Islamismus v Lišově – počátek konce sekularismu v českém školství?

25. 03. 2013 15:03:20
Česká televize odvysílala reportáž o kauze islámské fundamentalistky v mateřské a základní škole v jihočeském Lišově. Okolnosti kolem celé kauzy by měly vzbudit pozornost každého demokraticky a sekulárně smýšlejícího občana. Neboť se ukazuje, že v českém školství vadí komunisté, ale nikoli islamisté, a za pozornost stojí hlavně fakt, že prosazení islámského fundamentalismu v lišovské škole vytváří precedens pro budoucí kauzy.

Bez nadsázky lze tedy hovořit o tom, že prosazení islámského fundamentalistického odívání učitelky v české škole je počátkem konce sekularismu v českém školství. Kdo se totiž trochu zabývá problematikou islámu, musí si všimnout, že zatímco umírnění muslimové trvají na tom, že zahalení ženy je neislámským zvykem a nemá oporu v koránu, na zahalení ženy trvají pouze islámští fundamentalisté.

Zde od počátku nejde o paní učitelku, ale o pravidla v českém školství. Ustoupit v Lišově znamená vytvořit zásadní precedens pro jakoukoli jinou podobnou situaci, kdy může další podobná osoba argumentovat právě touto kauzou.

Čeští fundamentalisté se celé kauzy chopili jako vítané příležitosti k prosazení svých zájmu a umlčení odpůrců. Vladimír Sáňka, předseda Muslimské obce v Praze, rozesílal před několika dny email českým muslimům v tomto znění:
„As-salam alajkum wa rahmatullahi wa barakatuh, 24. 3. v 21:15 na ČT1 bude reportáž s názvem Islám ve školce o naší sestře, která jako učitelka v mateřské školce nosí hidžáb, což vyvolalo negativní reakci nikoliv u rodičů nebo vedení školky, ale u protiislámských extremistů, kteří proti ní rozpoutali kampaň a snaží se ji za každou cenu dělat problémy. Tím si toho všimla i media. Ta sestra bojuje za práva nás všech, proto by ji celá naše obec měla rozumným způsobem všemožně podporovat. Ze strany islámofobů se jedná o další zjevné šíření nenávisti proti skupině obyvatel a už se tím zabývá i policie.“

Jak jsem byl informován lidmi přímo z města Lišova, mnozí rodiče s tím, aby učitelka praktikovala islám při výchově jejich dětí, nesouhlasí, ale mají strach ozvat se, aby je muslimové a přátelé české konvertitky Ivany Špírkové nezačali veřejně označovat za rasisty a mstít se jejich dětem. Obdobně již byl protiislamistický aktivista Martin Konvička z Českých Budějovic upozorněn na to, že jeden z přátel paní učitelky si myslí, že za celou kauzou stojí on a vyhrožuje mu fyzickým napadením. Inu mírumilovnost islamismu v plné síle.

Bohužel se to již děje a výše uvedený email je ukázkou toho, jaký význam čeští islamisté přikládají celé kauze. A ukazuje to i na okolí učitelky Ivany Špírkové, kdy ji podporu vyjadřují muslimové schvalující terorismus proti židovským dětem, vraždění odpadlíků od islámu a podobných barbarských zvyků. Nezbývá než se modlit, aby podobné názory nenasála i paní učitelka a po uklidnění celé kauzy je nezačala nějakým způsobem šířit mezi dětmi.

Sama paní učitelka se nechala slyšet, že vše bere jako džihád za věc muslimů a neustoupí, její tvrzení, že nijak děti ve prospěch islámu neovlivňuje, je však otevřená lež, neboť už tím, že se mezi dětmi pohybuje ve viditelně fundamentalistickém zahalení na ně psychologický působí. Základní otázkou zůstává také to, jakým sexuálním způsobem ji malí tříletí kluci ohrožují, že musí být před nimi zahalena?

Základní poučení z celé kauzy tedy je, že prosazovat sekularismus v českém školství znamená být označen za extremistu, rasistu apod. A to nejen ze strany muslimů, ale i jejich spojenců z Českého helsinského výboru a medií.

Džihád v jižních čechách

Autor: Lukáš Lhoťan | pondělí 25.3.2013 15:03 | karma článku: 35.00 | přečteno: 3234x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 72 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 11.07 | Přečteno: 150 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 10.59 | Přečteno: 293 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 32 | Diskuse
Počet článků 854 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2719


Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).

Moje knihy na iDNES.cz - Knihy.iDNES.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...