Nízké mzdy jako záminka pro nábor cizinců ....

Proč se nabízejí v ČR nízké mzdy? Aby se mohli dovážet cizinci, kteří za tuto almužnu pracují. Proto jsou i mnohé firmy nadšeny z možností dovážet imigranty a někteří i možná z povinného přerozdělování imigrantů v rámci EU ... 

Na Parlamentních listech vyšel článek o rozčileném předsedovi odborů Středulovi, kde se píše:

„Toto jsou ty skvělé nabídky práce, kvůli kterým žádají zaměstnavatelé vládu o větší počet ukrajinských dělníků a dělnic. Předpokládám, že tak skvělou práci nabídnou také svým dětem, až budou hledat práci. To se přece nedá odmítnout!“ rozlítil se předseda největší odborové centrály nad nabídkou práce šičky za 11 až 13 tisíc hrubého. Jak je v inzerátu uvedeno, jde o třísměnný provoz a možný je i nástup cizince." Zdroj.

Středula na nízké platy upozorňuje dlouhodobě, naposledy se například obul do generálního ředitele společnosti Mölnlycke Health Care Emmanuela Chilauda, píši PL zde. „Pan generální ředitel si stěžuje, že lidé nechtějí u nich pracovat? Tak ať ihned za nabízených 13 000 až 14 000 Kč hrubého na třísměnný provoz nastoupí a pokusí se za tyto peníze přežít. A vyhrožovat zahraničními dělníky? Tak ať řekne ve Švédsku, jakou cenu práce zaměstnancům nabízí!“ napsal Středula. 

Víte ovšem proč firma Bentex Automotive a.s. nabízí práci za 11 až 13 tisíc hrubého a zdůrazňuje, že bere i cizince a inzerát byl na webu Úřadu práce? 

Jednou z možných odpovědí je, že je to příprava na nábor cizinců. Podle platných zákonů může firma zaměstnat cizince, pokud "základní podmínkou pro vydání povolení k získávání cizinců je situace na trhu práce a okolnost, že se jedná o volné pracovní místo, které s ohledem na požadovanou kvalifikaci nebo dočasný nedostatek volných pracovních sil nelze obsadit jinak." Zdroj.

Tedy firmy nabízející nízké mzdy mnohdy pak dovážejí cizince, aby za takové nízké mzdy pracovali. To poté vede k vzniku vyloučených lokalit, protože imigranti s malými platy nemají na slušné bydlení. Šíři se kriminalita, drogy a pod. 

Kdysi jsem slyšel od kamaráda z Francie vyprávět, že podobným způsobem do Francie dováželi imigranty, aby pracovali za nízké mzdy a tak začaly vznikat ony NO-GO zóny sociálně slabých muslimských imigrantů ve Francií. V Německu si takto dovezli zástupy Turků, kterých jsou dnes miliony a vytvářejí i v Německu vlastni turecké oblasti. 

Nejsem ekonom, ale politika založená na dovozu masy imigrantů je sice krátkodobě přínosná pro firmy, ale z dlouhodobého hlediska je obrovský problém pro stát a společnost. Firmy na imigrantech vydělají a státu bude pak muset sanovat vzniklou situaci, až imigranti přestanou pracovat a nebo se stanou sociálně potřebnými.

Ovšem chápu, že mnoha majitelům a vedení firem je to ukradeno, hlavně chtějí vydělávat a neohlížet se na následky. A také chápu, proč se tolika firmám líbí možnost, že nám Evropská unie vnutí povinnost brát masu imigrantů podle kvót, asi si myslí, že tak získají levnou pracovní sílu, která nahradí Čechy.

I kdyby tito imigranti/uprchlíci opravdu začali pracovat, tak za tu nízkou mzdu vytvoří jen další sociálně slabé a jednoho dne nahradí tyto davy imigrantů původní české obyvatelstvo, tak jak se to odehrává dnes ve Francií či Německu ....  

Ale, koho to zajímá, že?

Autor: Lukáš Lhoťan | čtvrtek 9.3.2017 9:29 | karma článku: 37,38 | přečteno: 1551x
  • Další články autora
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).