Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Izrael získal toto relativně rychlou operací založenou na přeletech nad cizím územím v podobě provokace, sestřelením řady letounů cizích zemí a sestřelením omylem vojska USA se smrtí 34 osob nová území 1 milion Arabů. Tomu se říká výhra. Ale měli tato území, což považovali za klíčová. Když by ale nezatlačil SSSR na USA, aby zatlačil na Izrael, mohlo to být ještě úplně jinak.

0 2
možnosti
Foto

Bože ženská co to pindáte. Nějak tomu nerozumím.

1 0
možnosti

22.června 1941 zahájil wehrmacht preventivní úder proti Sovětskému svazu, kdy během pár dnů téměř zničil jejich armády. Pěkná paralela, že?

1 4
možnosti
Foto

Konference v San Remu v roce 1920, svěřila mandát nad částíbývalé Otomanské říše (zeměpisně je možné toto území vymezit jako Zajordánsko aPředjordánsko (případně Země Izrael, Palestina nebo Jižní Sýrie) VelkéBritánii. Zde tedy máme celek – 100% území o které se později hrálo a hrajedodnes. Toto území zabíralo 118 000 km/2. Dne 16. září 1922 Velká Británie představila Spojeným národůmmemorandum, podle kterého se o národní domovině pro Židy nemělo týkatZajordánska, které bylo předáno Hášímovcům. Bylo to zejména z obavy, že Arabovév Palestině napadnou francouzskou Sýrii a ta zpětně Britský mandát. Memorandumbylo připraveno v březnu 1921 na konferenci v Káhiře. Předpoklad byl takový, žeArabové uspokojí své mocenské ambice v Zajordánsku a Židé vytvoří národnídomovinu západně od řeky Jordán. Zajordánsko bylo předáno králi Abdulláhovi,který byl dosazen Velkou Británií. Území ale stále zůstávalo pod Britskýmmandátem a to až do 22. května 1946, Dne 25. května pak vzniklo samostatnéJordánsko. Zajordánsko bylo již od oddělení od původního mandátu židovskémupřistěhovalectví uzavřeno. Z původního Britského mandátu tvořilo Zajordánskocelých 77%, což je 91 000 km/2.

0 0
možnosti

Po atentátech ve Francii bylo v novinách, že z Francie odcházejí Židé do Izraele kvůli bezpečnosti. Nikdo se nepozastavoval nad tím, že odcházejí z Evropy, kde mohamedáni jsou menšinou (zatím), do země, kde je jich mnohem více.

S Izraelem se srovnávat nemůžeme. Vojenská služba je povinná i pro ženy, na armádu jde podstatně větší část rozpočtu, my máme 30 tanků....

3 0
možnosti

J40a63r59a 57R66a55n58k

9. 6. 2016 0:37

Oni odchazeji hromadne i z Madarska, pane Jilku, po Orbanove sepisovani zidovskych jmen.

0 0
možnosti
Foto

No já nevím, ale fakt je ten, že Izraelci prohráli, protože byli donuceni porušit princip nepřivlastnění si území silou. A dodnes za to platí. A to tvrdě. Už je to stálo více než 1 bilion amerických dolarů.

1 2
možnosti

ono to není zas tak zlý. Protože kdyby skutečně prohráli,tak by už vlastně neexistovali jako stát vůbec. Proto bylo nutné,alespoň vojensky, vyhrát. Pak se to hodilo při jednáních,třeba, s Egyptem. Za to, že vzdali kus egyptského území, které dobyli, mají zaručenou smlouvu, že je Egypt nenapadne. Ostatní arabské státy dodnes spílají Egyptu, že se odklonil od společného tažení proti Izraeli. V případě Golánských výšin to bylo v pořádku,že je mají ve své moci. A z toho, že Jordánsko nechce zpět své území těží vlastně Palestinci, kteří se tam usadili. Al-Fattáh je svolný k jednání s Izraelem, proto vláda Izraele se s nimi na různých otázkách bezpečnosti vždy dohodne na rozdíl od Hamásu v Gaze

2 0
možnosti

Muslimů je stokrát více než židů, ti jsou ovšem tisíckrát úspěšnější než rozhádaní mohamedáni, proto i židovský ministát přečíslí mnohokrát papírově silnějšího protivníka. R^

8 1
možnosti
Foto

I28v20a98n 57M19a22r55e73k

7. 6. 2016 19:49

*** IZRAEL*** R^V

4 1
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).