Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Statistika ze Svycarska je takova, ze po 10 letech ma jakoustakous praci 45% uprchliku. Spis spatne placenou, tudiz i tak si chodi pro socialni davky. No a tech 55% nema praci ani po deseti letech. Tudic cele - pocetne - rodiny ziji ze socialnich davek.

0 0
možnosti
Foto

Nebude problém náhodou jinde? Zastáváte se neziskovky, nedávno si zde jeden bloger dal tu práci a vyhledal si informace o její historii. Já to nedělal, ale pokud je pravdou, co zde napsal, tak to mnohé vysvětluje. V minulosti více než 90% příjmů z darů, byla spotřebovaná na provoz. Pokud vycházíme z těchto informací, tak je možné, že prostě dělá svůj kšeft a lidé, které k nám vozí jsou jen vedlejší produkt a dle toho může vypadat úroveň výběru. Vycházím-li ( je-li to pravda) s informace, že tolik propíraná rodina, žila v bezpečí v Bejrútu, údajně v penziónu. Není velkým tajemstvím, že v Libanonu žije velký počet Syřanů, kteří utekli před válkou. Ostatně osobně jsem se na toto téma bavil s Libanonci.

Teď k jádru, myslíte si, že tato skupina lidí představuje ty nejpotřebnější lidi v nouzi, které se tam ( i třeba mezi křesťany) nachází? Možná pochybná minulost neziskovky, dobře situovaní lidé k nám dovezený a přitom Libanon je plný utečenců, různých soc. skupin. ( Dle mých info, tam děti syřanů mají zajištěnou školní docházku, nikdo po nich nestřílí) Víte mnoho otázek, škoda, že na ně nehledáte odpovědi. Škoda, protože pak by měl článek větší váhu;-) Bez jejich výkladu tady něco zapáchá, nabízí to pohled, že jde především o kšeft a ne o pomoc. Byla by škoda, pokud to je pravda, protože seriózní přístup k pomoci je třeba. Nebo jste snad slyšel v minulosti o této neziskovce? O její práci a referencích? Prosím napište o tom, budu rád, když to co o ní zde kolovalo nebude pravda. Pokud ne a přesto jí v článku nepřímo hájíte aniž by jste si položil otázku co jsou zač, tak se na mně nezlobte, ale váš článek nemá hodnotu ani žvástu.

5 0
možnosti
MO

Souhlas. Hysterie okolo křesťanských uprchlíků je stupidní.

Odpor proti islamizaci chápu.

2 0
možnosti
TD

Hmm, dnes Přímá odvysílala další reportáž, kde zazněly i položené otázky. Ukázalo se, že stížnosti na špatné bydlení panu uprchlíkovi nikdo nepodsouval, naopak - neustále se k tomu sám vracel a na položené otázky vlastně neodpovídal. Jsem zvědavý, na co si budete stěžovat teď.

14 0
možnosti
MP

Díky, pane autore R^. Největší vřeštidla už se projevují, ale podle průběžné karmy to vypadá, že ne všichni Češi už ztratili soudnost a dobrou vůli :-).

2 4
možnosti
JC

Jakže jste onálepkoval oponenty článku?8-o

Inu, argument;-);-D

4 1
možnosti
MC

Ti lidé rozhodně nepůsobí dojmem strádajících, před válkou vlastní život zachraňujících lidí. Spíš to vypadá jako dovolená rodiny, která má pocit že si zaplatila vyšší komfort a že je cestovní kancelář ošidila.

11 0
možnosti
JC

Vidím to stejně. Zřejmě jim bylo naslibováno víc, než nakonec dostali a mohou dostat.

Lidé prchající před válkou a umístění v uprchlických táborech vypadají po čertech jinak.

8 1
možnosti
Foto

H20a88n62a 56V15l67k83o75v81á

19. 2. 2016 19:43

Pane Lhoťane, myslím, že všem nám jsou bližší křesťané než muslimové, raději bychom ty vzdělané než nevzdělané....

To, že jsme se (já byla mezi nimi) pozastavili nad "náročností" syrských křesťanů v Jihlavě je logické - běžný český standard (viz. videoprohlídka bytů) jim nebyl dost...

Z toho plyne, že když máme přijímat uprchlíky, měli bychom přijímat takové KTERÉ SI MUŽEME DOVOLIT. Dávat každému dům a tři auta - protože to měl v Sýrii - si dovolit nemůžeme.

A jinak, řečeno s paní Moudrou - Bubububububu

12 0
možnosti
MP

Vždyť ten pán se vyjadřoval na verandě v Okrouhlíku. Videostřih na jihlavské byty tam zamontovala TV Prima. Kdoví, jak to bylo.

Vyjádření bylo nešťastné, ale 3 auta opravdu nepožadovali. Takhle si každý přidá jednu spekulaci a lidská nenávist se roztáčí na plné obrátky. Ve Smilkovicích už mluví o muslimáčích, kterých bude za 10 let milion. Přitom diakonie SCEAV je v kraji vysoce důvěryhodnou organizací.

2 4
možnosti
JC

Pane jo! To jsou konspirační propletence, ale myslím si, že s tímto neuspějete ani u muslimů, ani u křesťanů a ani u ateistů. :-)

4 1
možnosti
Foto

ono mu uniklo, že křesťani byli na plán (kvóty se týkají osob přivandrovalých do Itálie a Řecka, což tyto nebyly)

5 1
možnosti
Foto

H18a82n18a 17V78l20k91o52v53á

19. 2. 2016 19:39

Napadlo mne to stejné.

3 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).