Lukáš Lhoťan

Benjamin Kuras: „Soumrak bílého muže“

1. 08. 2012 20:51:44
Kniha česko-anglického spisovatele Benjamina Kurase "Soumrak bílého muže" popisuje aktuální stav úpadku naši evropské civilizace. Kuras jako euroskeptik a odpůrce multikulturalismu bude nejspíše opět svými odpůrci nařčen z toho, že šíři konspirace, blbou náladu a nepotvrzený mýt o konci Evropy, ale jím zmiňovaná fakta a události jeho kritici popřít nemohou.

Obálka knihy

Smrti bílého muže je tedy spíše ani ne tak knihou o Evropě, jako spíše o nás samých a skrytých příčinách našeho úpadku v naši vlastní historii a společnosti. Logické je, že jiné civilizace a kultury při svém rozmachu těchto chyb využijí k svému prospěchu.

Kuras se nejspíše touto knihou stane i "nepřítelem pro část pravice a evropských politiků, protože poukazuje na to, že mnozí z těch kdož mluví o selhání multkulturalismu a obraně před islamizací, tak sice získávají volební hlasy, ale nic proti multuikulturalismu a islamizaci ve skutečnosti nečiní. Naopak mnohdy v zákulisí participují na vztazích s islamisty a islámskými podnikateli.

Sama kurasova kniha se ani tak nevymezuje proti islámu, jako proti náladě části Evropanů, i Čechů, vůči své vlastní civilizaci a společnosti jíž pohrdají a pomáhají Evropě nepřátelským společnostem, v jejím zničení.

Za největší problém autor také považuje demografický propad. "těmito metodami bílý muž za padesát let ochudil planetu o dvě stě milionů lidí bílých a obohatil o dvě miliardy lidi pestrobarevných", konstatuje Kuras.

Skutečnost, že naše česko-evropská společnost je vystavena náporu společností a civilizací jenž nás považují za slabochy a vhodné k asimilováni, hlavně ve prospěch islámské civilizace, (politicky korektně řečeno islamistické ) je jen smutným dovětkem celé knihy.

Jenže reakce části evropské společnosti odmítající multikulturalismus je také nebezpečná. Tito odpůrci multikulturalismu totiž reagují oživením antisemitismu a konspirací o tom, že za vším jsou židé. Židé, kteří se podílely na vzestupu naší civilizace a rozvoji vědy jsou dnes cílem těch, kteří potřebují najít obětního beránka odpovědného za úpadek Evropy.

Jistě my křesťané se s našimi židovskými spoluobčany neshodneme na mnoha teologických otázkách, ale my křesťané a židé jsme spolutvůrci evropské civilizace, která nemá v dějinách světa zatím obdoby a která po většinu své existence byla vystavena pokusům o dobytí různými jinými civilizacemi. Hlavně tou, která vznikla v arabsko-muslimském prostoru.

Celou kurasovu knihu o stavu dnešní evropské společnosti lze shrnout citátem Karla Poppera: "Tolerance nemůže přežít, jestliže toleruje netolerantnost." A jak jsem řekl jednomu svému kamarádovi vyznávajícímu multikulturalismus: "Pokud se budou mýlit lidé jako jsem já a Kuras, tak se nic zásadního nestane. Ale pokud se budou mýlit multikulturalisté, bude to konec naší civilizace."

  • Nakladatel: Eminent
  • ISBN: 978-80-7281-445-9, EAN: 9788072814459
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 208 stran, 12,5 × 20 cm, česky
  • Rozměry: 12,5 × 20 cm
  • Rok vydání: 2012
Autor: Lukáš Lhoťan | karma: 32.97 | přečteno: 4261 ×
Poslední články autora