Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vit.hassan@seznam.cz

13. 7. 2011 0:42
Přesně tak

Přesně tak, jak píšete.

Můj pohled:

http://hassan.blog.idnes.cz/c/200022/Milos-Zeman-aneb-politicka-mrtvola-taha-za-nitky-populismu.html#t2

S pozdravem.                      V.H.

0 0
možnosti

Camino.

13. 7. 2011 10:11
Re: Přesně tak?????

Doufam, pane Hassane, ze jste si udelal cas...tech 27 minut a PECLIVE sledoval video klip. Mela jsem husi kuzi a udelalo se mi spatne. Videla jsem i horsi, ale nikdy to nebylo z me rodne vlasti.RvRvRv

0 0
možnosti

liuk

12. 7. 2011 17:18
Diskuze

Opravdu mě fascinuje, jak vlastně diskutující souhlasí s Qutbem, Zawahirim a vůbec s logikou takfiru, že pokud se někdo nechová, jak si to dva vykladači Islámu představují, tak vlastně není ani muslim.

A ještě víc mě baví, že si myslíte, jak se stavíte islamismu čelem, když jste jeho logikou byli naopak pohlceni a řídíte se jim...

0 0
možnosti

VentreSaintGris_X7

12. 7. 2011 19:30
Re: Diskuze

Mě zase fascinuje logika, že podporou relativně umírněných nacistů, by antinacisté vzali vítr z plachet Hitlerovi. Především však nejde o dva vykladače typu Zawahri. Jde o mainstream veškerých islámských autorit (klérus) a teologických škol. Dokonce i zdejší bloggerky-konvertitky, které sami sebe jistě chápou jako "umírněné", nařkly zde v jedné debatě páně Lhoťana, že není muslim pokud odmítá šaríu. To že si nějaký naiva vybásní svůj vlastní dokonalý islám neznamená, že takový islám relevantně existuje či dokonce islám reprezentuje.

A vůbec, kde jsou ti umírnění muslimové, kde se nějak relevantně postavili na stranu nás nemuslimů oproti svým seberadikálnějším muslimským bratrům? Kvůli karikaturám Mohameda byly schopny od UK po Indonésii vyjít do ulic demonstrovat statisícové davy (a jak mírumilovně demonstrovaly podpalováním ambasád...). Kolik kdy bylo nějakých masových demonstrací proti islámskému terorismu, proti nenávistným výrokům islámského kléru, proti vraždám ze cti apod?

0 0
možnosti

ksatrija2

12. 7. 2011 14:29
tzv. "umírněný" islám??

Pane Lhoťane, ""umírněný islám"" je něco jako ""umírněný nacismus"" - tzn. nesmysl! Islám je jenom jeden, podobně na nacismus - a vůbec mě nezajímá, že žije řada tzv. ""umírněných" muslimů anebo nacistů, kteří nikomu přímo neublížili !!

2 0
možnosti

Garfieldek

12. 7. 2011 14:32
Re: tzv. "umírněný" islám??

Zdá se, že podobné je to s "částečnou blbostí", taky existuje jenom úplná :-P

0 0
možnosti

sphagnum

12. 7. 2011 14:04
Dát si dvě a dvě dohromady

Vždyť to sám píšete! Umírnšný islám, to jsou dvě věci 1) verbální maskování Sáňky, Qaradawiho, Muslimského bratrstva, kteří jsou schopní "umírněnost" říkat i fatwám na kritiky islámu. 2) Heretici a špatní muslimové.

Umírněný islám je mrtvě narozené dítě. Je to sebeklam. Iluze, která udržuje při životě ten opravdový islám Sáňky, Saudské Arábie, Mohameda. Jestli věříte ve spravedlnost, jakože ano, proč podporujete nespravedlnost? Islám není od Boha, Bůh by neposlal nic špatného. Umírněný islám také není od Boha, protože to je lidský výtvor ve snaze opravit islám k něčemu snesitelnějšímu. Jak potom může kdokoliv v Boha věřící, vyznávat něco, o čem prokazatelně ví, že to od Boha není?

1 0
možnosti

Garfieldek

12. 7. 2011 14:09
Re: Dát si dvě a dvě dohromady

To je dobrý! Teď ještě o tom přesvědčit miliardu až dvě muslimů...8-o

0 0
možnosti

Wernher

12. 7. 2011 13:59
....

Helejte se, já s pár muslimy dělal v jedné fabrice, a netvrdím, že to nejsou lidé se kterými si nelze dobře popovídat. Ale všichni, když jsem kouřil já, nebo někdo jiný, přišli a řekli: Proč kouříš, Alláh to neschvaluje. Nebo druhý příklad: Chlapi si řekli, "Radime, pudeme na pivo". Nepijte alkohol, Alláh to neschvaluje. My nepijeme ani víno. A nebo jsme se s nimi bavil, o hidžábech, a řekli že jejich děti a ženy musí povinně nosit hidžáb i burku. Oni nejsou na první pohled zlí, nebo nějak záludní. Ale jakmile je něco, co není podle Alacha, nebo kuoranu, jde všechno pryč. Byli to šiítové z Uzbekistánu, Afghánistánu a z Tádžikistánu. Když jsem se jich zeptal, zda jsou šiíté, nebo sunnité, odpověděli že sunna - šíti psi, smrt jim a jejich dětem. A jen tak mezi řečí vedli řeči že jich je tu mnoho a že mají mnoho příbuzných v Moskvě, Paříži, Marseille a že nejvíc jich je v Londýně. A že jich je víc než nás. A to jsme se bavili o pilavu. Bylo jim mezi 18 a 45 lety. Takže tak.

3 0
možnosti

liuk

12. 7. 2011 17:23
Re: ....

No vidíte to a já znám manžele z Íránu. Ona pochází z šítské rodiny, on ze sunnitské. A pijou víno i pivo.

0 0
možnosti

Ynhoj

12. 7. 2011 13:43
...

I Vy jeden naivko,. umírněný muslim:-). Normální muslimové přestali existovat po zavedení Koránu. Od té doby se zastavil čas a jsou v podstatě stále ve středověku. Můžete se přesvědčit u "umírněných" muslimů na předměstí Paříže, Marseille, v Itálii a nebo v samotných arabských zemích. Nemám moc rád Zemana, ale tady má pravdu...Islám je potenciální zlo, které ohružuje stabilitu Evropy. Je to střet různých hodnot, které se mezi sebou nemohou sloučit. Pseudohumanisti by měli otevřít oči a nebo mohou v jejich komunitě žít, určitě se obohatí o halal, ženské rovnoprávnostii...V arabských zemích se po nearabovi vyžaduje respektování místních zákonů a zvyků, jenže to nějak nefunguje recipročně.Proč?Jako turista se rád podívám třeba do Sýrie, nebo Tuniska a poznám kulturu v jejich zemi.POkud je jim zde nabídnut azyl, měl by projevovat alespoň minimální vděčnost, že je daná země přijala za své a ta min. dvěčnost spočívá v tom, že budou respektovat zákony, naše zavedená pravidla a zvyky!

0 0
možnosti

Soininen

12. 7. 2011 13:22
Umírněný muslim

je takový muslim, který praktikování své ideologie pouze fláká. Nic více a nic méně. Taková jsou prokazatelná fakta. Islám je třeba zakázat se vším všudy. Samozřejmě zlobivé muslimy vypakovat zpět do zemí původu, i kdyby tu žili tři generace.[>-]

4 0
možnosti

Garfieldek

12. 7. 2011 14:03
Z tebe by měl Hitler radost...

... ačkoliv on se vyhrazoval vůči jiné skupině obyvatelstva.

0 0
možnosti

Zálohovaný obal 10

12. 7. 2011 13:18
Umírněný muslim?

To je něco jako bývalý komunista?

2 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).