Pussy Riot aneb proč vadí Rusko a ne Saudská Arábie

Posledních několik týdnu jsme vystaveni mediální masáži o kauze Pussy Riot a o jejich „boji“ za svobodu. To že jako nástroje tohoto boje se používá porušováni zákonu a urážení pravoslavných křesťanů je teď okrajové, podstatnější otázka je proč všem těm bojovníkům za Pussy Riot nevadí mnohem zásadnější porušování lidských práv v Saudské Arábii?

Pro ukázku pokrytectví uvádím zprávu jenž jsem napsal pro židovský multikulturní web Shekel.cz o nejnovějším případu porušování náboženské svobody v Saudské Arábii zde.

Zadrženému buddhistovi hrozí smrt za to, že chtěl praktikovat svou víru. Samozřejmě to není jediný případ. Podle islámského prává šaria, které platí v Saudské Arábii, je nejen praktikováni neislámských náboženství, ale i odpadnutí od islámu považováno za trestný čin s možným trestem smrti. V Saudské Arábii jsou zadržovaný v otřesných podmínkách desítky lidí za snahu žít svobodně a většině z nich hrozí i trest smrti za nepodřízení se islámským zákonům.

Ano, Pussy Riot hrozí neuměrný trest věznění za jejich barbarské chováni v pravoslavném kostele, ale nikdo je nechce vraždit. Přesto jsou naše media a výroky některých osobností veřejného života velice radikálně proti-ruské. Jenže naopak mnohem nebezpečnější chováni Saudské Arábie je bez odezvy. Z webu takové Amnesty international se ani nedovíte, že v Saudské Arábii se vůbec něco děje v otázce lidských práv. A naší političtí bojovníci proti ruskému zlu, také mlčí. Inu saúdskoarabské peníze utracený v Česku mají svou moc. 

Rusko bylo, je a bude vždy silným hráčem ve světě a může být pro nás nepřítelem stejně jako bylo a může být Německo a další země. Dnes ovšem čelíme mnohem většímu nebezpečí, nebezpečí islamizace financované také ze Saudské Arabie v rámci "obchodních" aktivit v ČR, píši o tom například v knize Islám a islamismus zde, ale koho z politiků či novinářu to zajíma? Saudská Arabie je přece oficiálně spojenec České republiky, byť je to tisíckrá totalitnější země a ohrožuje naši bezpečnost více než Rusko.

Kladu si tedy otázku: co je horším a zasloužilo by si to pozornost naších medii, aktivistů a politiků? Tři roky pro Pussy Riot za barbarské chováni v pravoslavném kostele nebo vražda buddhisty za snahu praktikovat náboženskou svobodu v islámské společnosti?

Autor: Lukáš Lhoťan | čtvrtek 9.8.2012 20:30 | karma článku: 27,97 | přečteno: 1595x