Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevim co tady kdo pořát řeší. Osobně nejsem zvědavej,abych tu pobíhal po ulici,řval na všechny ("po dobrem skutku") allah akbar a když se na někoho špatně podivam,tak mi uřežou hlavu. Tak takovou verbež tady opravdu nechci,a proč bych měl. Ať si žij kde se narodili,tak jako já. A to jsem dnes ještě hodně slušnej!

5 0
možnosti

Islam považujem za ideológiu veľmi blízku komunizmu. Chcú vybudovať raj na Zemi a majú na to zvláštnu logiku: možné to bude až vtedy, keď tá SPRÁVNA ideológia bude na bez výnimky na celom svete. ;-D

Často sa islam porovnáva s kresťanstvom, ale v kresťanstve nie je ani náznak takéhoto uvažovania. Základom kresťanskej filozofie je, že každý musí začať od seba: najskôr vyber brvno zo svojho oka, a až potom hľadaj smietku v oku svojho blížneho... Dá sa to povedať aj inak: zmeň seba, a zmeníš celý svet.

V islame aj komunizme je to presne opačne - zmeniť sa majú tí druhí na opačnej strane barikády...

3 0
možnosti

R^R^R^ Díky za článek, snad jednou otevře oči i panu Polickému.

3 1
možnosti
Foto

Snůška štvavých nesmyslů mi má otevřít oči?8-o

0 9
možnosti

Když označujete Tomáše Halíka jako spojence českých muslimů, zajímavý je úryvek z rozhlasového rozhovoru před pár dny:

"Oslovil jsem i české muslimy: Podívejte se, já jsem se vás zastal, tady požíváte přeci jen značné svobody, tak to vás zavazuje také k tomu, abyste apelovali na ty muslimské autority. Ty budou slyšet váš hlas více než hlas sekulárních lidí ze Západu. A vaší povinností také je, muslimů na Západě, nabídnout tuhle tu zkušenost, že islám může žít také vlastně velmi dobře v té otevřené pluralitní společnosti a že z té liberální společnosti, že se jim tam dostává mnohého dobra a že by se neměl bát islám také určitého způsobu aspoň jiné interpretace toho práva šaríja. Tady nemůžeme hned apelovat na to, že se toho vzdají a tak dále, to by byl v této chvíli psychologicky nereálný požadavek, ale aspoň jinou interpretaci toho práva."

http://www.rozhlas.cz/dvojka/jaktovidi/_zprava/1356206

Tedy za vstřícnost hostitelské země požaduje alespoň umírněnou interpretaci práva šaríja, ale jako konečný cíl, byť zatím v nedohlednu, považuje jeho zrušení. Do jaké míry je tento postoj realistický, těžko říct.

2 0
možnosti
Foto

J15i88ř71í 49L23i46b78e52r

4. 6. 2014 22:32

Mám obavu, že realistický tento cíl není. Asi bych se přimlouval za vyžadování respektu vůči zákonům hostitelské země.

6 0
možnosti
Foto

J98i97ř61í 28L71i25b33e87r

4. 6. 2014 19:08

Myslím, v naší republice už máme jedno etnikum, které si s platnými zákony moc neláme hlavu. Zato by nás mohli školit v nárocích na sociální přídavky. Abych nebyl zase příliš příkrý - jsem rád, že se nepodílejí na sebevražedných bombových útocích a dokonce bych byl schopen tvrdit, že newyorská "Dvojčata" by byla vůči nim v bezpečí. Aby v našem státě někdo zaváděl právo šária a tím pádem kašlal na platné zákony, na to doopravdy vůbec nejsem zvědavý. Myslím, že na světě je místa dost, pokud se jim tady nelíbí, nikdo je tu nedrží. !!

17 1
možnosti

no, zrovna dvojčata by před nimi byla v bezpečí jen do chvíle, než by zjistili kolik je v nich železa ;-)

1 0
možnosti
Foto

Pane Lhoťane

nedávno proběhl zákrok kvůli podezření z korupce mimo jiné na krajském úřadě-kraj Vysočina

Policie normálně přišla a požádala o součinnost-nikomu nevyrožovala střelbou, nikdo neklečel s rukama za hlavou.....

Proč takto nepostupovali proti muslimům v modlitebně?odpovím si sám protože se jednalo o muslimy-pokud by to bylo jiné náboženství použili by nepochybně jiný postup

Z tohoto pohledu policie konala jednoznačně v rozporu se svobodou vyznání a dopustila se diskriminace:-(

0 23
možnosti
Foto

U podezreni z korupce predpokladam celkove jiny postup, nez v zavaznejsich pripadech .... vy si ale na vse stejne odpovite sam a sem pisete jen proto, abyste chytracil sam pred sebou ;-)

13 1
možnosti

R^

Inak z informácie, že v mešite boli ozbrojený moslimovia a ešte k tomu "legálne !?!",  mám divný pocit okolo žalúdku...

14 1
možnosti
Foto

Co je divného na tom, že členové indonéského vyslanectví   / ochranka / byli ozbrojeni8-o

0 14
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS