Bude muslimský antisemita kázat v Třebíči?

Již dvakrát navštívil Českou republiku islámský extremista z Velké Británie. Dvakrát neučinily české úřady žádné opatření k zabránění vstupu tohoto extremisty a při druhé návštěvě již neměly zájem ani česká média informovat o návštěvě této významné postavy radikálního islámu v Evropě. Co se tedy bude dít při příští návštěvě tohoto extremisty v červenci?

Podle informací z pražské muslimské komunity plánuje Svaz muslimských studentů a mládeže v červenci pozvat přednášet i Haitham al-Haddad který již byl v České republice dvakrát na pozvání Islámské nadace v Praze a Muslimské obce v Praze, kterou vede místopředseda Ústředí muslimských obcí v České republice Vladimír Sáňka.

Jak jsem zde na blogu upozorňoval již několikrát, proslavil se Haitham al-Haddad svými antisemitskými projevy, nenávisti k neislámské Evropě a prohlášeními o tom, že demokracie je pouze cesta k moci pro muslimy a po získáni moci musí být demokracie nahrazena islámem z dalších kongresů pro české muslimy v Třebíči (podrobnosti zde). Podle informací pražských muslimů má na tomto táboře vzdělávat české muslimy konvertity. Zde nezbývá než se ptát jak to tedy je s tím radikalismem českých konvertitů, když je pomáhá radikalizovat Ústředí muslimských obcí vedené brněnským předsedou Islámské nadace Muneebem Alrawim?

Dnes jsem byl také upozorněn na toto video z Holandska, kde Haitham al-Haddad obhajuje vraždění odpadlíků od islámu, kamenování cizoložnic apod. Ano, to vše propaguje jako správný islám i muslimům. Jeho čeští přátelé z Ústředí muslimských náboženských obcí sice mohou sehrát divadlo proč česká média o tom, že je pozvou na nějakou „přednášku“, kde Haitham al-Haddad si hraje na umírněného, ale důkazy z Evropy vypovídají o jeho jiné tváři, kterou může propagovat bez pozornosti veřejnosti mezi českými muslimy.

Myslím si, že Haitham al-Haddad je jeden z těch případů, kdy někteří jedinci z řad české Bezpečnostní informační služby vědomě tolerují pohyby islámských radikalu po České republice. Proč Ministerstvo vnitra a policie ČR nevyužije práva na zákaz vstupu tomuto extremistovi do ČR mi je také záhadou. Nástrojů k boji proti těmto islámským extremistům má přitom BIS i Vnitro víc než dost a pokud by postupovalo dle Německého vzoru, nemohli by se radikální muslimové přesouvat po Evropě mezi muslimskými komunitami tak bezproblémově jako dosud.

Pokud tedy přijede Haitham al-Haddad na islámské shromáždění do Třebíče bude to definitivní ukázka toho jak místo nacistů v dnešní Evropě nahrazují islamisté, neboť třebíčskou židovskou komunitu vyvraždili právě nacisté a Haitham al-Haddad by dnes rád vyhladil stát Izrael, podoba čistě náhodná?

Bohužel většinu českých politiků, novinářů a veřejnosti to vůbec nezajímá a nejspíše to je jedno i obyvatelům Třebíče, mnoha českým židům apod. Bohužel díky jejich nezájmu se mohou představitelé Muslimské obce chlubit, že na jedné straně mají dobré vztahy s židovskou komunitou v Česku a zadruhé propagují islámské antisemity. Jo, kdyby takové projevy jako Haitham al-Haddad měl třeba Adam B. Bartoš to by bylo křiku ….

Autor: Lukáš Lhoťan | pátek 22.6.2012 17:35 | karma článku: 26,79 | přečteno: 1928x
  • Další články autora
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).