Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J94o85s93e82f 24P49o12t95r

24. 5. 2015 19:37

Souhlas. Karma!

0 0
možnosti

Evropa je bojištěm 3 ideologií : liberalismu (levicového i pravicového), islámu a křesťanství.

Islám je jednodušší, stojí na jednání : modlitba, almužna, ramadán, šaháda, hadž, vztah muže a ženy. V křesťanském pojetí je to zákonictví, které nikdy nemůže uspokojit lidské srdce.

Křesťanství je transcendentní, na skutečné otázky se hledají odpovědi složitěji. Ale proto také nezůstává zakonzervováno v 7. století.

A tak jako "hlas volajícího na poušti" se odvážím pokorně poprosit Evropané, vraťte se ke Kristu.

4 0
možnosti

J17a81n 35P45a82l65l26a16s

24. 5. 2015 21:10

Dobrý den, Vy znáte někoho, kdo konvertoval od křesťanství nebo islámu k liberalismu? Když už to tedy házíte vše do stejného šuplíku…

0 0
možnosti

Je zajímavé, že to u nás nikoho nezajímá. Asi před deseti lety jsem četl, že v Německu si nechali udělat rozbor, proč Němci přestupují k islámu. Tehdy do bylo 5000 osob za rok, dnes to bude jistě vyšší číslo. Zjistili, že největší položku představují dívky, které si vzaly muslima. Na druhém místě byli studenti arabistiky. Další důvody jsem již zapomněl.

I u nás občas potkám Češku v tmavých dlouhých šatek s hlavou obalenou šátkem. Zřetelně tím dává najevo, že odmítá emancipaci a kariéru, která je pro dnešní ženy představována jako jediná cesta k seberealizaci, a dává přednost roli matky v pevné rodině. Islám sice rozvod připouští, ale praktikuje se jen výjimečně. My jsme rozvod povolili v historicky nedávné době, ale praktikuje se masově.

2 0
možnosti

Holt některé ženy jsou od přírody submisivní. Horší je, že pak už se z toho jen tak nedostanou.

1 0
možnosti

Ano je mnoho lidí, kteří nedokážou žít svůj vlastní život a potřebují být zařazeni v davu. Když se jim znelíbí křesťanství, vrhají se na islám - ze tmy do pekla

3 1
možnosti

Rekneme, ze si spise nedokazou vazit sami sebe. Sami pro sebe nic neznamenaji, vyprazdneni daji sve nic do sluzeb abstraktniho nic, ktere je ma zhodnotit.

3 2
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).