Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takže abych to shrnul: místní slunka nám tu vyjmenovávají všechna jeho ocenění a tituly, každého, kdo ho kritizuje označují div ne za popeláře a k obsahu jeho lživých výroků nejsou schopni říct ani půl písmene. Že mě to překvapuje, jim nezáleží na tom, co kdo říká, ale kdo to říká.

1 1
možnosti

K druhému bodu. Halík jasně v článku píše, že: Zavedou přistěhovalci pro Čechy právo šarí'a, jak jsme denně strašeni na internetu? Šarí'a je právo náboženské a platí jen pro muslimy – obdobně jako talmudická halacha platí jen pro Židy. Židé a křesťané ani v muslimských zemích nebyli nikdy šarí'ou vázáni, řídili se vlastním právem. (Princip teritoriality, tedy platnosti šarí'y plošně na území státu, čehož se dnes dožadují radikálové, je de facto – což oni si vůbec neuvědomují – převzat z evropských vzorů právních systémů pro státní území.) Je absurdní bát se, že několik tisíc uprchlíků – i kdyby všichni byli pravověrní muslimové – udělá z naší země zemi islámského práva. A co další generace? Pokud během několika staletí se naši lidé nebudou rozmnožovat nebo úplně opustí křesťanství, pak je otázka, zda si naše země přechod do jiné kultury nezaslouží! Celý článek zde: http://halik.cz/cs/tvorba/clanky-eseje/clanek/214

Tedy, Šádi lžeš. Nikde tam neříká to co tvrdíš ty. Naopak říká, že Židé a křesťané ani v muslimských zemích nebyli nikdy šarí'ou vázáni. Buď se tedy omluv, nebo jsi opravdu už tak morálně zdegenerovaný, že už ti tvé lhaní přijde jako pravda, když bráníš islamizaci?

0 0
možnosti

Myslím si, že urážky a otevřená lež Šadiho si zaslouží jedinou odpověď. Nejprve jeho urážky. Tedy Šadi by se měl odstěhovat do vysněného islámského ráje, přece jen tvrdí rodině v Arábii, že je muslim a nám, že muslim není :-) Tedy milý Šádi, tihle lidé jsou pro tebe také nuly, potože: James Watt (nedokončená základní školní docházka), John Harrison (vynálezce námořního chronometru; nikdy nechodil do školy), Michael Faraday (jen základní vzdělání), Isambard Kingdom Brunel (inženýr a podnikatel v železniční a námořní dopravě; jen ukončené středoškolské vzdělání) či Henry Bessemer (autor přelomových vynálezů v oboru metalurgie, který se ve věku 26 let bez formálního vzdělání stal členem francouzské Akademie věd).

Zdroj:http://ceskapozice.lidovky.cz/zapad-v-agonii-0fj-/tema.aspx?c=A150130_121046_pozice-tema_houd

0 0
možnosti

Oprava: nejkonzervativnejsich VYKLADU pramenu islamskeho prava...samozrejme.

0 0
možnosti

Mily Lukasi. Kdyz pominu znacnou nerovnovahu mezi vzdelanim, erudici a zkusenostmi pana Halika a tou tvoji (uz jsi dodelal tu maturitu?), musim podotknout, ze pan Halik psal o situaci v Evrope, tedy situaci, kde jsou muslimove v jasne minorite. A tam, i podle tech nejkonzervativnejsich pramenu islamskeho prava, rozhodne saria neplati na vetsinovou, neislamskou, spolecnost.

2 0
možnosti

jj, prvni faze dzihadu - to zname. taky vime, co bude nasledovat, az tu bude muslimu vetsina. 

jinak erudice halika je jedna velka zoufalost. a i kdyby byl opravdu v necem kapacita, jako, ze fakt neni, pak co to ma do cineni s tim, ze v tomto pripade proste nema pravdu. saria je podle islamu dana bohem a v zemi, kde se praktikuje, se ji musi ridit jak muslimove, tak kafirove..

1 1
možnosti

Jakoby Halík říkal: "Nechtěli jste (můj) katolicismus, budete mít islám (imigranty) a udělám proto všechno.".

1 1
možnosti
Foto

J41a98n 93R75ý17z73n50a83r

14. 10. 2015 1:42

Díky za článek, R^

1 0
možnosti
Foto

J69a49n 62R49ý66z74n88a14r

14. 10. 2015 1:41

Tomáš Halík je zmítán naivní představou, že věřící muslimové zvednou trvale upadající reputaci věřících katolíků.

     Z tohoto důvodu mlží a lže kdykoli je to možné.

....

Za podstatnou považuji otázku, zda je moudré, aby tento člověk vyučoval sociologii na Karlově univerzitě. Podle mého tam nemá co dělat.

7 1
možnosti

Jo jo, vichni soustruznici, ucetni, ridici cehokoliv toho vi o theologiji nez ten, ktery ji vystudoval.

Jakou obrovskou pravdu mel ten Jan Kraus pred tydnem.

4 8
možnosti
Foto

J86i64ř55í 79K63i26n92d70l

13. 10. 2015 21:41

Minulost pana Halíka je plná podivných věcí od  vysoké školy v Německu, která byla určena pro agenty,  v době komunismu jeho kniha, která  krittizuje náboženství a pochybnosti o tom, zda byl skutečně vysvěcen na kněze. Kolem jeho osoby je takových podivností víc než dost.

10 1
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).