Česko-americký profesor: „Terorismus je dobrá reklama na islám“

22. 04. 2013 11:51:26
Česko-americký profesor bostonské univerzity Igor Lukeš řekl ve vysílání České televize, že teroristické útoky na Ameriku, byly pro šíření islámu v USA dobrou reklamou. Podle jeho slov po každém z teroristických útoků, jako bylo 11 září, došlo k nárůstu výstavby mešit a odívání islámským závojem u žen. Tedy máme se bát toho, že jednou tento nástroj propagace islámu budou používat islamisté i u nás?

Lukáš Větrovec v brněnské mešitě
V tomto vysílání České televize Igor Lukeš doslovně řekl:
„Já si myslím, že budou ještě otevřenější a tolerantnější. A to říkám zcela vážně, neboť lze prokázat, že po teroristických útocích z jedenáctého září došlo v celé Americe k aktivizaci islámu. Mladí lidé, kteří do té doby považovali náboženství svých rodičů za cosi zastaralého, tak se najednou pro něj zapálili. A bylo to vidět na ulicích každého většího amerického města kde byla najednou cela řada mladých žen v muslimských šátcích, v každém větším městě se začaly stavět islámské modlitebny a to všechno za tolerantního sympatického přístupu americké společnosti, která to všechno chápe a příjímá. A já myslím, že naše reakce teď bude velmi podobná.“ Odkaz na video zde.

Je neuvěřitelné, že podobně přemýšlel i Usáma bin Ládin a jeho partička, když na videích získaných americkou rozvědkou v Afganistánu před několika roky oslavovali jak po jejich masakrování nevinných civilistů v USA desítky Evropanů konvertovaly k islámu a začaly ho šířit v Evropě. V Čechách jedním z nich byl například Lukáš Větrovec proslavený doslovným překladem arabských kázání v brněnské mešitě v nichž se kázala nenávist k židům.

Jenže já se tomuto jevu vůbec nedivím. Díky osobní zkušenosti z muslimského prostředí i prostředí naší české společnosti vím, jak mnoho lidí na islámu přitahuje ten jeho nekompromisní a agresivní postoj k všemu neislámskému. Tito konvertité či navrátilci k islámu z řad nepraktikujících muslimů mají k islámu podobný postoj jako ti kdož si oblíbili komunismus nebo nacismus – nemají rádi svobodu a demokracii, ale touží po řádu, poslušnosti a jednobarevnosti společnosti. Některé z těchto věcí jsem popsal i ve své knize Islám a islamismus v České republice. (podrobnosti zde).

Na druhou stranu násilí ze strany muslimů vyvolává jisté zbabělé chování u většiny těch co islám neoslovil, ale přece jen do nich zasel strach. Oni podvědomě vědí a cítí, že pokud by islámu neustoupili, tak by s ním byli konfrontování a tak protože sami tuto konfrontaci nechtějí, radši ustoupí výměnou za to, že si mohou ještě pár desítek let prožít v blahobytu a neislámské společnosti, neboť islamizace jako proces neběží hned, ale vyžaduje jistý čas.

Právě proto je terorismus dobrou reklamou pro islám. Přitahuje to totiž lidi s totalitním, potencionálně násilnickým a netolerantním myšlením. A tedy pokud se bude dále islám šířit jak se šíři, tak se máme za pár desetiletí na co těšit i u nás v ČR.

Autor: Lukáš Lhoťan | pondělí 22.4.2013 11:51 | karma článku: 32.58 | přečteno: 1926x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 37 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 6.40 | Přečteno: 145 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 8.84 | Přečteno: 126 | Diskuse

Václav Kunft

Krásná česká královna Viola Těšínská.

O Viole Těšínské je zoufale málo písemných zmínek. Není divu, nebyla příliš významná a manželkou panovníka byla pouze rok. O to víc může pracovat fantazie.

27.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 14.74 | Přečteno: 336 | Diskuse
Počet článků 854 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2719


Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).

Moje knihy na iDNES.cz - Knihy.iDNES.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...