Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

K článku a jeho názvu jen tuto maličkou (sebe)reflexi: Než začneme řešit, zda náhodou nehlásá nenávist pan Alrawi, měli bychom nejprve řešit, zda ji náhodou nehlásáme my sami. Pokud zjistíme, že sami nějak přispíváme k šíření nenávisti vůči komukoliv, měli bychom s tím přestat. Jinak je to o třísce v oku druhého a břevnu ve vlastním oku...

2 2
možnosti
VK

Pane Machalku, evidentne nechapete, nebo nechcete chapat oc tu bezi. To ze pan Lhotan a dalsi, vcetne me nepatrnosti upozornujeme na zrudnost islamistickeho uceni neznamena, ze sirime nabozenskou nenavist. Islam totiz jednak neni nabozenstvi a pak, my nevolame po diskriminaci kohokoliv jen proto ze veri v jinak smyslejiciho Boha. Naopak islamiste aktivne hlasaji nenavist nejen k jinym formam viry ale predevsim k tem, kteri jejich predstavy nesdileji. Jak takova nenavist vypada, to si muzete smele a snadno na interneru vyhledat. Nikdo z kritiku Islamu nevola po zabijeni muslimu ovsem z opacne strany to slysime dnes a denne. Takze s prominutim, pri vsi povinne ucte, se bezte s tema kecama a trisce a brevnu v oku vyfotit pred tunel Blanka.

1 3
možnosti
Foto

Všechno jsem si to nepřehrál, ale, zajímavé to je. Zajímavé především tím, jak to může být příkladem vzniku dogmat a nedorozumění, nerozumění. Nevím jak je co psáno v koránu. Vím ale , že duchovní texty mají velmi často několik rovin, pater, z nichž se někomu daří pochopit třeba jen první vrstvu. Bible taková je. Dokonce i sám překlad do češtiny bývá překážkou k hlubšímu porozumění.

Zaujala mne ta myšlenka, že jediná duše muslima je cennější, než celý svět. Ti, kdo věří, že existuje jediná duše, které jsme všichni součástmi, by s tím nemuseli mít problém:-)

Jakmile však dojde k záměně duše s tělem, což, jak se zdá, ze záznamu plyne na samém začátku, kde zazní slovo "zabít",  pak mám podezření z překroucení původního výkladu. Takové a podobné "doplňky" přinášejí v dějinách lidstva tragická rozhodnutí i důsledky.

2 0
možnosti
Foto

Manipulace :) Jediná duše muslima a jediná duše, jejíž součástí jsme všichni - například ve smyslu hinduismu -jsou hodně rozdílné kategorie :)

1 0
možnosti
JC

Hlásání náboženské nenávisti nemůže být trestné, neboť v opačném případě by museli být potrestáni všichni ti novináři a blogeři a politikové KSČM a ČSSD, co denně chrlí nenávistné články proti křesťanům, zejména katolíkům.

2 2
možnosti
JT

Tak ono to asi nebude proti krestanum, zejmena katolikum, spis proti jejich slechte.

2 1
možnosti
VV

Jiný pohled na problematiku by mohl být tento......: Oni tady přednášejí svoje náboženství. Naše civilisace tam u nich bombami zabíjí jejich lidi. Co je zrůdnější...?

1 4
možnosti
LZ

Jejich "civilizace" shazuje bomby a posílá živé bomby do naší CIVILIZACE. Kde vidíte rozdíl?

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS