Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jenda_89

6. 7. 2012 13:17
Křesťanství a Křesťanství

Celkový úpadek církve v Evropě je více než jasný... Na druhou stranu, kdo řekl, že Katolická církev je právoplatný "dědic" a nositel odkazu Ježíše Krista ? Nebyl to právě římský biskup, který se v roce 1054 odtrhl od společenství církví a "proklel" ostatní patriarchy ? Zatímco na Západě prošla katolická církev nemyslitelnými změnami a úpravami, na Východě se lidé alespoň snažili a snaží zachovat původní a pravou víru v Ježíše a jeho učení. Proč katolicismus v Evropě upadá a v Rusku je pravoslaví na opětovném vzestupu (ať už bereme nárust počtu mladých věřících a nebo jen fakt, že náboženství je nedílnou součástí v podstatě každého ruského člověka).Celkově jsem chtěl říct, že si myslím, že historický vývoj Katolické církev se ubral špatným směrem a nyní vidíme následky tohoto sejití z cesty. V důsledku toho je pak na katolickou církev nahlíženo ve velké části společnosti tak jak dnes je - hrabivá, prolhaná, mnohdy zločinecká organizace... Čímž samozřejmě původní smysl křesťanství trpí..

0 0
možnosti

petrph

2. 7. 2012 9:42
úpadek křesťanství v Evropě?Nikolvěk

Bylo to v článku naznačeno, ale řekněme si to natvrdo. Církev (jako  hierarchická instituce církevních hodnostářů) už vlastně existuje samostatně a nezávisle bez potřeby  věřících. Vatikán už je dnes finančně zabezpečen na stovky let dopředu, u nás  se nyní spouští restituce, které mají církevní instituce zabezpečit na desetiletí...Věřící už nejsou a nebudou potřeba...

1 0
možnosti

lubanek

1. 7. 2012 14:51
Jak bude vypadat Evropa?

Muslimové, a Islámisti jsou jenom náboji a nástrojemi Římskokatolické církve, která podle Bible Zjev.17.. bude na určitý čas vládnou v Evropě. Koho chleba jíte toho píseň zpívejte. Kdo má nejvíce peněz a stále chce mít víc a víc? Je to ta šelma, nevěstka která si vymyslela vlastní dogma atd. po Nikajském koncilu a tím se stala v Božích očích nevěstkou. Je oděná šarlatem, brunátným rouchem, a ozdobená zlatem a drahým kamením. Babylon veliký, opilý krví svatých mučedníků, Ježíšových.Též Zjev.18.   Mark. 16:15-20.  je poslední přikázání Ježíšovo. A řekl jim: Jdouce po všem světě, kažte evangelium všemu stvoření. 20.. Oni pak vyšedše, kázali všudy, a Pán jim pomáhal, a slov jejich potvrzoval činěním divů.  Nikde neřekl aby stavěli kostely, kláštery atd. Náboženství, denominace, různé sekty, organizace, nemají nic společného se spasením. To je jednotlivý osobní poměr mezi člověkem a Bohem.

0 0
možnosti

oslik

1. 7. 2012 19:56
Re: Jak bude vypadat Evropa?

Vy jste svědek Jehovův, že? Tak to běžte diskutovat na http://straznavez.goodforum.net/

0 0
možnosti

rito

1. 7. 2012 11:03
A výzva jeho hmotného zástupce na Zemi?

Jděte ke všem národům a získávejte mi peníze. Učedníky a ještě k tomu bez peněz nepotřebujeme!!;-D

2 0
možnosti

rodd

1. 7. 2012 10:30
Zde je jiný fenomén

který získá člověk jež se osvobodí nejprve od podřízenosti společnosti a rodiny a nakonec personality. Vize Boha je vlastně určitým stupněm vývoje lidské perspektivy ohraničené vlivem společnosti a zatím slabé duševní osobnosti.

Čím větší duševnost tím větší prozření a zkušenost, že takto svět nefunguje a následně i osvobození z dogmat typu náboženství. Základ je svobodná osobnost a indivudálnost a připomenu ,že svět není určen být ideální, naopak drsný tak aby člověka svedl z přirozené cesty k stabilnímu živobytí a projekci na něj, ale by si skrz své osahávání dějů a věcí rozvíjel duševnost. Není to otázka jednoho života a smyslu pro společnost a lidstvo, to zde hraje celkem podružnou úlohu.

0 0
možnosti

oslik

1. 7. 2012 11:58
Re: Zde je jiný fenomén

Plácáte naprosté nesmysly. Vy jste plně závislý na civilizaci, takže jste jí i podřízený. Jistě platíte daně a další hromady různých poplatků, že ano? Vaše "nepodřízenost" je pouze vaše iluze. Míra podřízenosti jedince celku naopak vzrůstá, jen ten celek se rozšiřuje.

Dále, pro nevěřící je islám skutečnou hrozbou, počtěte si v Koránu, jak se na adresu nevěřících vyjadřuje. Proto mě udivuje, že ateisté v Evropě zůstávájí zatím v poklidu. Asi to bude tím, že se nezajímají, avšak v tomto případě nevědomost hříchu činí, muslim to totiž takto nebere - nevěřícímu psovi klidně ufikne hlavu, aniž by zkoumal, zda se podřezávaný nebožák zajímal či ne.

1 0
možnosti

Lev---_z-_Rožmitálu

1. 7. 2012 10:20
to mě vždy pobaví

když křestan kritizuje muslima muslim žida křestan žida žid křestana apod

tyto 3 náboženství jsou jak bratři v triku měli by se vzít navzájem za ruce a vypadnout někam hodně daleko

hned by bylo na světě příjemněji

5 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).