Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J48a25n 55P78u77l77e15c

14. 5. 2016 9:08

Když o prachy jde vždycky až v první řadě. ;-)

0 0
možnosti
VN

Politika se již dávno stala byznysem ...bojem za ideje už hodně dlouho není. A proto není vůbec překvapivé , že někteří jedinci našli "své" téma. Kdyby tito jedinci bojovali za svoje ideje společně , možná by mohli něčeho dokázat....takto akorát ukazují světu , že jim jde o jedno..o korýtka a prachy...antiislamismus je až na druhém místě..

Zajímalo by mne , kdyby nastala situace , že saudská královská rodina by pozvala politiky z těchto spolků na návštěvu jejich země. Troufnu si tvrdit , že by toto pozvání neodmítl nikdo z nich a kdyby těmto jedincům byl nabídnut ohromný balík za konvertování k islámu , že by se z antislamisty Konvičky vrátil islamista Konvička...

1 1
možnosti
MK

Poslední věta jen odhaluje Váš způsob myšlení; přeji Vám šťastnou cestu do SA!

0 0
možnosti
RM

Asi po roce karma pro Lhoťana.

1 0
možnosti
RS

Jak vidim, tak to pan Lhotan vsechno popletl. Zapomel totiz na to rozhodujici: na lid. V Nemecku pruskum ukazal, ze Nemci uz Merkelovou nechteji. Jak je to s pruskumem ohledne islamu u nas? Kdyby autor byl demokrat vedel by, ze mineni mas je daleko dulezitejsi nez hnuti.

0 0
možnosti
VN

To , že nechtějí Merkelovou ještě neznamená ,že chtějí nějaké protiislámské extrémisty...

5 1
možnosti
Foto

A může to probíhat jinak? Antiislám slibuje levné politické body, takže se na to téma logicky přichytí určitý typ lidí. Každý se snaží obloudit lidi radikální rétorikou, takže potřebuje dokázat, že on je největší kohout na dvorku...

3 0
možnosti
ZA

Pane Lhoťane hezky jste shrnul situaci, jen to řešení, které navrhujete, asi není za stávající situace možné. Pokud chcete bojovat za zničení něčeho, potřebujete vůdce a poslušné vojáky, aby v jednotném šiku potírali nepřítele. Demokracie, otevřenost a pluralita názorů v boji nemají co dělat. Pokud by se tedy protimuslimské skupiny měly orientovat na pluralitu názorů a demokracii, musely by najít nějaká konstruktivní témata a společné cíle, o kterých se dá diskutovat. A pokud by chtěli dostát tezím o svobodě názoru, museli by prostě nechat muslimy na pokoji a jen je prostě neprotěžovat, ne se je snažit zničit. Demokracii potřebujete, když chcete tvořit. Pokud je vaším cílem cíleně bořit, je nutná totalita.

5 0
možnosti
Foto

Maličký problémek je v tom, že jakmile zavedete totalitu, může trvat pár desetiletí, než se jí zbavíte. Demokracii nelze vytvořit bez demokratického myšlení, které si v totalitě nikdy nevytvoříte. Logickým důsledkem bude, že dokážete jen bořit, ale stavět už ne.

1 0
možnosti
MK

Pane Lhoťane, pláčete sice hezky, ale ve stejném duchu, jak se navážíte (skoro se škodolibostí) do celého antiislámského hnutí, tak stejným způsobem, když se na Vás nedostalo místo ve vedení IVČRN, jste se jako první navezl do Konvičky. (přesto, že Vám IVČRN pomohlo s prodejem vašich knih) Není divu, že Vaše rýpání někdo vyhodnotí jako službu muslimům.

3 1
možnosti
LL

Vidíte? Uvažujete přesně jako muslim, kritika je pro Vás rejpání, napadáni a nevím co ještě. Stejně tak je pro vás nepřijatelné veřejné vysloveni odlišného názoru. Také sdílím občas věci z webu IvČRN, takže by mi za propagaci měli líbat nohy? podle vaši logiky ano. Bohužel dokud budete uvažovat takto totalitně, tak s nedivte, že normální lidi neoslovíte ...

5 0
možnosti
JV

J29i34ř71í 42V95a40c21a

10. 5. 2016 22:30

Problém nejspíš bude, že je to všechno "Anti-...". Řekl bych, že tam je špatná algoritmika procesů, která vede vždy k rozpadu.

Tohle již nemá cenu spojovat, ale je třeba to nechat vyhnít a případně počkat, jestli se někomu z nich něco povede.

0 0
možnosti
HA

Pravda a láska vítězí, lež má krátké nohy.

Proti islámu se dá účinně bojovat buď pravdou, anebo násilím.

Pravdu lží porazit nelze, proto islám demokraticky taky zničit nelze, jelikož už 1400 let se nikomu nepodařilo argumentačně zpochybnit pravdivost jeho hodnot.

1 0
možnosti
Foto

Celé antiislámské hnutí je založeno na nesnášenlivosti a nenávisti.

To nikdy ani jinak než vzájemnou nesnášenlivostí a nenávistí ani dopadnout nemohlo. Ten kdo seje nenávist a nesnášenlivost nikdy porozumění a spolupráci nesklidí.

Žádná strana a hnutí, která má svůj program založen na tom být proti něčemu nic dobrého přinést ani nemůže.

14 10
možnosti
MK

Vy jeden "odborníku" na antiislámské hnutí; není právě ta nesnášenlivost, nenávist, návod k násilí atd. prvotní u islámu?!!!

4 3
možnosti
Foto

Já už to napsal vícekrát. Martin Konvička je znalec Koránu ale není znalec muslimů. Asi kdybyste jej probudili ve 3 ráno, bude schopen odcitovat jednotlivé pasáže bez chyby, podobně jako Karel Roden jméno Mirečkova dědečka v básnících. To je ale vše. Pro spolehlivý chod hnutí nebo politické strany či skupiny, je to dost málo a ta je pak velice náchylná na přísavky, jak jsme tomu byli svědky u BPI.

2 1
možnosti
MK

jo jo, znalec Koránu, který ten Korán ani nepřečetl celý :)

4 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).