Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdo zná Nový zákon tak zná příběch fanatického pronásledovatele křesťanů Šavla- Pavla.

Z jiného soudku. V naší farnosti máme kaplana, který v mládí měl z věřících legraci, ale přišla sovětská okupace a všechno bylo jinak. Studoval na kněze v Itáli a žil dlouho v Argentině. Takže umí oba jazyky kde žil nebo studoval.

1 0
možnosti

1) Zeptal bych se Halíka aby mi vysvětlil proč se židé dostali do babylonského zajetí.

2) Pak bych zeptal co provedl proti Bohu Šalamoun.

0 0
možnosti

Máte naprostou pravdu, autore. Halík mi také připomíná ty namyšlné "farizeje a znalce Písma". Je to přeci pan profesor. Žel, právě ti (vy)studovaní "znalci písma" nemají v Novém zákoně zrovna dobré reference a nad "Ježíšovými slovy zástupy žasly, neboť jeho slovo mělo moc"

To však byli prostí lidé a slovu Spasitele neměli problém porozumět.!!

8 0
možnosti
Foto

Proč by si tedy kněží měli dělat názor podle původně fanatického muslima a nyní fanatického antimuslima.

Pokud si budete o někom chtít udělat úsudek zřejmě se nespolehnete na diskuzi s jeho bývalým partnerem se kterým na sebe podávají trestní oznámení atd.

Pokud se mají kněží seznámit s islámem měli by hovořit s někým na jejich úrovni. Třeba s nějakým uznávaným Imámem nebo někým kdo se islámem profesně zajímá.

PS. Členem muslimské obce jste byl do roku 2012-to zas není tak dávno jak tvrdíte. Nikdy jsem neslyšel pana halíka někoho urážet-ani vás ne.To, že jste byl fanatický muslim a teď jste fanatický antimuslim je realita.

1 20
možnosti

Překlad do češtiny: o islámu smějí diskutovat jen eurohujeři a kdo si to nemyslí, je fanatik (Polického noc oblíbené slovo, které použil tentokrát jen 4x). K obsahu článku jinak opět nic.

10 2
možnosti
Foto

Budu-li chtít mít ucelený obrázek o nějakém člověku, dost těžko mi postačí názor jeho ex-manžela nebo ex-manželky, dá se totiž s velkou pravděpodobností předpokládat, že nezískáme zcela nestranný a objektivní náhled. To jen tak na okraj, a jak vás tu reflektuji ... pravda jen občas, ale už dost dlouho, cca 8 let, raději budu věřit Halíkovi než vám ... nemluvě o tom, že dříve než začal "spravedlivý" boj proti "imigrantům" nikoliv jen Islámu, ale proti lidem ... byl Halík jedním z těch, kdo se snažil o diskuzi a porozumění mezi náboženstvími, mezi vědou a náboženstvím a pod. .. tedy alespoň jak jsem to zaznamenal já. Mluvit o Halíkovi jako o šiřiteli islámu, je pak pohled čímsi postiženého člověka, čím, to víte asi nejlépe sám. :-/Rv

4 8
možnosti

Halík je typem člověka, který má své vyhraněné názory a dokáže je jasně a důrazně prezentovat.

Vůbec není nic špatného na tom, že s ním mnozí nesouhlasí a dokáží formulovat proč. Mnohem horší ovšem je, že mnozí Halíka odsuzují či nálepkují jen pro jeho názory.

Tady ovšem musím uznat, že Halík to dělá sám také - je to taková "slabost" intelektuála, který názory zejména těch lidí, kteří nejsou na jeho výši, až příliš snadno hází do stoupy, bohužel však i s jejich autory. To není hledáním dialogu.

3 1
možnosti

K73a62r30e79l 20M47a93s20e98k

10. 8. 2016 14:08

Nevídiím důvod, proč by profesor Halík hledal dialog s náboženským fanatikem, který o něm navíc neustále lže (Halík se bojí diskuzí, je šiřitelem islámu, namyšleným akademikem, namyšleným narcistním egoistou...).

2 5
možnosti

Halík nechce vidět islám, ale chce vidět svojí utopickou verzi křesťanství...

Mimochodem, zde je něco od člověka, který islámu rozumí jako málokdo

http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=24198

Přestože tzv. Islámský stát nelze ztotožňovat s celým islámem, je nicméně pravda, že je výrazem jednoho z islámů – říká prof. Rémi Brague. Tento francouzský filosof a znalec arabského myšlení vstoupil do diskuse následující po nedávných útocích v Západní Evropě. V rozhovorech, které udělil (Le Figaro, Valeurs actuelles, Il Foglio), poukazuje na to, že situovat islamisty mimo islám je neoprávněné.

Ve skutečnosti jsou jejich činy pokusem následovat jednání, které nejstarší biografie připisují Mohamedovi. Je to zároveň také největší problém v postulované reformě islámu. Prof. Brague poznamenává, že pro muslimy nemůže být vzorem pokoncilní obnova církve, neboť koncil měl být návratem k ideálním počátkům křesťanství. V islámu je ovšem nejhorší právě jeho počátek, kterého se dnešní islamisté dovolávají. V evangeliích nenajdeme pobídky k násilí, ale v Koránu a v Hadísách ano, čteme-li je doslova – dodává prof Brague v rozhovoru pro Le Figaro.

16 1
možnosti

Halík je duchovní svůdce. Jako křesťan se od něj distancuji.

12 1
možnosti

Přeceňujete svůj význam, mladý muži.Včera Mekka, dnes Santiago de Compostela

a zítra Lhasa ?;-D

3 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS