Lukáš Lhoťan

Britský islámský antisemita opět v Praze

29. 06. 2013 0:30:53
Šéf českých muslimů Muneeb Hassan Alrawi se stal opět středem pozornosti českých medií. Kritizuje prezidenta Zemana za jeho vtípek s pokřikem Alláhu akbar a současně s tím popisuje jak by mohl přesvědčit islámské teroristy, aby propustili unesené dívky, a islámu tak získali bod u české veřejnsoti. Přitom mimo pozornost medii a veřejnosti přijíždí do České republiky na pozváni Alrawiho Muslimské obce známy britský islámský extremista.

Haddad káže v pražské mešitě/archiv autora
V pátek 28 června 2013 opět přijel na pozvání Muslimské obce v Praze do České republiky kontroverzní islámský kazatel Haitham al-Haddad, který zde měl páteční kázání a v sobotu 29. 6 i přednášku v pražské mešitě. Tento islámský aktivista patří mezi přední islámské radikály ve Velké Británii a například nizozemský parlament mu plánuje udělit zákaz vstupu kvůli šíření islámského extremismu.

Haitham al-Haddad již navštívil Českou republiku několikrát a pomáhal zde ustanovit první islámský soud při Muslimské obci v Praze, který se oficiálně jmenuje Islámská komise pro rodinu. Jde o důkaz zárodku budování paralelních struktur islámské komunity mimo právní řád České republiky, který čeští muslimové, slovy duchovního pražské mešity Samera Shehadeha, neuznávají ... O obou islámských duchovních píši více ve své knize Islám a islamismus v České republice (podrobnosti zde). jako i o dalších projevech islámského extremismu v řadách českých muslimů, které rok od roku narůstají.

Profil na Wikipedii anglicky zde.

Anglicky text o islámském radikalismu, antisemitismu a netoleranci al-Haddada.

O minulých návštěvách Haitham al-Haddad jsem psal zde:
Do Prahy přijede hlasatel islámského extremismu

Muslimská obec v Praze podporuje zrušení demokracie?

Nejlepší argument proti islámu je rozhovor s muslimem

Bude se v pražské mešitě kázat o židovských opicích a vepřích?

Lukáš Lhoťan - spisovatel, bloger
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice (podrobnosti zde)., redaktor košer finančního webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent vzdělávacích kurzu o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).

Autor: Lukáš Lhoťan | karma: 26.36 | přečteno: 2344 ×
Poslední články autora