Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

R^ Díky za informování. Jen malou otázku: pokud nemají druhý stupeň registrace, pak přece nemohou stavět církevní stavby!?! A pokud se tak děje podvodem při označení stavby za kancelářské prostory ( a nikdy tam kanceláře nebyly) , mělo by to být stíhatelné?!

0 0
možnosti
EC

Asi to bude smrdět. Nějak v tom asi ( moje spekulace ) jelo představenstvo Modlan, protože jen to rozhoduje o územním plánu. A co si budeme říkat - kdo je v představenstvu obce ? no místní a místní jistě dostali v restitucích pozemky, třeba tu ornici a jen oni si to sami dali na změnu územáku na stavební parceli a tudíš mnohonásobně zvýhodnili. A většinou se těmto věcem nechá volný průchod a schválí se.A pak už jen ti kupci, no.....A jestli chceme vědět za kolik tedy "ofiko" prodali, tak stačí na příslušném katastru požádat o kopii kupní, či jiné smlouvy, na jejím základě tohle vlastnictví vzešlo. A tam je uvedem : prodávající, kupující, nacionále,  a za jakou cenu

3 0
možnosti
ZH

Jak poznamenal: je to věc, kterou místní obecní samospráva nijak nemůže ovlivnit, neboť soukromí vlastníci prodávají půdu členům arabsko-muslimské komunity legálně. V souladu se zákony schválenými českým parlamentem. Tomu by se dalo věřit, pokud obec prodala, každý pozemek jenom  jedné osobě, čili 100 pozemků -  100 majitelů. Pokud, ale prodala celek jako ornici, jednomu nebo pár  lidem, za cenu ornice a posléze " obecní samospráva  přijala změnu územního plánu, kde se ze záhumenku stávají stavební percely, tak je to podvod na občanech obce a obecní zastupitelstvo jsou stejní podvoníci ,jako u nás v Ústí nad Labem s vizionářem Ryšavým a jeho Nové Skorotice. Až na to, že Ryšavý zatím nepřitáhl do Ústí muslimy, ale co není může být.

4 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).