná souvislost mezi dávkmi a školou a proto má plné právo školu žalovat.

V demokracii to tak chodí, že pokud je někdo nespokojen má právo se obrátit na soud a ten rozhodne zda jeho žaloba je oprávněná či nikoliv.

3 43
možnosti
AP

A59d31a64m 59P50o49c33h32e

13. 9. 2016 22:23

A v článku se píše něco o oprávněnosti té žaloby? Nebo spíš o drzosti dotyčné islamistky?

25 1
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).