Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavel Černík

10. 5. 2011 0:11
chyba na opačné straně

Dobrý večer (nebo noc?) pane autore,

mám pocit, že k napsání tohoto článku vede pouze vaše omezenost při chápání významu "věřící bez příslušnosti k církvi" .. Jste muslim ale nejste člen ústředí muslimských obcí? tak jste věřící bez příslušnosti k církvi. Jste křesťan ale nejste příslušníkem žádné konkrétní křesťanské církve? tak jste opět věřící bez příslušnosti k církvi.

Základem je to, že ČSÚ vůbec nezajímá jakou víru máte. Zajímá ho pouze a jen příslušnost k církvi nebo náboženské společnosti. Nepotřebuje totiž dělat statistiku kolik máme mezi sebou muslimů a budhistů a jestli náhodou nepřekročili nějakou hranici. Potřebuje totiž zjistit, kolik oveček kdejaká církev má, a kolik mají dostávat peněz od státu.

Myslím že není až tak těžké pochopit ty čtyři slova: "bez příslušnosti k církvi" . Pokud jste je nepochopil (a článek je bezvadným důkazem že tomu tak je, tak opravdu nejde o hloupost ČSÚ.

přeji hezký další den a spoustu "pochopení" pro budoucí kolonky. Pavel Černík

0 0
možnosti

zupan

10. 5. 2011 1:28
Re: chyba na opačné straně

Asi jste zamestnancem uradu, ktery dodava presna statisticka cisla podle nepresnych vstupnich udaju po celou dobu svoji existence. Uradu ktery pomaha "uredni" moci a zvuli.

0 0
možnosti

Pavel Černík

10. 5. 2011 6:44
Re: chyba na opačné straně

Kupodivu - nejsem :) jsem studentem VŠ a logicky je mi jasné, že když člověk vyplní nesprávné údaje, tak holt budou nesprávné výsledky. Do políčka se má jasně vyplňovat název církve. Ne víra. Je to zřetelně uvedeno v popisu u políčka.

Uznám že přístup, kdy víra "muslim" bude automaticky přičtená k jedné konkrétní církvi není uplně nejlepší, ale jedná se prostě už jen o zahlazování chyb a hlouposti samotných lidí, co to vyplňujou.

Vy taky nechápte význam slov "věřící bez příslušnosti k církvi" ?

0 0
možnosti

aroneček

10. 5. 2011 7:27
Re: chyba na opačné straně

Souhlas s panem Černíkem.Autor je asi upad a nepochopil nic.

0 0
možnosti

Pavel Černík

10. 5. 2011 9:22
Re: chyba na opačné straně

Zas tak radikálně bych to neviděl. Autor poukázal na špatný postup ČSÚ při sčítání špatných odpovědí, který je opravdu nesmyslný.

Jediný problém vidím v tom, že autor dává veškterou vinu na bedra ČSÚ, zatímco primární příčinou takové chyby jsou samotní lidé, kteří tam vyplní nesmysly.

0 0
možnosti

jendazmoravy

10. 5. 2011 9:09
K těm penězům od státu

Drobný komentář. Ty "peníze od státu" nejsou u nás závislé na sčítání lidu, nastudujte si zákon a praxi ministerstva kultury.

0 0
možnosti

Pavel Černík

10. 5. 2011 9:20
Re: K těm penězům od státu

Jistě, nejsou. to vím, ale například pokud bude nějaká církev tvrdit že má X členů, a ze sčítání vyjde najevo že jich není ani polovina, tak to bude přinejmenším vhodný podmět pro pár rejpalů aby se na takovou církev podívali.

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).