Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Lidé, kteří jsou ochotni obětovat život, věří v nějakou ideu. Muslimové věří, že jako mučedníci (za ně považuí i teroristy) budou mít posmrtnou odměnu. U nás v nějaké ideje věří jen málo lidí. Více jich vyznává konzum. Těm pak ale vychází, že obětovat život je nesmysl. Nakonec i mezi parašutisty, kteří provedli atentát na Heydricha byl Čurda, který je udal, shrábl velkou odměnu a užíval si s lehkými děvčaty. Byl to konzumní člověk.

1 0
možnosti
Foto

Pane Šestáku, naši lidi, kteří bojovali proti nacismu, nebojovali za Beneše a podobně. Oni bojovali za svobodu všech lidí u nás. Byli vychování k vlastenectví k oddanosti zemi, která byla jejich domovem, ve které se narodili, vyrostli. Byli hrdí na historii této země.  Za tyto ideály byli ochotni položit život a také jej mnozí položili. Zrůdnost komunistického režimu spočívá mimo jiné i v tom, jak on se k těmto lidem zachoval. Jenže dnes nikomu neříká vlastenectví nic. Jsou i tací, kteří si myslí, že vlastenectví je bojovat za konkrétní osobu, co je víc jak směšné.

2 0
možnosti

Nevím sice pane Kindle proč to adresujete přímo mně, ale budiž. Jinak je mi o tom co píšete něco málo známo z vlastních zkušeností, když děda v Buchenwaldu zahynul, oba rodiče si prošli Ravensbrückem, Dachau atd. jeden strýc byl za války majorem fr. armády, po r. 1948 musel emigrovat, druhý byl zase v domácím odboji a pak ho čekal Jáchymov, to jen na okraj.

0 0
možnosti
Foto

J29a69n 93R20ý45z63n27a54r

12. 1. 2014 12:21

Díky za článek - nad zmíněným klipem Sabatonu jsem o něčem podobném také uvažoval, ale nyní zaměřuji síly do své ekonomické základny :-).

Karma ....

0 0
možnosti
VV

Díky. Za možnost naděje.

0 0
možnosti
Foto

Znají. Ti kteří chtěli i chtějí vědět. Vždy byli, jsou a budou i tací. Přes veškeré snahy vymazat a vygumovat. O to více. Zdravím. J.A.J.

0 0
možnosti
ZS

Hitler byl šílený. Při zdravém rozumu by nemohl vypustit z úst, že Čech má disciplínu a pořádek.

0 0
možnosti
AK

Ale o tom nacionalismu mel bohuzel pravdu.

0 0
možnosti

"Ptám se sám sebe, jestli až se objeví nová tyranská vláda či dojde k nějaké okupaci bude mít český národ ještě nějaké Janoušky, Svobody, Moravce apod.?" - jistěže mít nebude, nebo třeba Vy byste šel bojovat a nasazovat život za  Štrougala, aby si nadále mohl užívat vysoké penze za své komunistické zločiny, nebo za Grebeníčka, Filipa, Livii Klausovou a Klause, Zemana, Grosse, Hušáka, Kellnera atd. atd. včetně všech lobistů? Já tedy ne.

1 1
možnosti
Foto

Domov, Vlast. Ne vyčůránkové, ,,šikulové", ergo gauneři. O tom to je.8-o;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).