Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vidíte to moc vyhraněně. Lidé, kteří by posílali do koncentráků kohokoli s jakýmkoli  odlišným názorem určitě existují, ale kolik jich je? Ano, jsme hodně ateistický stát. Ale že by byla nenávist k náboženství jako takovému nějak rozšířená? Pochybuji.  Dokonce myslím, že většině lidí snad nevadí islám a muslimové ale fanatici.

0 0
možnosti

Zvěrstva se páchala, to je pravda.  Jenže může za to víra? Kdo chce, vždycky  najde  nějakou "IDEU" , kterou šíří s mečem nebo kalašnikovem v ruce.  Bohužel, náboženství se na to docela hodí. A 1500 let temna? No, bylo to určitě míň. A jiný pohled. Díky komu se zachovaly některé vědecké objevy starověku? Kdo byl vzdělaný ? Mniši v klášterech. A abych byla vyvážená:  co osvícení arabští vzdělanci? Ne všichni křesťané byli a jsou tmáři, ne všichni muslimové se domnívají,  že "jediná správná kniha je Korán a ostatní jsou buď zbytečné nebo škodlivé". Není to černobílé. Toť názor ateisty, který uznává právo na víru každému, kdo ji bude praktikovat poklidně a  nikoho nebude o své víře "přesvědčovat"  násilím.

0 0
možnosti

Jak se dá praktikovat něco nenásilně (a zároveň správně), když vzorem je Mohamed, který byl násilník???? 8-o

0 0
možnosti

Samozrejme na diskuzich se dost casto ozvou i antiislamsti radikalove. Neznamena to vsak hazet vsechny antiislamisty do jednoho pytle. BTW nejake dukazy proti Konvickovi? Tedy pokud je ten material myslen proti nemu?

PS: Myslim, ze byste nemel koncit na poctu clanku 666 ;)

0 0
možnosti

A všechny muslimy házet do jednoho pytle se má? (kdo je muslim, tak tajně nás chce povraždit a sebrat nám bůček)

2 1
možnosti

Mám podobné pocity. Musím říct, že pan Konvička je vždy korektní, ale jeho příznivci to je kapitola sama pro sebe. Nedávno jsem tady diskutoval a nějaký příznivec navrhoval že "zbouráme všechny mešity + Minaret v Lednici", vždyť Minaret je historická památka kam chodím na výlet s dětmi a s Islámem nemá nic společného. Tohle nenapíše normální člověk, ale člověk nemocný nenávistí.  Neříkám, že jsou všichni příznivci takový, ale  jsou tam takový lidé.

0 0
možnosti

Lukaši všeho do času. Materiálu na podání trestního oznámení na Konvicku je vice než dost a to přesto , ze IvCRN a Konvička se snažili prokázat co se dalo

0 0
možnosti

J86a29r79a 63R39a56n77k

4. 3. 2015 2:23

Dost se ve Vasem clanku ztracim a uz vubec nerozumim, co mate proti Rakusakum8-o

"Proto také jsem už dlouho nenapsal blog a možná ani znovu tak brzo nenapíši. Protože novému Rakušanovi k moci pomáhat nehodlám"

1 0
možnosti

Jste si naprosto jist, že kritikou Rakušana č. 1 a velebením Rakušana č. 2 je ta správná cesta? 8-o8-o8-o

2 0
možnosti

Hezky jste to napsal, bez útoků a animozit. O to víc mne mrzí, že si je neodpustili někteří v diskusi.

Zůstaňte v klidu, užívejte si svůj duchovní život. Vždyť víme, že "není nic skrytého, co jednou nebude zjeveno."

1 3
možnosti
Foto

Lukáši, poprvé v životě s Vámi do jisté míry souhlasím. Nenávist vůči komukoliv není řešení a jen přivádí další rozkol a utrpení, nicméně je v pořádku potrestat vinu těch, kteří něco spáchali.

Pokud budete ochoten naslouchat druhým a otevřete cestu dialogu, budete chtít pomoci všem lidem, kteří se ocitnou na scestí, pak nepochybně dosáhnete mnohem lepších a trvalejších výsledků než by kdykoliv dosáhlo hnutí IVCRN, které, jak jste hezky poukázal, už ze svého principu bude žádat nové a nové nepřátele.

3 2
možnosti

Pán není schopen rozlišit mezi kritikou a nenávistí?

5 0
možnosti

Kde konkrétně kdo koho posílá do koncentráku? Obrátil jste ve svych názorech opravdu rychle.

4 0
možnosti

nic neobrátil. jen připomíná výroky guru sekty ivcrn. jsou doložené

2 3
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).