Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ahlán wasahlán ve skutečném světě, zdravím Tě, Lukuši, a přeju požehnaný a poklidný zbytek neděle.

0 0
možnosti
Foto

A muslimská jednota? Pokud se tady rozšíří muslimové, tak nejspíš začnou požírat jeden druhého (jako na Blízkém východě) - sunnita šíitu a jednotlivé sekty navzájem mezi sebou - jako doklad může posloužit vražda muslima muslimem v Británii, protože ten si jenom dovolil popřát křesťanům klidně prožité Vánoce.

3 0
možnosti

tohle je opravdu hodně blbej článek.

Na Pyrenejském poloostrově se mezi sebou mydlili nejen muslimové a křesťané, ale i muslimové mezi sebou a křesťané mezi sebou. Nešlo ani tak o náboženství, jako o moc. A protože šlo o moc, křesťanští i muslimští vládci na svých územích tolerovali jakákoli náboženství, pokud se jim to ekonomicky vyplatilo. Pokud se jim to nevyplatilo a různé křesťanské či muslimské nebo židovské komunity odmítaly poslušnost, vládcové se s nimi nemazlili.

Změna nastala, když v 15.století Ferdinand Aragonský sjednotil Španělsko. Muslimské Maury pak toleroval, ale Židy vyhnal. Španělsko tehdy musely opustit statisíce sefardských Židů, což způsobilo Španělsku velké ekonomické a kulturní škody. Maurové předtím na svém území Židy tolerovali, sjednocené křesťanské Španělsko nikoli.

V 16.století pak následovala násilná kristianizace Maurů. Kdo z Maurů odmítl pokřťení byl vyhnán nebo zmasakrován.

3 2
možnosti

K96a47r51e79l 95M68a46s16e25k

22. 5. 2016 21:18

Buďte shovívavý, pane Šejno, Lhoťan je přece náboženský fanatik.

0 2
možnosti

Ta proklamovaná tolerance byla hlavně ze začátku tak trochu z nouze ctnost. Muslimové sice porazili křesťanské armády, ale pořád to byla jen hrstka dobyvatelů v cizí zemi. Dokud svou pozici dostatečně neupevnili, nemohli riskovat nějaké skutečně masivní povstání. Postupně však přitahovali šrouby a křesťané i židé se ocitali v čím dál horší pozici.

6 0
možnosti

Pěkný článek. Jen ještě naokraj, nešlo jen o křesťany. V roce 1066 byla vyvražděna židovská komunita v Granadě, ve 12 století museli židé v muslimské části Španělska konvertovat, odejít nebo zemřít. Celá ta muslimská tolerance je jen mýtus, který slouží k podrytí schopnosti bojovat.

8 0
možnosti

Souhlasim s Vami. Byl-li ten stat tak uzasny a krestane v nem zili dustojne a v miru, procpak tito krestane ten skvely stat pred nenavistnymi sousedy nebranili? Za me karma.

2 0
možnosti

Tak silný název článku a fakta 0. Škoda.

0 3
možnosti

Jaká fakta byste si představoval? Zkuste autorovi poradit:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).